Άξιζε η υπομονή του Νετανιάχου (για το τηλεφώνημα Μπάιντεν)

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η… χαρά του αποτυπώνεται και στη σχετική φωτογραφία, που το γραφείο του μοίρασε στη δημοσιότητα.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου περίμενε σχεδόν έναν μήνα, για να δεχθεί το παραδοσιακό τηλεφώνημα από τον Αμερικανό νέο Πρόεδρο, προσδοκά ωστόσο ότι η αναμονή… άξιζε τον κόπο.

Στην τελική ευθεία για τις πρόωρες εκλογές της 23ης Μαρτίου, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πρόσθεσε στα… τρόπαιά του και την επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν, σε συνέχεια εκείνης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στην προσπάθεια να ενισχύσει το διεθνές προφίλ του, στα μάτια του εκλογικού σώματος.

Η ταμπακιέρα της συζήτησης αφορούσε… τα γνωστά. Την προστασία του Ισραήλ, τη συμμαχική σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Παλαιστινιακό και πάνω από όλα το Ιράν. Η πρόθεση Μπάιντεν να ενεργοποιήσει εκ νέου τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, άλλωστε, είναι και η αιτία της… ψυχικής αποστασιοποίησης των δυο ηγετών.

Ο Λευκός Οίκος προσδοκά ότι, μετά τις εκλογές ο “Μπίμπι” δεν θα είναι πρωθυπουργός. Το απόλυτο “γεράκι” της Μέσης Ανατολής ωστόσο, έχει άλλη άποψη. Και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι βρίσκεται σε… καλό δρόμο, για να διασωθεί και πάλι.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής