Αχτσιόγλου: Η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση ασφυξίας

«Η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας, όχι μόνο τα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Η κυβέρνηση δεν έχει παρέμβει ουσιαστικά ούτε στην ενεργειακή πολιτική ούτε δημοσιονομικά για τη στήριξή τους», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “OPEN”.

«Ο κ. Μητσοτάκης αμφισβητεί ακόμη ότι υπάρχει αισχροκέρδεια στους παραγωγούς ενέργειας, επί 8 μήνες λέει πως δεν υπάρχουν υπερκέρδη και δεν βάζει πλαφόν, ενώ ακόμα και η Κομισιόν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν υπερκέρδη και συστήνει πλαφόν και φορολόγησή τους»,πρόσθεσε.

«Στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, η Ισπανία και η Πορτογαλία κατάφεραν να πάρουν εξαίρεση για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν διεκδίκησε αυτό που όφειλε για να προστατεύσει τους πολίτες», σημείωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «με 13 ευρώ κουπόνι για βενζίνη δεν προστατεύεται κανείς» και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει καταθέσει ήδη από τον Σεπτέμβριο δέσμη προτάσεων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων στα κατώτατα όρια της ΕΕ και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, που θα μπορούσαν να προστατεύσουν ουσιωδώς τα νοικοκυριά», αλλά «η κυβέρνηση συστηματικά το αρνείται» αν και «είναι μέτρα που εφαρμόζονται ήδη σε πολλές χώρες».

Η ΝΔ, συνέχισε, «έχει θέσει άλλες προτεραιότητες, έχει κάνει δημοσιονομικές επιλογές οι οποίες κοστίζουν τα αντίστοιχα ή και περισσότερα και τα οποία δεν προστατεύουν τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, αλλά κατευθύνονται σε ανώτατα εισοδήματα».

Επισήμανε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση, αντί να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγών ενέργειας και να τα αναδιανείμει στην κοινωνία, αντί να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση με μεγάλο κόστος για το Δημόσιο, κάνει φοροαπαλλαγές στα μερίσματα και στη συγκέντρωση κεφαλαίου, κάνει απευθείας αναθέσεις σχεδόν 7 δισ. Αν είναι ειλικρινές ότι αντιλαμβάνεται την κατάσταση, ας ακυρώσει αμέσως αυτές τις επιλογές και να προχωρήσει στα μέτρα που πραγματικά προστατεύουν την κοινωνία».

Best Of

Οι «πανελίστες» που φλερτάρουν με τις εκλογικές λίστες

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μια δικηγόρος...

Οι αποκαλύψεις Σταϊκούρα σε Σιωμόπουλο-Γκαντώνα για τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν καλεσμένος...

Χατζηδάκης: Να γίνει η Ελλάδα η θετική έκπληξη

Την ανάγκη να ενστερνιστούμε τις σύγχρονες εξελίξεις στην αγορά...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον...

Η αποκάλυψη της “Real News” για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Του Μανώλη Κομνηνού   Ένα εξαιρετικά αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει η "Real...

«Δεύτερες σκέψεις» για την υποψηφιότητα Καμπουράκη

Του Μανώλη Κομνηνού   Η μέχρι πρότινος βέβαιη υποψηφιότητα του Δημήτρη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς να συζητάς για τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, όταν δεν περιλαμβάνονται σε αυτές η Κίνα...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα συμβαίνουν στην πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών για να προβλέψει ότι η Αλεξάντρια Οκάζιο-Ορτέζ θα...

Οι Αμερικανοί δεν θα ψηφίσουν για τις αμβλώσεις, αλλά για την… τσέπη τους

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Όπως συμβαίνει σε κάθε... κανονική κοινωνία στον πλανήτη, η ψυχολογία των πολιτών δεν συνιστά ευθεία γραμμή. Επηρεάζεται από τη συγκυρία. Το ίδιο...