Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να βάλει τη… στολή του “Μακεδονομάχου”

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενδυναμώσει το τρίγωνο των τραπεζών, των μέσων ενημέρωσης και του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία και εκατομμύρια ανθρώπους στην ανασφάλεια».

Τα παραπάνω διαμηνύει στην εφημερίδα “Νέα Σελίδα” και τη δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. «Η ΝΔ επιχείρησε να δωρίσει “αναδρομική ασυλία” σε δεκάδες υποθέσεις διαφθοράς, διασύροντας τη χώρα διεθνώς. Μέχρι και οι Financial Times κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση». Με την άρνησή του να απαντήσει στην ερώτηση που του έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ποιοι δεν θέλουν να αποδοθούν ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας», επισημαίνει.

«Μας ενδιαφέρει η διερεύνηση των ευθυνών, αλλά κυρίως να μην επιστρέψουμε στις εποχές που ήταν η διαπλοκή ήταν αυτονόητη», σχολιάζει για τις τελευταίες αποκαλύψεις στο θέμα της Novartis, οι οποίες «επιβεβαιώνουν πως ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται με τον κατηγορούμενο, πλέον, κ. Φρουζή».

«Ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε να βάλει τη στολή του ‘Μακεδονομάχου’»
Αναφερόμενος στη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ζ. Ζάεφ, ο Αλ. Χαρίτσης σημειώνει: «Η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διασφαλίζει την ιστορική μας κληρονομιά, τα οικονομικά και εμπορικά μας συμφέροντα και  τη σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια. Δυστυχώς η διγλωσσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη κινδυνεύει να την αποδυναμώσει».

Για το προσφυγικό υπογραμμίζει ότι «οι ροές δεν θα σταματήσουν – αυτό το κατάλαβε ήδη η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση είχε επενδύσει σε εθνικολαϊκιστικές κορώνες». «Πρέπει να μιλήσουμε για ρεαλιστικές λύσεις “, καλεί ο ίδιος.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου πολύτιμη παρακαταθήκη»
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «την κυβερνητική προσπάθεια αναθεώρησης της ιστορίας και την αυταρχική εκτροπή», και τονίζει ότι « φετινός εορτασμός αποκτάει ένα επιπλέον πρόσημο: της διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης και της υπεράσπισης της δημοκρατίας».

Τέλος, όσον αφορά τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Χαρίτσης απαντά: «Οι συμμαχίες αποτελούν στόχο μας από την πρώτη ημέρα, αρκεί να έχουν ένα σαφές κοινωνικό πρόσημο. Με τον iSYRIZA θέλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε όλες και όλους που βρίσκονται κοντά μας, να συνομιλήσουν μαζί μας».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...