Χατζηδάκης: Οι πολίτες δεν θα ξεγελαστούν ξανά από τον κ. Τσίπρα


 
 
Πηγή: capital.gr
 
“Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 26 Μαΐου, θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Και θα είναι νίκη που θα καταγράφεται και στις τρεις κάλπες. Τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια μεγάλη οδυνηρή ήττα”. Αυτό τονίζει, στη συνέντευξή του στο Capital.gr, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.
“Ο κ. Τσίπρας για να μειώσει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία είναι ικανός να αρχίσει να μοιράζει ακόμα και οικόπεδα”, επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι πρώτη προτεραιότητα της “γαλάζιας” παράταξης είναι να προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν μεροκάματο στο σπίτι.
“Τώρα είναι η ώρα για μια άλλη πολιτική. Με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και επενδύσεις. Για να πάρουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας και να δημιουργήσουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα. Για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η ανεργία και να ανακοπεί το braindrain που έχει οδηγήσει χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρει ότι τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής της, η ΝΔ θα εφαρμόσει ένα δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην υγεία, την παιδεία. “Αφού δώσουμε σαφή δείγματα γραφής της πολιτικής μας και αποδείξουμε ότι είμαστε μια πραγματικά ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα συζητήσουμε με τους εταίρους για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων”, προσθέτει και στέλνει μήνυμα στη νέα γενιά να δώσει το “παρών” στις κάλπες της Κυριακής.
“Η ΔΕΗ που βουλιάζει και τα κόκκινα δάνεια στο οποία έχουμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να τα αντιμετωπίσουμε είναι δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως η επόμενη κυβέρνηση”, τονίζει.
– Κύριε Χατζηδάκη, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, θέλω να εστιάσω σε μία τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. “Θέλω μία καθαρή νίκη”, δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης. Τι σημαίνει καθαρή νίκη; Ποια διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει πολιτικές εξελίξεις και εθνικές εκλογές;
To 2014 o κ. Τσίπρας, με προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ 3,5%, επισκέφθηκε την επομένη των ευρωεκλογών τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε εκλογές. Ε, λοιπόν, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις 26 Μαΐου θα είναι σαφώς μεγαλύτερη από εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Και θα είναι νίκη που θα καταγράφεται και στις τρεις κάλπες: τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια μεγάλη οδυνηρή ήττα. Νομίζω, λοιπόν, ότι το βράδυ της 26ης Μαΐου δεν θα έχει κανείς αμφιβολία για το εύρος της νίκης της Νέας Δημοκρατίας. Ανεξάρτητα από τα λόγια το εκλογικό αποτέλεσμα θα απεικονίζεται στα πρόσωπα όλων μας, και των νεοδημοκρατών και των συριζαίων.
– Σας ανησυχεί το ενδεχόμενο αυτό το τελευταίο μπαράζ παροχών από την πλευρά της κυβέρνησης να αναστρέψει το κλίμα, όπως αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις;
Για να αποτρέψουν την ήττα τους και άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν επιδόθηκαν σε μπαράζ παροχών παραμονές των εκλογών. Καμιά δεν απέφυγε το μοιραίο. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Στις εκλογές κρίνουν συνολικά την πορεία μιας κυβέρνησης. Όσοι, λοιπόν, πιστεύουν ότι αυτά τα τέσσερα χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα πήγαν καλύτερα ασφαλώς μπορούν να ψηφίσουν τον κ. Τσίπρα. Όσοι όμως αντιλαμβάνονται ότι αντί να πάμε μπροστά πήγαμε πίσω και ότι ύστερα από δύο μνημόνια με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ και ένα τσουβάλι μέτρα ακόμα δεν βρισκόμαστε καν εκεί μου ήμασταν το 2014 θα τιμωρήσουν τον κ. Τσίπρα.
Αυτό το αποτυπώνουν και οι δημοσκοπήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μια βελτίωση της συσπείρωσής του, αλλά τίποτα περισσότερο. Είναι παγιωμένο ένα μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολίτες δεν θα ξεγελαστούν ξανά από τους ψευτομπουναμάδες του κ. Τσίπρα.
