Δ. Καλογερόπουλος: Να δώσουμε μαζί τη μάχη για να κερδίσουμε όσα στερηθήκαμε

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Το δικό του μήνυμα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έστειλε ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

Ο τέως δήμαρχος Αιγάλεω, με μακρά διαδρομή στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έμεινε οριακά έξω από τη Βουλή, στις τελευταίες εκλογές, όπου έδωσε τη μάχη για τη Νέα Δημοκρατία, η παρουσία του στη Δυτική Αττική ωστόσο είναι ζωηρή και μαχητική, υπερασπιζόμενος τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών του.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

“Αγαπητοί φίλοι,
Η ζωή είναι δώρο και ευλογία, για όσους έχουμε το προνόμιο να μην την αφήνουμε να πηγαίνει χαμένη, να μην το βάζουμε κάτω, αλλά να δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να σταθούμε όρθιοι και να προχωρήσουμε μπροστά.
Το 2020 ήταν από τις πιο δύσκολες χρονιές στη ζωή κάθε γενιάς. Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε βεβαιότητες και μια καθημερινότητα που θεωρούσαμε δεδομένη. Χάσαμε δικούς μας ανθρώπους, φίλους, είδαμε συμπολίτες μας να καλούνται να διαχειριστούν την οδύνη της απώλειας. Ο ορίζοντας σκοτείνιασε, και αναγκαζόμαστε να ξανασκεφτούμε τη ζωή μας. Να θέσουμε καινούριες προτεραιότητες και στόχους. Να μην επιτρέψουμε να παρασυρθούμε στον πειρασμό της απογοήτευσης, της παραίτησης, της αποξένωσης και της υιοθέτησης μιας χειρότερης εκδοχής του εαυτού μας.
Η πατρίδα μας στέκεται και πάλι σε κρίσιμα μεταίχμια. Η προάσπιση και ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας, η στήριξη της οικονομίας, ο πολλαπλασιασμός της κοινωνικής αλληλεγγύης, η υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής αποτελούν θεμελιώδεις προτεραιότητες για τη σημερινή κυβέρνηση. Όλοι υποψιαζόμαστε πόσο πιο γκρίζα θα ήταν τα σύννεφα, αν την ευθύνη για τις ζωές μας είχε η προηγούμενη κυβέρνηση.
Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας. Με έναν γείτονα διεθνή-ταραξία, και μια Ευρώπη η οποία δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις μεγάλες και ιστορικές ευθύνες της, έναντι των λαών της. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο όραμα της κοινής συμπόρευσης των λαών της ηπείρου μας, η Ενωμένη Ευρώπη ωστόσο πρέπει να γίνει περισσότερο τολμηρή, για να εκφράσει καλύτερα τις ανάγκες της εποχής μας.
Τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν γιορτή της ελπίδας. Τα Χριστούγεννα βρίσκονται μέσα μας. Μαζί με την ελπίδα. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να μας τα στερήσει κανείς.
Εύχομαι η νέα χρονιά, να μας βρει όλους μαζί. Και να δώσουμε μαζί τη μάχη για να κερδίσουμε όσα στερηθήκαμε.
Καλές γιορτές και καλή χρονιά!”.
Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής