Χρηστίδης: Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβά τον λαϊκισμό Τσίπρα


 
Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον Ραδιοφωνικό Σταθμό 94,3
Ποιος έδωσε λοιπόν ανταλλάγματα και ποιος τα πήρε;
Ο πολιτικός κρίνεται από τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του και φαίνεται ότι όντως το υπουργείο Τουρισμού είναι το ιδανικό για τον κ. Θεοχαρόπουλο και το τρόπο που πορεύεται στην πολιτική τα τελευταία χρόνια. Τα λεγόμενα του περί δεξιάς συμπόρευσης είναι αστειότητες αφού ο κ. Θεοχαρόπουλος υπήρξε Γενικός Γραμματέας υπουργείου στην τριτοκομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ.
Στο διαδίκτυο βλέπουμε όλοι τα βίντεο που κυκλοφορούν οι παλιές δηλώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου στα τηλεοπτικά κανάλια γύρω από το ενδεχόμενο να τον καλέσει ο κ. Τσίπρας και να του πει ότι τον θέλει για υπουργό. Τότε έλεγε ότι θα πει όχι γιατί αυτά είναι πολιτικά ανταλλάγματα και τώρα 2 μήνες μετά κάνει τα αντίθετα. Ο κ. Θεοχαρόπουλος ενώ έβγαινε και διέρρεε ότι εμείς του τάξαμε πράγματα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ψήφισε τη Συμφωνία και σήμερα είναι υπουργός της κυβέρνησης.
Για τις 120 δόσεις
Εμείς έχουμε αποδείξει όλα τα χρόνια της κρίσης αλλά και τη περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου πως ότι έρχεται για να αντιμετωπίσει ακόμα και ένα μικρό πρόβλημα το στηρίζουμε. Σας θυμίζω ότι στηρίξαμε και τα χριστουγεννιάτικα επιδόματα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι δικές μας κυβερνήσεις ήταν αυτές που έκαναν πολιτικές επιλογές που έδωσαν στους μη προνομιούχους τη δυνατότητα να ανεβάσουν το κοινωνικό και βιοτικό τους επίπεδο. Αποκορύφωμα είναι το ΕΚΑΣ που κατήργησε πριν 2 χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η ρύθμιση των 120 δόσεων έρχεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και λόγω της προεκλογικής περιόδου. Εμείς από το 2017 ζητήσαμε επανένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων όσων δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως είχε έρθει με το ν. 4321/2015. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2015 ως το 2019 αυξήθηκαν κατά 55,5 δισεκατομμύρια τα ληξιπρόθεσμα των πολιτών. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Αποτελούν μια νέα δεξιά αντίληψη που έχει εξυπηρετήσει συγκεκριμένες ελίτ της χώρας αφήνοντας απροστάτευτο το κομμάτι της κοινωνίας που έχει πραγματικά την ανάγκη στήριξης. Είναι λοιπόν απαραίτητη αυτή η ρύθμιση εάν είναι μια ρύθμιση που ταιριάζει με αυτά που θέλουμε.
Για τη ΔΕΗ
Η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας. Την έχει εκχωρήσει με μηδενικό αντάλλαγμα καταστρέφοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο το οποίο ήταν περιουσία των Ελλήνων. Από τα κέρδη εκατομμυρίων ευρώ το 2014 την έχουν οδηγήσει σε ζημίες 900 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν μειώσει την αξία της επιχείρησης από τα 2,5 δισεκατομμύρια το 2014 στα μόλις 300 εκατομμύρια σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ κινδυνεύει να συμπαρασύρει όλη την εθνική οικονομία προς την καταστροφή και αδιαμφισβήτητα αυτό έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης και του κυρίου Τσίπρα.
Όταν εμείς είχαμε προτείνει το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ το 2014 ο κ. Τσίπρας έλεγε φοβερά πράγματα και σήμερα τα θυμούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ο κ Τσίπρας είχε βγάλει το σύνθημα “πουλάνε τα νερά, πουλάνε και τη ΔΕΗ σε λίγο θα πουλήσουνε και την Κομοτηνή”. Αυτό το λαϊκισμό και τα ψέματα του κ. Τσίπρα σήμερα τα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες από την τσέπη τους
Επαναλαμβάνω ότι έχει μειωθεί η αξία της επιχείρησης από τα 2,5 δισεκατομμύρια το 2014 στα μόλις 300 εκατομμύρια και έχει αυξηθεί η τιμή του ρεύματος σε βάρος του απλού πολίτη Είναι προφανές ότι έχει ναρκοθετηθεί η ΔΕΗ από τον τρόπο που κινήθηκε αυτή η κυβέρνηση για αυτό χτυπάμε και το καμπανάκι με τη σημερινή μας ανακοίνωση.

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των Σπαρτιατών από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ήταν αναμενόμενη, με αφετηρία την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση...

Νέα, επική γκάφα του Μπάιντεν αμφισβητεί την… αντιληπτική ικανότητά του

Την ώρα που Αμερικανοί αξιωματούχοι διέρρεαν ότι απέστειλαν κρυφά στην Ουκρανία πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενισχύοντας την αβεβαιότητα για την πιθανότητα μεγαλύτερης ανάφλεξης στο μέτωπο...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...