Η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής εγκαινίασε την ολοκλήρωση του Έργου Σύνδεσης Φυσικού Αερίου στο Στρατόπεδο «Παπάγου»

 

Στις 26 Ιουλίου 2021, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΑ Αττικής, Πιέρρος Χατζηγιάννης, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου-ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., εγκαινίασαν το έργο της κατασκευής δικτύου αγωγών φυσικού αερίου στις Εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «Παπάγου».

Στην τελετή, παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, το μέλος του ΔΣ της ΕΔΑ Αττικής, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, καθώς και στελέχη της ΕΔΑ Αττικής και του ΓΕΕΘΑ.

Η ΕΔΑ Αττικής, με την κατασκευή της υποδομής φυσικού αερίου, ολοκληρώνει ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον, το οποίο ελαχιστοποιεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Στρατοπέδου «Παπάγου». Το συγκεκριμένο έργο, εκτός της κατασκευής του δικτύου των αγωγών  φυσικού αερίου, ολοκλήρωσε και την αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου με νέους διπλού καυσίμου (φυσικού αερίου και πετρελαίου), προσφέροντας τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μετάπτωσης από την μία μορφή στην άλλη σε περίπτωση ανάγκης.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΔΑ Αττικής, κος Πιέρρος Χατζηγιάννης, κατά τη διάρκεια της τελετής ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την εξαιρετική τους συνεργασία και δεσμεύτηκε ότι η ΕΔΑ Αττικής θα μεριμνήσει κατά προτεραιότητα για τη σύνδεση και λοιπών εγκαταστάσεων στρατηγικού και εθνικού ενδιαφέροντος.

Σε συνέχεια των χαιρετισμών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., κος Χατζής Μιχαήλ, επισήμανε ότι το εν λόγω έργο, είναι αποτέλεσμα μιας ουσιαστικής συνεργασίας που έχει στόχο να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών  του θερμοκηπίου και στον εκσυγχρονισμό των υποδομών της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το έργο της ΕΔΑ Αττικής, τονίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συντελούν στην πράσινη οικονομία και ανάπτυξη πετυχαίνοντας μείωση του λειτουργικού κόστους και εξοικονόμηση ενέργειας. Ολοκληρώνοντας, ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του έργου, όπου παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας ολοκληρώθηκε χάριν της άψογης συνεργασίας με την κατασκευάστρια Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής καθώς και με τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η εκπεφρασμένη βούληση τόσο της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ όσο και του Ομίλου ΔΕΠΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ είναι η σύνδεση περισσότερων στρατιωτικών εγκαταστάσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, προς τούτο δε θα υπάρξει στενή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών αμφότερων, προκειμένου για την ταχύτερη ολοκλήρωση των σχετικών εργασιών.

 

Best Of

ΕΛΙΑΜΕΠ και Παπαστράτος άνοιξαν τη συζήτηση για την Ευρώπη του μέλλοντος

Κρίσιμα ζητήματα για την κοινωνική συνοχή ανέδειξε η πρώτη...

Αλέξανδρος Τσιατσιάμης: Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με άμεσο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος για την Αυτοδιοίκηση

Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Τομή στα ενεργειακά και οικονομικά ζητήματα...

Κωστής Χατζηδάκης: Σταθερά βήματα μπροστά στον εκσυγχρονισμό του φορολογικού συστήματος

Με αφορμή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών...

Μητσοτάκης: Σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Θα βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές;

Η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος,...

Γιάννης Πρετεντέρης: Τα όρια που θέτει ο νόμος

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Ειλικρινά δυσκολεύομαι να...

Μιχάλης Ψύλος: Κανείς δεν παίρνει την Ευρώπη στα σοβαρά, ως γεωπολιτικό παράγοντα

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"   Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Πολλές φρικαλεότητες τον...

Δημήτρης Καμπουράκης: Η μεγάλη μάζα παραμένει παγερά αδιάφορη

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr   Πέτυχα προ ημερών, εντελώς τυχαία...

Μανώλης Κοττάκης: Ο άνθρωπος προηγείται

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Συνέβησαν και τα δύο την...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Θα βρεθεί ένας σοβαρός άνθρωπος να θέσει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές;

Η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, ο Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιώργος Τσίπρας και κάποιοι... λιγοστοί ακόμη μετριοπαθείς και...

Γιάννης Πρετεντέρης: Τα όρια που θέτει ο νόμος

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς βοηθάς τους Παλαιστινίους στη Γάζα αν καταλάβεις και καταστρέψεις τη Νομική στην Αθήνα. Θα πάθει πανικό ο Νετανιάχου στο...

Μιχάλης Ψύλος: Κανείς δεν παίρνει την Ευρώπη στα σοβαρά, ως γεωπολιτικό παράγοντα

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"   Μιχάλης Ψύλος • [email protected] Πολλές φρικαλεότητες τον 20ο αιώνα ξεκίνησαν με μια δολοφονία πολιτικού ηγέτη. Αρχής γενομένης από τον Αρχιδούκα της Αυστρίας, Φερδινάνδο...