Αχτσιόγλου: Η βία του μοντέλου της ΝΔ στη ζωή των πολιτών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις πολιτικές της ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία και την οικονομία», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος για την αντιμετώπιση άμεσα της κατάστασης αλλά και στρατηγικά».

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «έχει υποβαθμίσει τη λειτουργία του κοινοβουλίου και επιδεικνύει αυταρχισμό απέναντι στους πολίτες. Όμως, διαμορφώνεται ένα ισχυρό ρεύμα κοινωνικής δυσαρέσκειας».

Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι φορείς τους βλέπουν το σχέδιο εκκαθάρισής τους που υλοποιεί η ΝΔ», ενώ «οι πολίτες έχουν νιώσει τη βία του μοντέλου της ΝΔ στη ζωή τους. Συνειδητοποιούν τη στρατηγική ήττα του μοντέλου αυτού. Αντιλαμβάνονται τη σημασία των δημόσιων νοσοκομείων, του δημόσιου πανεπιστημίου, της παρέμβασης του κράτους στην οικονομία για τη στήριξη των εργαζομένων και τη λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Αναφερόμενη στον κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά να βρεθούν αντιμέτωπα με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, σε συνέργεια με τις τράπεζες, να τελειώνει με την προστασία της πρώτης κατοικίας. Θεωρεί ότι όλοι οι πολίτες είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές, σαν να μην υπάρχει οικονομική κρίση και πανδημία» και πρόσθεσε ότι «είναι εξαιρετικά προσβλητικό ότι πήγε στα μουλωχτά να άρει την προστασία της πρώτης κατοικίας σε περίπου 35.000 πολίτες, που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και πρέπει να κάνουν νέα αίτηση μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες, συγκεντρώνοντας πλήθος δικαιολογητικών εν μέσω πανδημίας».

Σημείωσε, τέλος, ότι «ο κ. Τσιάρας -αν και η κυβέρνηση γνώριζε το πρόβλημα- μετά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μία τροπολογία-κοροϊδία, η οποία δίνει παράταση μόλις 15 ημερών, αυτό συνιστά ομολογία ενοχής. Η κυβέρνηση είχε δρομολογήσει αυτή την εξέλιξη αμέσως μετά την ψήφιση του πτωχευτικού νόμου που απειλεί με πτώχευση και δήμευση περιουσίας τους οφειλέτες».

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι