Εκείνη που θα επιστρέψει το φως (που μας στέρησε ο Μακρόν)

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Η Γαλλία αρχίζει να την ερωτεύεται. Η εξέλιξη αυτή δυνητικά μπορεί να είναι από μόνη της πλεονασματική, ώστε η Βαλερί Πεκρές να εκπληρώσει το πεπρωμένο που μοιάζει να της έχει χαρίσει απλόχερα η Ιστορία. Να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας του φωτός, της Δημοκρατίας που κουβαλάει την ιστορική συνείδηση και κληρονομιά των ιδεών του Διαφωτισμού. Να γίνει η δική μας… Μαριάν, η ενσάρκωση της πιο συναρπαστικής Δημοκρατίας της ηπείρου μας.

Η… εγγονή των Γκολιστών κερδίζει διαρκώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις. Αφήνει πίσω τις δυο εκδοχές του “τέρατος” της ακροδεξιάς, τη Μαρίν Λεπέν και τον Ερίκ Ζεμούρ, και πλασάρεται μόλις πίσω από τον Εμμανουέλ Μακρόν.

Αυτό είναι το πρώτο μέρος του σεναρίου. Η συνέχεια, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της άνοιξης, θέλει τη Βαλερί Πεκρές να θριαμβεύει απέναντι στον “Μανού”. Εκείνον που δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις μεγάλες προσδοκίες που συνόδευαν την εκλογή του το 2017. Εκείνον που τσαλαβουτάει στη ρητορική της ακροδεξιάς.

Εκεί, έρχεται για να επιστρέψει το φως, που στέρησε ο Εμμανουέλ Μακρόν από το μέλλον.

Written by Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος