Χρηστίδης: Τις κοινωνικές ανισότητες (που… δεν βλέπει ο κ. Μητσοτάκης) τις αντιμετώπισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ


 
Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στην ΕΡΤ1 στην εκπομπή «Ο Δρόμος προς την Κάλπη» με τον Δημοσιογράφο Γιάννη Δάρρα.
«Η Ευρώπη πρέπει να περάσει σε μία νέα εποχή. Ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει και ισχυρή αλλαγή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».
Η Φώφη Γεννηματά έβαλε από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας τα ευρωπαϊκά διλήμματα. Το 80% των οικονομικών αποφάσεων που συμβαίνουν και αφορούν τη χώρα μας και τους πολίτες που μας παρακολουθούν λαμβάνονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι πολύ κρίσιμο τι θα επιλέξουμε το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών σε 2 εβδομάδες από σήμερα. Πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη; Φυσικά και πρέπει να αλλάξει, να φύγει από τις πολιτικές της λιτότητας, να φύγει από τις πολιτικές του συντηρητισμού, να φύγει από την προστατευτική αντίληψη της κ. Μέρκελ. Τα τελευταία 10 χρόνια είχαμε συντηρητικές επιλογές, ο κ. Τσίπρας από το “Go back μαντάμ  Μέρκελ” τώρα είναι αυτός ο οποίος και στο προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι το καλύτερο παιδί της κ.Μέρκελ. Ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που αύξησε την έμμεση φορολογία,  ο κ. Τσίπρας απελευθέρωσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που είναι ικανός με τις δημοσκοπήσεις να μην του πηγαίνουν καλά να δώσει επίδομα Χριστουγέννων τον Αύγουστο.
Η χώρα έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, χρειάζεται ένα νέο ουσιαστικό κοινωνικό συμβόλαιο με δόμηση του κοινωνικού κράτους. Να ακούσουμε τα παιδιά τα οποία προβληματίζονται σε κάθε γειτονιά της πατρίδας μας και νιώθουν μακριά από την Ευρώπη με τις Βρυξέλλες να απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά, να νιώσει ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης ότι αυτό που ψηφίζει αυτό και εφαρμόζεται.
Η κρίση ξεκίνησε με την κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας. Αυτό ήταν που οδήγησε στην άνοδο λαϊκιστικών δυνάμεων που έταξαν τα πάντα στους πάντες με εύκολες λύσεις. Φωτογράφισαν ότι πίσω από τα προβλήματα είναι πάντα κάποιοι άλλοι και αυτό έφερε την άνοδο της ακροδεξιάς αντίληψης. Οι λύσεις στα προβλήματα πρέπει να σταματήσουν πηγαίνουν για το μέλλον και εμείς πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα που έχουν οι νέοι άνθρωποι σήμερα. Σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με τις γυναίκες οι οποίες νιώθουν ότι θα έχουν τον ίδιο μισθό με τους άντρες μετά από 100 χρόνια. Αυτό λοιπόν είναι κάτι το οποίο για να απαντηθεί πρέπει να ενισχυθούν οι πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο. Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι συγκρούονται δύο βασικές αντιλήψεις. Η μία αντίληψη είναι η συντηρητική αντίληψη την οποία εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Η άλλη αντίληψη είναι η αντίληψη την οποία εκφράζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές που στην Ελλάδα έχουν εκπροσώπηση με το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ.
Είναι ξεκάθαρο ότι αν οι πολίτες που μας ακούνε θέλουν πραγματική αλλαγή στη ζωή τους, πραγματική αλλαγή στην Ευρώπη πρέπει να στηρίξουν το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, πρέπει να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον κ. Βέμπερ των γνωστών απόψεων και ιδεών, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει κανένας ποια ευρω-ομάδα στηρίζει αφού και η Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει στο εσωτερικό της πολλά διλήμματα. Ο κ. Τσίπρας βάζει την κ. Κουντουρά ως υποψήφια ευρωβουλευτή στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει υπουργό την κ. Παπακώστα. Όλα αυτά υποδηλώνουν έναν πολιτικό, ιδεολογικό και οργανωτικό αχταρμά ο οποίος δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή για κανένα προοδευτικό πολίτη.
Έχουν ειπωθεί όλα την περίοδο της κρίσης, ήρθε η ώρα για πράξεις. Κανένας δεν μπορεί να αποφασίζει για τη γενιά μας χωρίς εμάς. Να πούμε σε όλα αυτά τους νέους ανθρώπους που μας βλέπουν από την τηλεόραση και από το διαδίκτυο ότι πρέπει να είναι αποφασισμένοι. Να πάρουν τη δύναμη που τους δίνει η ψήφος τους. Οι 14 ημέρες μέχρι τις εκλογές είναι πολλές για να μελετήσουν τις απόψεις κάθε κόμματος. Η Ευρώπη πρέπει να περάσει σε μία νέα εποχή. Μια εποχή στην οποία θα βρουν οι άνθρωποι δουλειές, θα υπάρχει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα δώσει ευκαιρίες στους πολλούς. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο ο Φρανς Τίμερμανς σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εμείς αυτό υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή. Ισχυρή εντολή στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει και ισχυρή αλλαγή στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.
«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ γεφύρωσαν το οικονομικό χάσμα που “έβαζε” ο Κηφισός ανάμεσα στα δυτικά και τα υπόλοιπα προάστια».
Το να επιλέξει κάποιος να ακολουθήσει το όνειρό του δεν σχετίζεται ούτε με την οικογένεια από την οποία προέρχεται ούτε με τη συνοικία στην οποία ζει. Ξέρω εκατοντάδες ανθρώπους πολύ επιτυχημένους στο Περιστέρι ανεξαρτήτως του επαγγέλματος το οποίο κάνουν. Γνωρίζω εκατοντάδες ανθρώπους οι οποίοι είναι επιστήμονες ανεξάρτητα της περιοχής στην οποία ζουν. Το κρίσιμο είναι να μπορεί το κοινωνικό κράτος, η δημόσια παιδεία να δίνει τις ευκαιρίες τους ανθρώπους να αναπτύσσουν τις ικανότητές και τις δυνατότητές τους. Αυτά τα οποία είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πράγματα τα οποία πιστεύει η Δεξιά. Με την οποία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη μας χωρίζει πολιτική και ιδεολογική απόσταση τόσο μεγάλη. Οφείλω να πω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ καθαρή σε αυτό που πιστεύει. Στηρίζει τον κ. Βέμπερ που άμα πάρει κάποιος στα χέρια του και διαβάσει τι πιστεύει θα δει συγκεκριμένα πράγματα για τους ιδιώτες και για το πώς πρέπει να εμπλακούν στα πάντα.
Τις οικονομικές ανισότητες της πατρίδας μας ήταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες που τις αντιμετώπισαν. Ήταν το ΠΑΣΟΚ που έδωσε στον κόσμο τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα του προβλήματα. Ήταν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ  που γεφύρωσαν το οικονομικό χάσμα που έβαζε ο Κηφισός ανάμεσα στα δυτικά και τα υπόλοιπα προάστια. Το σημαντικό είναι πως θα προχωρήσουμε μπροστά και πως θα δώσουμε πραγματικές ευκαιρίες σε όλους.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Μητσοτάκης προτιμά ως αντίπαλο τον Κασσελάκη (αντί για τον Ανδρουλάκη)

Η άνοδος την οποία έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Μητσοτάκης προτιμά ως αντίπαλο τον Κασσελάκη (αντί για τον Ανδρουλάκη)

Η άνοδος την οποία έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, μετά τα... παρατράγουδα του Συνεδρίου-παρωδία, με περαστικούς χειροκροτητές αντί για κανονικούς συνέδρους, και με...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...