Χριστοδουλάκης: Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες


 
ΣΗΜΕΙΑ  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟ Ρ/Σ NEWS 94,3
ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΜΠΑΣΗ
 

  • Για το έλλειμμα Δημοκρατίας στη χώρα

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Φώφη Γεννηματά επεσήμανε το πρόβλημα Δημοκρατίας στη χώρα, με αφορμή την υπόθεση της Novartis, στην οποία διαπιστώνουμε έκδηλα ότι παραβιάζεται κάθε έννοια ανεξαρτησίας των θεσμών και διάκρισης των εξουσιών.
Στην υπόθεση Novartis, την οποία η Κυβέρνηση εξήγγειλε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού Κράτους, υπήρχε ένας προστατευόμενος μάρτυρας, που πιέστηκε κατά ομολογία του να εκθέσει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και όταν αυτό δεν έγινε, ο ίδιος μετατράπηκε σε κατηγορούμενο και αντικαταστάθηκε από άλλον προστατευόμενο μάρτυρα!
Όλα αυτά μαζί με διάφορες αναρτήσεις Υπουργών κάνουν πρόδηλη την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από πλευράς της Κυβέρνησης και αυτό εγείρει σοβαρά  ζητήματα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
Ζούμε την ύψιστη παρακμή στο πολιτικό σύστημα βλέποντας τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να διαπραγματεύονται μεταξύ τους: ο Καμμένος μιλάει για αποστασίες, ο Τσίπρας προσπαθεί να του πάρει τους βουλευτές και Υπουργός των ΑΝΕΛ απαντάει ότι δεν είναι βαλίτσα. Βλέπουμε ένα σίριαλ διαρκών αλληλεκβιασμών και πιθανών συναλλαγών, με τον έναν κυβερνητικό εταίρο να απειλεί εδώ και μήνες ότι θα φύγει από την Κυβέρνηση.
Όλα αυτά όμως δεν αφορούν τους Έλληνες και τα καθημερινά τους προβλήματα!
Και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη πολιτική και οικονομική συγκυρία για τη χώρα με τα επιτόκια στο 4,5%, όπου καλούμαστε συνολικά να δούμε πως μπορούμε να διασφαλίσουμε την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.
Η λύση στην πολιτική παρακμή είναι οι εκλογές τώρα!

  • Για την «καραμανλική» συνιστώσα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε συγκεκριμένη θέση επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Υπάρχει μια πτέρυγα στη σημερινή Κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Τσίπρα, που έχει αναλάβει όλο το «βρώμικο» έργο. Και αυτό το βρώμικο έργο έχει ως στόχο τη σπίλωση της δημοκρατικής παράταξης.
Αυτή λοιπόν η προσπάθεια δεν θα ευοδωθεί.
Και πρέπει να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι κύκλοι ότι τόσο εμείς, όσο και ο ελληνικός λαός, δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθεί ένα νέο βρώμικο ’89.
Και σε αυτά τα θέματα θα είμαστε πολύ αμείλικτοι.
Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε όλα αυτά. Είτε υπέρ της Δημοκρατίας και των θεσμών, είτε υπέρ εκείνων που στήνουν σκευωρίες. Και όχι μόνο για την υπόθεση Novartis.

  • Για τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου

Δεν αφορά τον ελληνικό λαό, αν θα πετύχει η διαπραγμάτευση του Τσίπρα με τον Καμμένο. Και κυρίως δεν αφορά τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Δεν εξαγνίζεται ο κ.Τσίπρας από ένα βελούδινο διαζύγιο με τον κ. Καμμένο.
Ο κ. Τσίπρας επέλεξε συνειδητά το 2015 να συγκυβερνήσει με τα ακραία στοιχεία των ΑΝΕΛ και την ακροδεξιά ρητορική του Καμμένου.
Χέρι-χέρι πήγαν μαζί σε όλα.
Και το λέω αυτό για να μην αρχίσουν πάλι οι του ΣΥΡΙΖΑ να μην μας πουλάνε παραμύθια για δήθεν προοδευτικά μέτωπα.
Αν αποχωρήσει ο κ. Καμμένος από την Κυβέρνηση, με ποια κυβερνητική πλειοψηφία, θα προχωρήσει ο κ. Τσίπρας σε ανασχηματισμό;
Και αν βρει 151 … «ψωνίζοντας»  δεξιά και αριστερά βουλευτές από το ένα ή το άλλο κόμμα, τι λαϊκή νομιμοποίηση θα έχει η κυβέρνηση αυτή;
Η τυχοδιωκτική αυτή πλειοψηφία που το μόνο που θέλει είναι να παραμείνει  λίγο παραπάνω στις καρέκλες της, μπορεί να εκφράσει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;
Η απάντηση είναι ΌΧΙ.
Για αυτό και ο ελληνικός λαός πρέπει να επιλέξει: ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ή διχασμός και νέες περιπέτειες. Γιατί είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.

  • Σχετικά με την επίσκεψη Μέρκελ

Καλό θα ήταν η κυρία Μέρκελ με αφορμή την επίσκεψη της στην Ελλάδα να αναλογιστεί που οδήγησαν την Ευρώπη οι οριζόντιες πολιτικές λιτότητας που εφαρμόσθηκαν και με τη δική της ευθύνη και ιδιαίτερα ενόψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών.
Επίσης, επειδή δυστυχώς σήμερα φαίνεται πως υπάρχει και νεκρός στη Μόρια, καλό θα ήταν να πάει εκεί και να διαπιστώσει τα αποτελέσματα των πολιτικών της συμφωνιών με τον κ. Τσίπρα. Κάποτε ο κ.Τσίπρας έλεγε «go back, madame Merkel», τώρα απλώς θα της στρώσει το κόκκινο χαλί…

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...