Χαρίτσης: Να ανακληθεί ο νέος πτωχευτικός νόμος, που για πρώτη φορά καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας

«Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας και όλη την Ευρώπη, για την στήριξη της οικονομίας και τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Κόκκινο 91.4 Θεσσαλονίκης», αντιπαραβάλλοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση αυτών των πόρων προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Στην κυβερνητική πρόταση βλέπουμε τεράστιο έλλειμα στην στήριξη των μικρομεσαίων, την περιφερειακή διάσταση αλλά και στην επένδυση σε παραγωγικά, δυναμικά στρώματα της οικονομίας, καθώς το κομμάτι των δανείων θα περάσει και πάλι μέσα από τις συστημικές τράπεζες» συνέχισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας την ίδια στιγμή ότι «δεν επενδύει στην έρευνα και στην καινοτομία, ούτε στην βιομηχανία και στην μεταποίηση που άντεξαν μέσα στην κρίση», ενώ «επιχειρεί να συνδέσει την αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων, με αντιμεταρρυθμίσεις όπως στα εργασιακά».

«Αντίθετα με την κυβέρνηση που προετοίμασε την πρότασή της εν κρυπτώ, ανοίγουμε την συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης απευθυνόμενοι στην ελληνική κοινωνία» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφερόμενος στην σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. «Παρουσιάζουμε το σχέδιό μας που προσεγγίζει τους ευρωπαϊκούς άξονες με τρόπο που να αφορά όλους» συνέχισε ο ίδιος, αναφέροντας ως παράδειγμα την «πράσινη μετάβαση, που αντιμετωπίζουμε με όρους ενεργειακής δημοκρατίας και μέσω των ενεργειακών κοινοτήτων, και όχι αποκλειστικά με την υλοποίηση λίγων μεγάλων επενδύσεων».

Παράλληλα ο βουλευτής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όπως και πέρυσι, ανοίγει ξανά τον τουρισμό με πανηγυρισμούς αλλά χωρίς σοβαρό σχέδιο, μέτρα στήριξης και υγειονομικά πρωτόκολλα». Ενώ κάλεσε «έστω και την ύστατη στιγμή να ανακληθεί ο νέος πτωχευτικός νόμος που για πρώτη φόρα καταργεί κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας». «Ειδικά στις σημερινές συνθήκες τις κρίσης, η εφαρμογή του θα οδηγήσει σε κοινωνική καταστροφή» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι