Αρκετά με την τρομολαγνεία της τηλεόρασης…

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Έπρεπε να ξεσπάσει σχετικά ο Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, για να δοθούν διαστάσεις στην τραγική εικόνα τρομολογνείας για την πανδημία του κορονοϊού, από τα ΜΜΕ, δηλαδή… πρακτικά από την τηλεόραση.

Συγκεκριμένοι σταθμοί, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές έχουν… τερματίσει το κοντέρ, με διασπορά τρόμου στους πολίτες, όπως ακριβώς συνέβαινε και όλους τους προηγούμενους μήνες, και κυρίως την άνοιξη του 2020, όταν και ξεκίνησε το δράμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι τρομολάγνοι, είναι ότι η κοινωνία μας δεν βρίσκεται εκεί. Δεν βρίσκεται στην άνοιξη του 2021. Ο φόβος για τη ζωή έχει υποχωρήσει, μπροστά στον φόβο για την επιβίωση. Το φάσμα της χρεοκοπίας για μεγάλες κοινωνικές ομάδες και επαγγελματικούς κλάδους φρενάρει το ισοδύναμο της προσδοκίας βελτίωσης της πραγματικότητας, που θα ωθούσε κάποιον στο να… πολλαπλασιάσει την υπομονή του. Και η εικόνα που εκπέμπουν αρκετές ενημερωτικές εκπομπές της τηλεόρασης παραπέμπει στις παρακμιακές στιγμές της τηλεόρασης την εποχή των Μνημονίων, σε κάποιες περιπτώσεις με τους… ίδιους πρωταγωνιστές. Τότε, κανάλια χρεοκόπησαν, καθώς η κοινωνία… έκλεισε τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Προσδεθείτε για την… επανάληψη της Ιστορίας.

Written by

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής