Χ. Μπικηρόπουλος: Ως πότε θα είμαστε το… κορόιδο της Ευρώπης;

Γράφει ο Χάρης Μπικηρόπουλος

Πηγή: olymposvoice.blogspot.com

ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ….με τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο.

Η τοπική μας εφημερίδα ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ φιλοξένησε μια εξαιρετική συνέντευξη του Θεοφάνη Μαλκίδη, με αφορμή την ομιλία του στη ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ Κατερίνης. Μια συνέντευξη που τα λέει όλα με το «όνομά» τους, μελετητής και γνώστης άλλωστε της Τουρκικής πολιτικής. Αξίζει να τη διαβάσετε, να ανατρέξετε στο site της εφημερίδας. Φυσικά αυτές οι θέσεις καλόν είναι να μεταλαμπαδευτούν από πρώτο χέρι στη βουλή και σε άλλους συναδέλφους του από τον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ κ. Φώντα Μπαραλιάκο.
 
*****
Αναμενόμενες ήταν οι αντιδράσεις για την ανακοίνωση και ανάδειξη του Τύμβου του Κορινού ως τάφου της Ολυμπιάδας, μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της κραταιότερης γυναίκας του αρχαίου κόσμου. Με άρθρο του ο φιλόλογος και συγγραφέας δεκάδων βιβλίων, που ανέδειξαν την ιστορία της Πιερίας ανά τους αιώνες, κ. Γιώργος Ράπτης, απαντά με αιχμηρό λόγο και επιχειρήματα εναντίον όσων υποθηκεύουν την αξία της μεγάλης αρχαιολογικής ανακάλυψης (και αποκάλυψης) λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κατερίνη, δίπλα από την εθνική οδό, στον Κορινό. 
 

Μαζί με τον Θανάση Μπίντα, πρωτοστατούν στην ανάδειξη του τάφου της Ολυμπιάδας, με ακλόνητα επιχειρήματα, στοιχεία και ντοκουμέντα τα οποία έχουν ήδη αναδείξει μερικώς, με συγγράμματα και μελέτες τους, αρχαιολόγοι καθηγητές από τη Γερμανία και το Χάρβαντ.

******

Η ιστορία της Μακεδονίας, η οποία έζησε 500 χρόνια την Οθωμανική σκλαβιά, αποσιωπήθηκε με περίτεχνη απόκρυψη –άραγε γιατί;- ακόμη και από τα σχολικά βιβλία. Άνθρωποι σαν τον Γιώργο Ράπτη περιποιούν ιδιαίτερη τιμή. Όσοι δε, είχαμε την τύχη να είμαστε και μαθητές του, έχουμε στη μνήμη μας κάθε του λέξη από τη διδασκαλία του. Γιατί ο Ράπτης δεν μας δίδασκε μόνο τα μαθήματα των πανελληνίων, αλλά μας μάθαινε αρχαία και ιστορία -όπως έπρεπε να κάνει η δημόσια εκπαίδευση- για να μιλούμε για ελληνική παιδεία.

Με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών , με πρωτοβουλία, του Διονύση Πασχάλη, Προέδρου του ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος διανεμηθήκαν στα σχολεία της Πιερίας, αντίτυπα του βιβλίου δοκιμίων του δικηγόρου και επιμελητή ανηλίκων Δ. Δημηνά, με τίτλο «Αμαρτίες γονέων και τέκνων». Η δικηγόρος κ. Ι. Παπαδιαμαντή εκπροσωπώντας το εν λόγω Ίδρυμα, μεταξύ των άλλων ανακοίνωσε την καθιέρωση υποτροφιών «Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ» προκειμένου να βραβευθεί η προσπάθεια των μαθητών για διάκριση και επίτευξη των στόχων τους. Μια ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία με επίκεντρο την στήριξη κατά περίπτωση των αναγκών της Πιερικής κοινωνίας.

*****

Η Κατερίνη περιλαμβάνεται στις 39 πόλεις που σύντομα θα συνδεθεί με το δίκτυο φυσικού αερίου, με το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων της ΔΕΔΑ, μιας επένδυσης ύψους 250 εκ ευρώ. Η είδηση μας γυρίζει πίσω στην εποχή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και τα εγκαίνια του αγωγού στον Καταχά Πιερίας. Αξίζει για την ιστορία να αναφέρω ότι δεκάδες ήταν τα τηλεοπτικά συνεργία που κάλυπταν το ρεπορτάζ, όμως το ΠΙΕΡΙΑ TV –τότε- με την αφεντιά μου και ο Γιώργος Αυτιάς είχαμε σπάσει εκείνη τη μέρα το μπλόκο-φρουρά των αστυνομικών και πλησιάσαμε για δήλωση, τον αείμνηστο πρωθυπουργό…!



1500 παράνομες πράξεις εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου έχουν καταγραφή μέσα στο 2019, από μετανάστες στο βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με άρθρο του Μανώλη Κοττάκη στην Κυριακάτικη Δημοκρατία. Αυτές τις ημέρες καταγράφονται ακραίες εκδηλώσεις κι επεισόδια.Αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, τα χειρότερα έρχονται… ΟΛΟΙ το βλέπουν…εκτός από αυτούς που “πρέπει”.

