Χ. Μπικηρόπουλος: Μια είναι η απάντηση: «Μολών Λαβέ»

Γράφει ο Χάρης Μπικηρόπουλος

Πηγή: olymposvoice.blogspot.com

 

ΠαραΤυπίες… με τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο

 

 

 

Πάει και ο Ιανουάριος… Τον φάγαμε κι αυτόν τον μήνα, τον πρώτο του 2020…Φάγαμε το χρόνο αλλά κυρίως Βασιλόπιτες… Πολλές βασιλόπιτες. Πίτα εδώ πίτα εκεί, πίτες παντού και χαμόγελα και φωτογραφίες και δημόσιες σχέσεις. 


***
Κακό είναι αυτό θα μου πείτε;
Δημοκρατία έχουμε άλλωστε, ότι θέλουμε κάνουμε…(άσχετο).
Τώρα μάλιστα που δεν είμαστε και στα μνημόνια και σφύζουμε …στην ανάπτυξη και στην ευμάρεια…! Για την ακρίβεια βέβαια καμιά κουβέντα. Οι τιμές στα ύψη. Τα καφέ και οι ταβέρνες, ναι, προσαρμόστηκαν αμέσως και μείωσαν τις τιμές γι΄ αυτό και αυτά τα καταστήματα παραμένουν γεμάτα. Η φθήνια φέρνει τον παρά αλλά και η φθήνια για όλους …δίνει ανάσες

***

Ο κ. Στέλιος Πέτσας, Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τίμησε την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ κ. Φώντα Μπαραλιάκου. Το μάτι, το αυτί και το στόμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Σας λέει κάτι αυτό;

****

Εξαιρετική εκδήλωση, πλήθος κόσμου τίμησε τον Φώντα Μπαραλιάκο, τον πρώτο σε ψήφους βουλευτή της ΝΔ στο νομό, τόσο για την ονομαστική του εορτή όσο και για την εκδήλωση του πολιτικού του γραφείου. Μεγάλες οι ευθύνες από τη μια, μεγάλες οι προσδοκίες από την άλλη…! Χρόνια πολλά Φώντα.

****


Στην Κατερίνη, βρέθηκε το Σαββάτο 25-1-2020, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιώργος Σταμάτης, οδηγώντας ο ίδιος το αυτοκίνητό του. (Να τα λέμε και αυτά…). Αρμόδιος σε θέματα φτώχιας και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, γνώστης του αντικειμένου κοντά 2 δεκαετίες, επισκέφθηκε το οικισμό των Ρομά στον Πέλεκα Κατερίνης και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου «Προσωρινή Μετεγκατάσταση Οικισμού Ρομά». Στόχος η ολοκλήρωση του έργου και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ρομά.

****

Στη συνάντηση του κ. Σταμάτη με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο, συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων και οι ενέργειες του δήμου μας και όπως συνηθίζει ο Ολυμπιονίκης δήμαρχος ζήτησε μέσα σε όλα τα άλλα, να προστεθούν και αθλητικοί χώροι και χώροι ψυχαγωγίας για τα τσιγγανόπουλα. 

****
Για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν παραιτήθηκε κανείς -βουλευτής, ευρωβουλευτής- …Για τις ομάδες όμως….Καθρέπτης σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω….

****
Καλές οι πίτες αλλά μην ξεχνιόμαστε με τα Ελληνοτουρκικά και αυτά που ετοιμάζονται. Από τη μια τα πρωτοσέλιδα ότι «ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με τους Τούρκους» και από την άλλη η …λύση της Χάγης –του συμβιβασμού δηλαδή!!!- που ήδη έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις και είναι λογικότατο γιατί στη Χάγη επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού και των …συμφερόντων των γνωστών αγνώστων που κινούν τα νήματα.

****
Τι διεκδικούν οι Τούρκοι; Σύμφωνα με τη λίστα της επίσημης ιστοσελίδας του Τουρκικού ΥΠΕΞ διεκδικούν το μισό Αιγαίο! Εξ ου και η ένταση –λένε- με την Ελλάδα: «αψηφούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας ως παράκτιας χώρας»..! Ζητούν την αποστρατικοποίηση νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, διεκδικούν βραχονησίδες και μικρότερους σχηματισμούς στο Αιγαίο… λόγω νομικών ασαφειών συνθηκών του 1923(Λωζάννης) του 1932 και του 1947 (Παρισίων).

***
Μια είναι η απάντηση: «Μολών Λαβέ». 


**** 

Γιατί κάθε συμβιβασμός «τουρκικού τύπου» σημαίνει «τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου»… Χαμένος είναι αυτός που συμβιβάζεται –για να αποφύγει τα χειρότερα, έναν πόλεμο εν προκειμένω- όχι αυτός που διεκδικεί… Τι; Όχι;

****

Όμορφο Καστελόριζο, σε φωτογράφισε ο Γιωργάκης αλλά δεν το καταλάβαμε…! Μας πόνεσε η τσέπη μας με τα μνημόνια και το ΔΝΤ και δεν το «πιάσαμε» το υπονοούμενο… Μα δε θα καθίσουμε παρατηρητές.

****

Κορονοιός. Ο νέος θανάσιμος ιός, εξαπλώνεται ανά την υφήλιο. Ο Π.Ο.Υ. έβγαλε τελικά ανακοίνωση για την υψηλού κινδύνου επικινδυνότητα του νέου ιού.

