Χαρίτσης: Να εγκαταλείψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την καταστροφική πολιτική της

Ως “σαφή ένδειξη αποσταθεροποίησης και απώλειας του πολιτικού ελέγχου” εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη χαρακτήρισε το γεγονός ότι “καταφεύγει στη βία και στη λογική της καταστολής σε όλα τα πεδία και επίπεδα” ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Μιλώντας στην εκπομπή “Kontra News 10” στο Kontra Channel, το βράδυ της Τετάρτης, άσκησε σκληρή κριτική στην ΝΔ για  όσα συμβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, καταγγέλλοντας τα “περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας” τόσο στην περίπτωση της ΑΣΟΕΕ, όσο και στη Λέσβο και τη Χίο.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο κ. Χρυσοχοΐδης προωθούσαν μια εικόνα εμπέδωσης της ασφάλειας. Ωστόσο, τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά προκύπτουν από την ιδεοληπτική αντίληψη της κυβέρνησης για το πώς συνδέεται η ασφάλεια με την αστυνομοκρατία και την καταστολή”, τόνισε, και δήλωσε χαρακτηριστικά: “Όταν η επικοινωνία συγκρούεται με την πραγματικότητα, το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέρ της πραγματικότητας”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου καταλόγισε την “αποκλειστική ευθύνη” στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά για τα τεκταινόμενα στα νησιά, επισημαίνοντας πως το προσφυγικό “δεν λύνεται ούτε με θεσμικές αυθαιρεσίες, όπως η προσπάθεια επίταξης εκτάσεων και ακινήτων με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε με δυνάμεις καταστολής, που οδηγούν στις σκηνές πρωτοφανούς βίας”. “Μεσοβέζικες λύσεις και υπεκφυγές δεν χωρούν. Πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα τα ΜΑΤ από τα νησιά μας, για να εκτονωθεί η ένταση που επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες, να ανακληθεί η ΠΝΠ και να διακοπεί η κατασκευή των κλειστών κέντρων-φυλακών”, συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας, μάλιστα, πως “επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συνέβαιναν ποτέ αυτά”.

“Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση υποτίμησε εξ’ αρχής το προσφυγικό κάτι που σήμερα το πληρώνει όλη η ελληνική κοινωνία. Αντί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τη δέουσα σοβαρότητα η ΝΔ και τα κυβερνητικά στελέχη, εξυφαίνουν σενάρια συνωμοσίας περί υποκίνησης των κινητοποιήσεων στα νησιά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παλιά τους τέχνη κόσκινο στη Δεξιά”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε, ακόμη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, καλώντας, πάντως, όλες τις πλευρές σε αυτοσυγκράτηση: “Η βία δεν μπορεί να απαντηθεί με βία”. Τόνισε, δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συζητήσει με την κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσεων αρκεί αυτή να εγκαταλείψει την καταστροφική πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα».

Τέλος, κληθείς να σχολάσει τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε ότι με τις καταθέσεις των μαρτύρων “αποδομήθηκε πλήρως η λογική της σκευωρίας, και επιβεβαιώθηκε πλήρως η λογική του σκανδάλου, όπως και ο χρηματισμός πολιτικών προσώπων που στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία”. Κατήγγειλε, δε, την “προσπάθεια της ΝΔ, βοηθούντων του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ, για να μην προχωρήσει ομαλά η εξέταση των μαρτύρων”, αλλά και “τα προσχώματα και τις εξωθεσμικές απόπειρες να συγκαλυφθεί η αλήθεια”.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...