******
Έχει τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, ή δεν έχω σωστή ενημέρωση; 

*****
Προς τι λοιπόν αυτές οι ατέλειωτες ροές λαθροπροσφύγων, προς τη χώρα μας; Ως πότε θα είμαστε το κορόιδο της Ευρώπης; –Καλά το λέει ο Κοττάκης…

*****

 

Πακτωλός χρημάτων στους καναλάρχες, για …13 σήριαλ. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί στην Ελλάδα των λογοτεχνών και των ποιητών δε διαβάζουμε βιβλία… ΄Η είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…

******

46 χώρες και πάνω από 2000 εκθέτες, αριθμός ρεκόρ, συμμετείχαν στην 28η Διεθνή έκθεση AGROTICA… Το γεγονός, κάλυψε ακόμη μια φορά, ο ειδικός επί αγροτικών θεμάτων δημοσιογράφος Γιάννης Τσιμπονίδης, που χρόνια τώρα αναδεικνύει τα θέματα του αγροτικού κόσμου του νομού μας, αλλά και προβάλει παράλληλα μέσα από τα ΜΜΕ που συνεργάζεται τις υγιείς, αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

*******


Τις 431.000 euro έφτασε το ύψος των δωρεών προς το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης από τον Ελληνογερμανικό Σύλλογο του Αμβούργου. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων από τη δραστήρια κ. Καλλιόπη Τρίγκα, μια Ελληνίδα που αγαπάει την Ελλάδα έμπρακτα, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αξίζει τον σεβασμό όλων μας. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στις δωρεές μόνο προς το ΓΝΚ γιατί η δράση της και οι δωρεές δεν αφορούν μόνο την Πιερία αλλά και άλλα νοσοκομεία, και άλλους νομούς…!

****

Με τι λόγια και ποιες λέξεις άραγε μπορούμε να εκφράσουμε το θαυμασμό και την απέραντη εκτίμησή μας για το αλτρουιστικό πνεύμα της και την αγάπη της για τον τόπο; Αφιερώνει το χρόνο της και τη ζωή της στον αγώνα να κινητοποιεί Ελληνικούς και Γερμανικούς συλλόγους για τη συγκέντρωση μηχανημάτων και χρημάτων για όλες αυτές τις δωρεές. Της αξίζουν οι μεγαλύτερες τιμές.

Συγχαρητήρια πολλά επίσης αξίζουν και στην δημοσιογράφο Μαρία Βαλσαμίδου, διευθύντρια του Ράδιο Διόνυσος 89.2 που στήριξε την προσπάθειά της δείχνοντας το αληθινό πρόσωπο της δημοσιογραφίας, όχι ως επάγγελμα μόνο αλλά κυρίως ως λειτούργημα….

*****

Η δημοσίευση από το OlymposVoice.blogspot.com αρχειακού φωτογραφικού υλικού, από την πόλη της Κατερίνης, είτε από το προσωπικό μας αρχείο είτε από το αρχείο του αξιότιμου φίλου κ. Παρασκευά Καλπακτσόγλου και το βιβλίο του “Το σπίτι μου, Η γειτονιά μου, Η πόλη μου” έχει προκαλέσει αίσθηση στους συμπολίτες μας, το δηλώνουν συνεχώς με σχόλια στα social media είτε δια ζώσης… Δρόμοι, κτίρια, γωνιές της πόλης, πρόσωπα, αλλά και η κοινωνική ζωή και η διασκέδαση, της Κατερίνης από τα παλιά, μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, για να θυμόμαστε οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι..!


*****
Τόσο η αναδημοσίευση από άλλα sites όσο και η διαδικασία να αναζητήσουν παρόμοιο υλικό συμπολίτες, κατά κάποιο τρόπο αναδεικνύουν –έστω και φωτογραφικά- την ιστορία της Κατερίνης. Πολύτιμο υλικό που γίνεται κτήμα όλων και αυτό φαίνεται από την «επισκεψιμότητα» αυτών των θεμάτων… Θα συνεχίσουμε. 
 
Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης θα είναι ο ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση-κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΙΝΑΛ Πιερίας το Σάββατο 08 Φεβρουαρίου (στις 19:00) στην Κατερίνη.
 
Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας ημερίδα εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ικανότητας ιππικής δεξιοτεχνίας και ιππικής αντοχής με διοργανωτή τον Ιππικό Όμιλο Πιερίας. Επίσης θα διεξαχθεί και αγώνας ιππικής αντοχής 20 χιλιομέτρων. Όλοι οι “φίλιπποι” στον Ιππικό λοιπόν…
 
Πλησιάζει ο …. «Βαλεντίνος» κι ακόμη βασιλόπιτες κόβουμε, μέχρι να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για την …Τσικνοπέμπτη!
 Ως τότε όμως, προετοιμαζόμαστε για την πτώση της θερμοκρασίας που ανακοινώνουν οι μετεωρολόγοι…!

 

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....