Χριστοδουλάκης: Τις πραγματικές δημοσκοπήσεις τις κάνουμε έξω, στην κοινωνία


 
Σημεία Συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Κontra με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

  • Για τη Συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας

Όταν παύεις να είσαι δημόσιος υπάλληλος σημαίνει ότι δεν χρηματοδοτείσαι από το Κράτος. Παρά το γεγονός  ότι η μεταρρύθμιση που μας παρουσίασαν προβλήθηκε ως κάτι ρηξικέλευθο: στην ουσία σημαίνει ότι τα λεφτά που έπαιρναν, θα τα παίρνουν και πάλι από το Κράτος, απλώς τώρα θα έχει η Εκκλησία πλέον τη διαχείριση χωρίς καν να υπάρχει κρατικός έλεγχος. Ή είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η χρηματοδότηση τους προέρχεται από το Κράτος ή δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και η χρηματοδότηση τους δεν εκπορεύεται από το Κράτος. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πόροι 250 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκουν στον κρατικό προϋπολογισμό και φεύγουν από τη διαχείριση του Κράτους. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε όσα ακούσαμε σήμερα, ακόμα και αναφορικά με την θρησκευτική «ουδετερότητα» του Κράτους. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό; Ας μας εξηγήσουν.
Το θέμα δεν είναι να αλλάξουμε διαχειριστή των κρατικών χρημάτων, αλλά πράγματι να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τους διακριτούς ρόλους στην Εκκλησία και το Κράτος. Μιλάμε εξ αρχής για διακριτούς ρόλους, να κάνει ο καθένας τη δουλειά του.
Το ζήτημα του πολιτικού όρκου, για παράδειγμα, δεν είναι θέμα Συνταγματικής Αναθεώρησης, είναι θέμα νομοθετικής ρύθμισης. Εάν θέλει ο κ. Τσίπρας, ας νομοθετήσει επ’ αυτού. Να αφήσουν την κοροϊδία και τα νέα επικοινωνιακά παιχνίδια.
 

  • Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Θεωρούμε πολύ κρίσιμο το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση και είμαστε έτοιμοι από καιρό. Έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Απρίλιο τις προτάσεις μας που για εμάς είναι η βάση της συζήτησης.

  • Για την εκδήλωση στο Σπόρτιγκ (Δευτέρα 12/11/18) και τα πρώτα γενέθλια του Κινήματος Αλλαγής

Τις πραγματικές δημοσκοπήσεις τις κάνουμε έξω στην κοινωνία. Οι γεμάτες αίθουσες όπου βρισκόμαστε και η ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει με αισιοδοξία. Δεν έχουμε πετύχει ακόμα, είμαστε στη μέση του δρόμου.

  • Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ζητάμε από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή. Εφόσον την έχουμε, στη βάση του δικού μας προγράμματος και σχεδίου θα συζητήσουμε με όποιον το επιθυμεί για μια προοδευτική διακυβέρνηση για τη χώρα για την επόμενη μέρα.  Αν δεν έχουμε ισχυρή εντολή δεν πρόκειται να γίνουμε βολικό συμπλήρωμα κανενός απλώς και μόνο για να βγαίνουν οι αριθμοί, γιατί αυτή θα είναι μία κυβέρνηση ανίσχυρη που δεν θα μπορεί να δώσει λύσεις και απλώς θα αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα.
Δεν δεσμευόμαστε ούτε από τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% που υπονομεύουν οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική, ούτε από τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου που έχει κάνει τις συντάξεις ψίχουλα και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους χωρίς καν να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ούτε από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια μέσω του Υπερταμείου.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...