Χρηστίδης: Η ΝΔ έρχεται με τον πτωχευτικό κώδικα να αφήσει τους Έλληνες απροστάτευτους

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στο ρ/σ «Alpha 98,9» και το δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη

Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί και να κλιμακώνει τις προκλήσεις της εναντίον της Ελλάδας.

Εκτός από τις διεθνείς συμβάσεις και τις διμερείς συμφωνίες παραβιάζει και ένα εθιμικό δίκαιο το οποίο δεκαετίες τώρα ήταν διαμορφωμένο γύρω από συγκεκριμένες επετείους και ιστορικά ορόσημα και το σεβόταν και η Ελλάδα και η Τουρκία.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι χρειάζονται αυστηρές κυρώσεις προς την Τουρκία άμεσα, δεν καταλαβαίνει αλλιώς.

Συνεχίζει ανενόχλητος ο κος Ερντογάν να προκαλεί όλη την ευρύτερη περιοχή και κάποια στιγμή αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Οι κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας πρέπει να μπουν στο τραπέζι τώρα, μαζί με το εμπάργκο όπλων και να σταματήσουν να χαϊδεύουν τον κ. Ερντογάν.

Πρόταση μομφής και πτωχευτικός κώδικας

Ούτε συνεννοημένοι να ήταν ο κος Τσίπρας με τον κος Μητσοτάκη.

Του δίνει ένα φοβερό δώρο ο κος Τσίπρας προς τον κ. Μητσοτάκη σήμερα, τον απαλλάσσει πλήρως από όλες του τις ευθύνες και στα ζητήματα της οικονομίας, και στα ζητήματα της διαχείρισης του κορονοϊού, και φυσικά, σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα, στα οποία ο κος Μητσοτάκης έχει χαράξει μόνος του στρατηγική και δεν έχει ενημερώσει την αντιπολίτευση και προχωρά με αποκλειστική ευθύνη για το αποτέλεσμα.

Η διαδικασία αυτή ειδικά για το πτωχευτικό κώδικα, στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αλλαγές με υπεύθυνο τον κο Σταθάκη προς το χειρότερο για τους Έλληνες πολίτες, δημιουργώντας πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, βάζοντας τα funds από την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου κατευθείαν εναντίον της Ελληνικής Οικονομίας, για να κάνουν διαχείριση των κόκκινων δανείων και διεξάγοντας πάνω από 20.000 πλειστηριασμούς, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός οποιασδήποτε πραγματικότητας αλλά ταυτόχρονα δείχνει ότι δίνει μία σανίδα σωτηρίας στη ΝΔ στην προσπάθειά της να αλλάξει την ατζέντα.

Εμείς, είναι προφανές ότι καταψηφίζουμε και τον Σταϊκούρα, αλλά συνολικά και την κυβέρνηση, για τη στρατηγική την οποία έχει ακολουθήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα και θεωρούμε αυτή την κίνηση εντελώς λανθασμένη μία κίνηση η οποία εξυπηρετεί μόνο τη ΝΔ και τον κο Μητσοτάκη.

Χορηγός του κου Μητσοτάκη είναι ο κος Τσίπρας. Ξεκάθαρα.

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ελεύθερη πτώση, καταρρέει.

Είναι εκτός πραγματικότητας και ότι πράττει έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του θέματα προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα τρόπο συσπείρωσης του εσωτερικού μετώπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αντιμετωπίζει πάρα πολλά θέματα στρατηγικής, εμμονών προσπαθώντας να διαχειριστεί τις «τάσεις» εντός του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνηση και οι ανισότητες στην Ελλάδα αυξήθηκαν παντού. Απέτυχε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο έχει να αντιμετωπίσει είναι η κυβερνητική του αποτυχία. Έρχεται σε μεγάλη σύγκρουση με οποιαδήποτε παρακαταθήκη είχε ο Συνασπισμός ως κόμμα σε σχέση με το μεγάλο κόμμα της προόδου, που είναι το ΠΑΣΟΚ όπως εξελίσσεται και σήμερα μέσα από το Κίνημα Αλλαγής.

Και το λέω αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν το μοναδικό κόμμα που προστάτευσε την πρώτη κατοικία ήταν το μοναδικό κόμμα που ακόμα και μέσα στη γενιά της κρίσης, από το 2009 έως το 2011,έκανε πολύ μεγάλες αλλαγές οι οποίες στηρίχτηκαν στη συνέχεια από όλες τις κυβερνήσεις και το κρίσιμο το οποίο σήμερα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ξανά μια μεγάλη προοδευτική παράταξη με τους πολίτες.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ χειρίζεται τα πράγματα επικοινωνιακά, τα δεδομένα της οικονομίας δείχνουν ότι δε μπορεί να καλύψει αυτή τη μεγάλη πρόκληση την οποία έχει βάλει στον προϋπολογισμό για μια τεράστια θεωρητική ανάκαμψη το 2021.

Η ΝΔ συνεχίζει να ζει ένα μήνα του μέλιτος δημοσκοπικά, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ τη χορηγεί διαρκώς με τη στρατηγική της.

Εμείς ασκούμε μία ουσιαστική αντιπολίτευση και όλο το επόμενο διάστημα αυτό θα πιστωθεί από τους πολίτες και τη συνέπεια μας και τη σοβαρότητα μας και τη δημιουργία της ελπίδας.

Η ΝΔ έρχεται με τον πτωχευτικό κώδικα να αφήσει τους Έλληνες απροστάτευτους μπροστά σε μια δύσκολη κοινωνική πραγματικότητα η οποία δημιουργείται με κοινή παραδοχή των στελεχών μας αλλά και όλων των φορέων. Από τους δικηγόρους μέχρι τα επιμελητήρια. Χαρακτηριστικά μας είπαν ότι μέχρι και ο δολοφόνος έχει δεύτερη ευκαιρία, αλλά με τον συγκεκριμένο κώδικα δεν έχουν δεύτερη ευκαιρία όσοι έχουν πάρει δάνεια και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...