Ένας αδύναμος Καγκελάριος…

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η Ιστορία έχει πάντα τον τρόπο της να μας διατηρεί σε εγρήγορση ανησυχίας. Τις περισσότερες φορές ενώνονται τα νήματα διαδρομής ενός προσώπου και μιας συγκυρίας, συνήθως με… προβληματικό ισοζύγιο.

Ο Όλαφ Σολτς αναλαμβάνει τα ηνία της Γερμανίας σε μια οριακή συγκυρία για την Ενωμένη Ευρώπη. Και δείχνει ήδη πολύ αδύναμος για να ανταποκριθεί, να υπηρετήσει τον ιστορικό ρόλο του, να ηγεμονεύσει στην Ευρώπη, όπως έκανε η προκάτοχός του, Άνγκελα Μέρκελ.

Η οριακή επικράτηση του Σοσιαλδημοκράτη πολιτικού έναντι του Χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ στις προ μηνών βουλευτικές εκλογές, προέκυψε κυρίως ως αποτέλεσμα της δικής του μετατόπισης ταυτότητας. Πιο κοντά στις θέσεις Μέρκελ, πιο μακριά από τις θέσεις της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία άλλωστε δεν τον τίμησε ποτέ με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή της, αν θυμηθούμε την αποτυχημένη εκστρατεία του να γίνει πρόεδρος του SPD.

Ένας αδύναμος Καγκελάριος, που δίνει επικίνδυνο χώρο στον επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή της Ευρώπης Κρίστιαν Λίντνερ. Προσδεθείτε…

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής