Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις

«Η κοινωνία σαρώνεται από το κύμα της ακρίβειας, το οποίο δεν αφορά πια μόνο την ενέργεια, αλλά και τα τρόφιμα και βασικά αγαθά διαβίωσης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “FLASH 99,4” της Θεσσαλονίκης.

«Η κυβέρνηση σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις. Έχουμε από μήνες επισημάνει ότι θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα προστασίας της κοινωνίας από την ακρίβεια και δεν το έκανε. Σήμερα οι υπουργοί της έτρεξαν να διορθώσουν αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, χωρίς όμως να φέρουν κάποια ουσιώδη αλλαγή», πρόσθεσε.

Πριν λίγες μέρες, επισήμανε, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε τροπολογία για τη μείωση, για ένα διάστημα, του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων. Αυτό το μέτρο θα μπορούσε ουσιωδώς να προστατεύσει νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες, όμως η κυβέρνηση το απέρριψε. Η ΝΔ εξελέγη με σύνθημα ότι θα μειώσει τους φόρους και την κρίσιμη στιγμή που πρέπει να παρέμβει σε έναν φόρο για να βοηθήσει οριζοντίως την κοινωνία δεν το κάνει».

Αναφερόμενη στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού σημείωσε ότι «η κοινωνία είναι απούσα από την ανάπτυξη που προβλέπει το Προσχέδιο και δεν υπάρχει τίποτα θετικό να περιμένει. Για το 2022 περικόπτονται ακόμη και αυτά τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης του προηγούμενου διαστήματος και γίνονται επιλογές που ευνοούν τα ανώτατα εισοδήματα». Την ίδια στιγμή, «η κυβέρνηση βρίσκει χώρο να μειώσει τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου και τη φορολογία κερδών των επιχειρήσεων που αφορά ελάχιστες. Κάνει συγκεκριμένη ταξική επιλογή, ευνοεί ελάχιστους και συμπιέζει τους περισσότερους».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού προβλέπει αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 4,1 δισ.» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει την κοινωνία από το κύμα της ακρίβειας, ουσιαστικά κάνει τις ανατιμήσεις ευκαιρία για περισσότερα φορολογικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους».

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι