Χριστοδουλάκης: Εμείς κάναμε την αυτοκάθαρση μας, την οποία δεν ακολούθησε κανένας άλλος πολιτικός χώρος


 
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟΝ Ρ/Σ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9-ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Για την υπόθεση προφυλάκισης Παπαντωνίου

Όλα στο φως! Αυτή είναι εξ αρχής η δική μας ξεκάθαρη θέση.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει όμως να «τσουβαλιάζεται» ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος με εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη, από υποθέσεις τύπου Παπαντωνίου.
Εμείς πρώτοι το 2007 θέσαμε το Γ. Παπαντωνίου εκτός παράταξης και κάναμε την αυτοκάθαρση μας, την οποία κανείς άλλος πολιτικός χώρος ακολούθησε.
Πιο συγκεκριμένα: ο δικός μας πολιτικός χώρος, η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του 2009-11 ήταν εκείνη που πέρασε Νόμο στη Βουλή που άνοιγε το πεδίο στη Δικαιοσύνη, ώστε να μπορέσει να διερευνήσει πιθανή ροή μαύρου χρήματος.
Η δική μας παράταξη ήταν εκείνη που πέρασε σειρά από θεσμικές πρωτοβουλίες, όπως ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, όπως η άρση του τραπεζικού απορρήτου, οι οποίες συνεισέφεραν στην κατεύθυνση της διαφάνειας στο Κράτος.
Η ανακοίνωση του Ποταμιού ήταν άστοχη, άκαιρη και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική.
Προφανώς ένας Πρωθυπουργός, όπως ο Κώστας Σημίτης, που έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ, έβαλε την Κύπρο στην ΕΕ και συνεισέφερε σε μία σειρά από σημαντικές αλλαγές στην πορεία της χώρας, δεν μπορεί να «τσουβαλιάζεται» από το Ποτάμι.
Στη συλλογική και πολιτική δράση είμαστε όλοι μαζί, στην κλεψιά είναι ο καθένας μόνος του.
Για τον Πολάκη: εμείς δεν μπαίνουμε σε τέτοιου είδους λογικές. Εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, γι’ αυτό ακριβώς υπάρχει η Δικαιοσύνη και θα πρέπει να κάνει ανεπηρέαστα τη δουλειά της.
Φαινόμενα τύπου Παπαντωνίου όχι μόνο δεν μας αφορούν, αλλά μας απωθούν.
Ο λόγος που είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την πολιτική και οι πιο νέοι άνθρωποι και οι πιο έμπειροι, είναι ακριβώς για να δώσουμε απαντήσεις σε αυτά τα θέματα, για να δώσουμε τη μάχη για τη διαφάνεια ξανά, όχι μόνο στα λόγια, όπως κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, αλλά στην πράξη.

  • Για την υπόθεση Κοτζιά

Χωρίς διάθεση συμψηφισμού θα ήταν καλό αυτή η ευαισθησία από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ τις τελευταίες μέρες για την υπόθεση Παπαντωνίου, να υπάρχει και σε άλλα θέματα. Πριν από δυο μέρες ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξη του, είπε ότι ο κ. Καμμένος στο Υπουργικό Συμβούλιο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρηματοδοτείται από τον Σόρος για να αγοράζει ψήφους ξένων για το Σκοπιανό. Και δεν πήρε απάντηση από κανέναν, ούτε καν από τον Πρωθυπουργό. Πού λοιπόν βρίσκεται η ευαισθησία της Κυβέρνησης για θέματα διαφάνειας;
Είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της. Για αυτό το λόγο περιμένουμε άμεσα να κινηθεί ο Εισαγγελέας ώστε να διερευνήσει αν ο κ. Καμμένος έχει δίκιο ή απλώς είναι συκοφάντης. Κι αν είναι συκοφάντης, ποια είναι η θέση του στην Κυβέρνηση;

  • Για τη Novartis

Είμαστε οι πρώτοι που ζητήσαμε πλήρη Εξεταστική Επιτροπή, να προσέλθουν οι μάρτυρες στη Βουλή να καταθέσουν, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί σε διαλεύκανση. Αντ΄ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε Εξεταστική-εξπρές, όπου δεν προέκυψε κανένα συγκεκριμένο στοιχείο.
Επί αερολογιών δεν θα τοποθετηθούμε.

  • Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε πρώτη φάση έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τις διαδικασίες με τους ανθρώπους που θα στηρίξουμε σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Πάντα με αυτοδιοικητικά κριτήρια, ανθρώπους με αξιόλογα προγράμματα, ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Κλεισθένη που δημιουργεί σοβαρά ζητήματα πιθανής ακυβερνησίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα κινηθούμε και στους μεγάλους Δήμους της χώρας με στόχο την ενιαία έκφραση των προοδευτικών δυνάμεων. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για τους ανθρώπους που θα στηρίξουμε και εκεί, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...