Πλένουμε χέρια:η καλύτερη πρόληψη, μαζί με την αποφυγή συνωστισμού σε χώρους κλειστούς και με πολύ κόσμο. 

 
****

Ο νέος κορονοιός απειλεί την παγκόσμια οικονομία, ευνοεί όμως
Bitcoin. Έτσι λένε οι αναλυτές…


****

Τη στήριξή της θεσμικά, δήλωσε με ανακοίνωσή της η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κ. Μπέττυ Σκούφα, στο νέο διοικητή κ. Χατζηγεωργίου…που διαδέχθηκε σύμφωνα με την ανακοίνωσή της έναν «απόλυτα πετυχημένο διοικητή» (τον κ. Ανέστη Μυστρίδη).

****

Τη μαγευτική φωνή του Αλέξη Κωστάλα χρησιμοποιεί στο διαφημιστικό της για τα «ΦΩΤΙΑ 2020» η Μητρόπολη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα… Στη λεπτομέρεια αναδεικνύεται η ποιότητα..!

**** 


Όλοι μιλάνε και γράφουν για την Κατερίνη, την «ερωτική πόλη»… 
Μα αυτό δεν είναι καινούριο! 
Πάντα η Κατερίνη ήταν ερωτική πόλη!
 Στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, στη γη του Ορφέα και των Μουσών, με τις βακχικές γιορτές στα Λείβηθρα και τα σκάνδαλα των θεών στις ρεματιές…! 

Ένας λόγος παραπάνω δηλαδή… Αλλά μη ξεπέφτουμε στο..κουτσομπολιό…Έρωτας είναι αυτός… Είναι, να μη τύχει…να μη δαγκώσεις τη λαμαρίνα, να μην σε πετύχουν τα βέλη (του έρωτα). Στην πολιτική δε, ο έρωτας συνυπάρχει με την εξουσία… Και τα δύο είναι αφροδισιακά!!

****

Αναρωτηθήκαμε τι γίνεται με το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και αυτό εξαιτίας φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν από «συνεδρίαση» μελών υπό το φως των κινητών, και των αστεριών του ξάστερου Πιερικού ουρανού, στον αύλειο χώρου του «Αλεξάνδρειου»… Πρόσφατα όμως διαπιστώσαμε ότι υπήρχε άπλετο φως στο ίδρυμα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία… Αναρωτηθήκαμε ποιος έχει τα κλειδιά… και ανοιγοκλείνει το…φωτισμό!!! Και η απάντηση «ήρθε» με δελτίο τύπου από την τελευταία εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του ΔΙΜΑ. Κατά πως φαίνεται τα κλειδιά τα κρατάει ο κ. Διονύσης Πασχάλης..!

****

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για το Δημοτικό ραδιόφωνο. Στρωμένες οι εκπομπές, απέκτησαν τον «αέρα» των ερτζιανών οι παραγωγοί, σφαιρική ενημέρωση, πολλοί οι καλεσμένοι και τοπικό δελτίο ειδήσεων. Όλα καλά… Καλή συνέχεια. Ο ανταγωνισμός βέβαια επικεντρώνεται στην πρωινή ζώνη όπου οι ιδιωτικοί ραδιοσταθμοί έχουν τα δικά τους «κόζια» και το δικό τους ακροατήριο. Θα κατορθώσουν να πάρουν «μερίδιο» από το κοινό;

***

1 Φεβρουαρίου 2020 η ετήσια χοροεσπερίδα της ΝΟΔΕ Πιερίας με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν του αρέσει η πίτα. Αποκλείεται στην Κατερίνη να κοστίζει 12.000 ευρώ… Χωριάτικη και πεντανόστιμη, θα είναι μεν, φτηνιάρικη δε…!

****

33 ήταν οι διεκδικητές της θέσης του Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης (ΓΝΚ). Σας χρωστώ τις λεπτομέρειες.

****

Μεγάλο το βάρος που σηκώνει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης. Προσπαθεί για μια πόλη καθαρή, για έναν δήμο από τα Παράλια ως τα υψίπεδα των Πιερίων και τα καταφέρνει άψογα. Αλλά δυστυχώς δε βοηθάνε και οι δημότες. Όταν φεύγει η νύχτα και ο ήλιος ρίξει τις ακτίνες του αποκαλύπτεται η δράση των ανθρώπων. Μα είναι δυνατόν… Τι εικόνες απείρου κάλους αντικρίζουμε συχνά -πυκνά με όσα απορρίπτουν στους κάδους… Καναπέδες, κομοδίνα, στρώματα, ψυγεία, τηλεοράσεις…! Έλεος. Που είναι η αστική ευγένεια; Δίκιο έχει ο Κυριακίδης που ζητάει τη βοήθεια των πολιτών… Άντε δεν καθαρίζουν ούτε έξω από την πόρτα τους, τουλάχιστον μην τη βρομίζουν επειδή τη νύχτα δεν τους βλέπουμε..!

*** 

Επί του…πιεστηρίου….Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, με σφοδρή αντιπαράθεση του νυν δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου με τον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Σάββα Χιονίδη… Ο λόγος περί ΜΟΥΓΚΟΘΟΔΩΡΩΝ…από τα χρέη του δήμου ώς τις κοινοβουλευτικές παρουσίες-ομιλίες και δράσεις…Η σύγκρουση φτάνει στα άκρα 5 μήνες μετά τις δημοτικές εκλογές…κι έπεται καθώς φαίνεται συνέχεια ..!

****
Βρείτε το λάθος…! 

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...