– Ποιες είναι οι στοχεύσεις της Νέας Δημοκρατίας, κύριε Χατζηδάκη, για την ανεργία; Τι θα πράξετε, εφόσον κληθείτε να αναλάβετε τη διακυβέρνηση της χώρας;
Νέα Δημοκρατία, νέες δουλειές. Η πρώτη προτεραιότητα μας είναι να προσελκύσουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα φέρουν μεροκάματο στο σπίτι. Έχουμε την τεχνογνωσία και έχουμε τη βούληση γι’ αυτό. Αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας και δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.  Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα επί τέσσερα χρόνια υπονόμευσε το επενδυτικό κλίμα στη χώρα και δημιούργησε εμπόδια σε όλες τις μεγάλες επενδύσεις που είχαν δρομολογηθεί από εμάς τους τρισκατάρατους: Ελληνικό, Cosco, Σκουριές κ.ά. Έτσι σήμερα οι επενδύσεις στην Ελλάδα βρίσκονται στο 1/3 σε σχέση με το 2017, 2 χρόνια πριν την κρίση. Είμαστε τελευταίοι στην Ευρώπη σε επενδύσεις και το ’18 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά 2,8 δισ. σε σχέση με το ’17.
Τώρα είναι η ώρα για μια άλλη πολιτική. Με λιγότερους φόρους, λιγότερες δαπάνες και επενδύσεις. Για να πάρουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας και να δημιουργήσουμε ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στη χώρα. Για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η ανεργία και να ανακοπεί το brain drain που έχει οδηγήσει χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό. Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
– Έχετε δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου. Έχετε τονίσει στη Νέα Δημοκρατία ότι θα προχωρήσετε σε επαναδιαπραγμάτευση των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων. Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε ότι οι εταίροι θα κάτσουν στο τραπέζι της συζήτησης;
Η μείωση των φόρων που έχουμε εξαγγείλει σε πρώτη φάση θα στηριχθεί στη μείωση δαπανών –έχουμε ανακοινώσει λίστα με τις κατηγορίες δαπανών που θα μειώσουμε– και δεν θα έχει επιπτώσεις στα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας. Παράλληλα στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας θα εφαρμόσουμε ένα δικό μας πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, στη δικαιοσύνη, στην υγεία, την παιδεία.
Αφού λοιπόν δώσουμε σαφή δείγματα γραφής της πολιτικής μας και αποδείξουμε ότι είμαστε μια πραγματικά ευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θα συζητήσουμε με τους εταίρους για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει τους εταίρους μας για τις προθέσεις μας και ήδη υπάρχουν δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτικών, όπως του υποψηφίου για την Επιτροπή κ. Βέμπερ, που είναι πολύ θετικές για το σχέδιό μας. Διότι σε τελική ανάλυση αυτό που θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να εφαρμόσει τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και τις πολιτικές που εφάρμοσαν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος και βγήκαν πολύ γρηγορότερα από εμάς από τα μνημόνια και την κρίση. Εφόσον αυτά εφαρμόστηκαν από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί όχι και στην Ελλάδα;
– Με τους συνταξιούχους τι θα κάνετε; Έχετε καταγγείλει ήδη τον πρωθυπουργό για αυτό που το Μέγαρο Μαξίμου αποκάλεσε “13η σύνταξη”…
Ο κ. Τσίπρας πήρε από τους συνταξιούχους δέκα και επιστρέφει ένα. Έκοψε το ΕΚΑΣ, μείωσε τις επικουρικές, μείωσε 6% όλες τις παλιές συντάξεις με την εισφορά υπέρ υγείας, μείωσε μέχρι 38% τις νέες συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου και συνολικά έκανε 17 αρνητικές παρεμβάσεις στις συντάξεις. Με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή ο κάθε συνταξιούχος έχασε 2.056 ευρώ το χρόνο.
Τώρα μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές έρχεται και μοιράζει ένα επίδομα ευρωεκλογών. Έναν ψευτομπουναμά! Που βεβαίως ψηφίσαμε, διότι κάθε ευρώ που επιστρέφεται σ’ αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση είναι καλοδεχούμενο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαριστούμε στον κ. Τσίπρα για τις “μαυρογυαλούρικες” πρακτικές του. Πολύ περισσότερο δε – να είστε σίγουρος – δεν θα του χαριστούν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι που θυμούνται πολύ καλά αυτά που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και τι πραγματικά έπραξε.  Σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί το εισόδημα των συνταξιούχων είναι η Νέα Δημοκρατία. Διότι μόνο μέσα από μια ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη και επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας θα αυξηθούν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων από εισφορές και θα αυξηθούν οι πόροι που μπορούν να διατεθούν για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και όσων έχουν πληγεί από την κρίση.
– Ο πρωθυπουργός, πάντως, υποσχέθηκε, όταν το επιτρέψει η ελληνική οικονομία και δώρο Χριστουγέννων…
Μην σας κάνει εντύπωση! Ο κ. Τσίπρας για να μειώσει τη διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία είναι ικανός να αρχίσει να μοιράζει ακόμα και οικόπεδα! Ο άνθρωπος δεν έχει κανέναν ενδοιασμό και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία αίσθηση της ντροπής.
– Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, σας κατηγορεί ότι θα καταργήσετε σχεδόν όλα τα επιδόματα…
Όλα τα κακά θα τα κάνουμε εμείς! Διότι είμαστε κακοί άνθρωποι. Λες και εμείς δεν έχουμε γονείς, παππούδες, αδέλφια και παιδιά. Λες και εμείς δεν έχουμε ψηφοφόρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ μες τον πανικό του κάνει τα πάντα για να διαστρεβλώσει και να συκοφαντήσει το πρόγραμμά μας.
– Δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω και για την ατζέντα της ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης το έχει τοποθετήσει στην αιχμή του “γαλάζιου” προγραμματικού λόγου. Πώς θα διαχειριστείτε το ζήτημα αυτό; Τι θα κάνετε με τα Εξάρχεια;
Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ η βία, η ανομία και η εγκληματικότητα γνωρίζουν μια απίστευτη έξαρση, διότι έχουμε μια κυβέρνηση ιδεοληπτική με τα θέματα ασφάλειας. Ωστόσο η προστασία των πολιτών δεν είναι δεξιά ή αριστερή πολιτική. Είναι πρωταρχική υποχρέωση κάθε δημοκρατικής πολιτείας και κάθε κράτους δικαίου.
Γι’  αυτό και η Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμά της δεσμεύεται για συγκεκριμένες δράσεις: Την κατάργηση του λεγόμενου “πανεπιστημιακού ασύλου”. Την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου. Την ενίσχυση της ομάδας “Δίας” και την επανασύσταση της ομάδας “Δέλτα”. Την πρόσληψη 1.500 αστυνομικών, οι οποίοι να διατεθούν στις ομάδες αυτές. Την αγορά 1.000 καινούργιων περιπολικών. Τον εξοπλισμό όλων των αστυνομικών με αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφάλειας. Όσο για τα Εξάρχεια δεσμευόμαστε για το αυτονόητο: η περιοχή αυτή θα σταματήσει να είναι άβατο. Το κράτος θα επιστρέψει για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων των Εξαρχείων.
– Ποιο μήνυμα στέλνετε στη νέα γενιά και στους αναποφάσιστους λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες;
Καταρχάς στους νέους στέλνω μήνυμα για να συμμετέχουν στις εκλογές. Πρέπει να ψηφίσουν! Να μην αφήσουν άλλους να αποφασίσουν γι’ αυτούς. Διότι στις 26 Μαΐου ψηφίζουμε για το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον της Ευρώπης.  Από εκεί και πέρα το δίλημμα για τους αναποφάσιστους και για όλους τους  ψηφοφόρους είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω. Αν η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα ή αν θα μείνουμε στα ίδια. Αν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής ή αν θα μείνουμε προσκολλημένοι στις μαγικές συνταγές, τα ψέματα και τον λαϊκισμό. Αν θα ακολουθήσουμε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου ή αν επιμείνουμε στο μοντέλο διανομής της φτώχειας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει σελίδα. Αξίζουμε καλύτερα.
– “Εάν νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να ναρκοθετήσει το έδαφος το οποίο θα παραλάβει η επόμενη κυβέρνηση είναι βαθιά νυχτωμένος”, τόνισε πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχετε τέτοιες ενδείξεις στη Νέα Δημοκρατία κύριε Χατζηδάκη; Ποια μέτωπα θεωρείτε ότι ναρκοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ; 
Η ΔΕΗ που βουλιάζει και τα κόκκινα δάνεια στο οποία έχουμε πανευρωπαϊκό ρεκόρ αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να τα αντιμετωπίσουμε είναι δύο από τα σοβαρότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει αμέσως η επόμενη κυβέρνηση. Θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλα. Ξέρετε, σε κάθε τομέα πολιτικής, στη δημόσια διοίκηση, στην παιδεία, την υγεία, τη δικαιοσύνη υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η επόμενη κυβέρνηση. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα, έχουμε έτοιμα τα σημαντικότερα νομοσχέδια που θα φέρουμε τους πρώτους μήνες στη Βουλή και θα κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά για να αντιμετωπίσουμε  το ταχύτερο δυνατόν τα προβλήματα αυτά. Δεν έχουμε μαγικές συνταγές, αλλά όλο αυτό είναι η μάχη της γενιάς μας και είμαστε αποφασισμένοι να την κερδίσουμε.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....