Ανδρουλάκης: Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ Δικαιοσύνης και αδικίας

Μιλώντας σε φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Νέα Μηχανιώνα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε τις κυβερνητικές ευθύνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Ο ρόλος μας δεν είναι να κρύψουμε τις ευθύνες κανενός αλλά μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός να έχει μια κυβέρνηση που θα έχει τη βούληση να οικοδομήσει ένα κράτος – εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος και όχι ένα πελατειακό κράτος, που θα είναι εργαλείο ρουσφετιού και αναξιοκρατίας στα χέρια της Δεξιάς ή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων τις απανωτές παρατάσεις επί εννιά χρόνια στη σύμβαση 717 για την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης και τη μετάταξη του Σταθμάρχη κατά παράβαση της πρόνοιας του νόμου για ηλικιακό όριο . Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Ο κ. Τσίπρας μολονότι υποστήριζε το 2013 ότι είναι λίγα τα 300 εκατ. για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ξεπουλάει με 45 εκατ. δύο χρόνια μετά και, μάλιστα, σε μια ιταλική εταιρεία που δεν είναι και το καλύτερο όνομα στους σιδηροδρόμους της Ιταλίας. Γι’ αυτό, λοιπόν, ο ελληνικός λαός πρέπει να ακούσει τη φωνή της Σοσιαλδημοκρατίας που είναι η χρυσή τομή για τη διαφάνεια και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όταν ιδιωτικοποιείς, βάζεις στρατηγικό επενδυτή και τον ελέγχεις συνεχώς για να βελτιώνει τις υποδομές και όχι για να παραδίδονται στην κερδοσκοπία ξένων παραγόντων. Όταν θα σηκώνει το τηλέφωνο ο υπουργός ζητώντας : “Διόρισέ αυτόν”, θα του απαντά το κράτος: “Εσύ τη δουλειά σου κι εμείς τη δουλειά μας”» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Έλεγε ο Τσίπρας: “Θα φέρουμε το ασημένιο βέλος”. Σε ποιο δίκτυο; Κι έλεγε ο Μητσοτάκης: “Θα πάρουμε τρένα υδρογόνου με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης”. Σε ποιο δίκτυο; Ποιον κοροϊδεύουν με αυτά τα μεγάλα λόγια;» αναρωτήθηκε με νόημα.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι αυτό που διεγείρει τους νέους είναι το γεγονός ότι βλέπουν την απουσία ισχυρών δομών υγείας, παιδείας, καλών θέσεων εργασίας και προοπτικής.

Σχετικά με το διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, τόνισε: «Μεγάλες επενδύσεις να γίνουν, όχι όμως μόνο για την εγχώρια ολιγαρχία, αλλά για την κοινωνία. Η πλειοψηφία του λαού να είναι και παραγωγός και καταναλωτής ενέργειας. Και όχι να ισχυριζόμαστε “φεύγουμε από τον λιγνίτη’’ και αντί να πηγαίνουμε στην πράσινη μετάβαση με πολλές ΑΠΕ και φωτοβολταϊκά σε κοινότητες , να οδεύουμε μόνο σε μεγάλες επενδύσεις. Είμαστε οι πρώτοι που βάλαμε τέτοιο ποσοστό φυσικού αερίου στο ενεργειακό μας μίγμα σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να περνάμε δυσκολότερα την ενεργειακή κρίση από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, ενώ έχουμε το πλεονέκτημα του ήλιου και της θάλασσας. Γιατί; Διότι ισχυρά συμφέροντα θέλουν να νέμονται τον χώρο της ενέργειας».

«Εμείς δεν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ δικαιοσύνης και αδικίας, μεταξύ προγράμματος και φαυλότητας, μεταξύ αξιοκρατίας και αναξιοκρατίας» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Best Of

Μητσοτάκης: Θα σαρώσουμε όλα τα εμπόδια

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ολοκλήρωση των...

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καθημερινά στον καθρέφτη του το βαθύ κράτος της Ελλάδας

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επίλογος» με τον δημοσιογράφο...

Τσίπρας: Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που...

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση επιδιώκει τη συγκάλυψη των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος

«Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει τα πάντα για...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν...

Η Γαλλία. Πάντα η Γαλλία. Όλα ξεκινούν από τη Γαλλία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Σε αντίθεση με το έθνος μας, που...

Μήπως είναι… ρωσική τράπεζα η Deutsche Bank, και μας το έχουν κρύψει;

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η κρίση που έρχεται καλπάζοντας στο τραπεζικό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο… λάθος Ανδρέας του μετά-ΠΑΣΟΚ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη   Ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε τα δεδομένα με περίσσευμα ψυχραιμίας και νηφαλιότητας. Στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου υπάρχει διπλό, συστημικό λάθος. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το...

Γιάννης Πρετεντέρης: Είναι πάντα ευκολότερο να υπερασπιστείς εκείνο που υπάρχει, παρά να κατανοήσεις εκείνο που πρέπει να αλλάξει

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: Το Βήμα   Από το 1789, ίσως και παλαιότερα, η Γαλλία είναι η πατρίδα των «κοινωνικών αντιδράσεων». Ενας εμβριθής αναγνώστης του «Αστερίξ» θα...

Γιώργος Λακόπουλος: Το σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, αλά Ποτάμι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος Πηγή: ieidiseis.gr Σε πολιτισμένα πολιτικά συστήματα, όταν η Δικαιοσύνη ερευνά έναν πολιτικό για ενδεχόμενη ανάμειξη σε ποινικές υποθέσεις, αναστέλλεται η κομματική του...