«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» χαρακτηρίζει τη μη αξιοποίηση «του ΕΣΠΑ, των ταμειακών διαθέσιμων και της πανευρωπαϊκή άρσης των δημοσιονομικών περιορισμών» ο βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», με την οποία «οδήγησε την οικονομία σε μία από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην Ευρώπη και δημιούργησε τρύπα 10 δισ. στα δημόσια έσοδα».
«Συντηρητικοί πολιτικοί σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν πλέον ότι η υγεία, η παιδεία και οι μεταφορές, δεν μπορούν να λειτουργούν με μόνο κριτήριο την κερδοφορία» συνεχίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «οι δημόσιες επενδύσεις έχουν άμεσες και ευεργετικές επιπτώσεις στο ΑΕΠ της χώρας και αποτελούν εφαλτήριο για την προσέλκυση ουσιαστικών ιδιωτικών επενδύσεων».
«Σε πλήρη αναντιστοιχία με τις σύγχρονες αναζητήσεις βρίσκεται η έκθεση Πισσαρίδη» αντιπαραβάλλει ο βουλευτής, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση «οργανωμένο σχέδιο για να επαναφέρει αναποτελεσματικές πολιτικές που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα μνημόνια». «Η άρνησή της να στηρίξει ουσιαστικά την οικονομία που βουλιάζει βαθαίνει την ύφεση, την οποία θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια ως δικαιολογία για νέα περιοριστικά μέτρα λιτότητας» σχολιάζει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Αρνείται εμμονικά, ενώ έχει τις δυνατότητες, να στηρίξει την υγεία, την παιδεία και κρίσιμες για το δημόσιο συμφέρον υποδομές, σχεδιάζοντας την άρον -άρον ιδιωτικοποίησή τους».
«Οι κοστολογημένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνδέουν κάθε κρατική παρέμβαση με συγκεκριμένες πηγές χρηματοδότησης» υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για «μη επιστρεπτέα ενίσχυση για αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις, επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής της, και εισόδημα έκτακτης ανάγκης στα νοικοκυριά που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία». «Ενώ καταθέσαμε δύο σημαντικές τροπολογίες για το άμεσο μέλλον: για την καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους από το Κράτος και την ενίσχυση έκτακτης ανάγκης για όλα τα ευάλωτα νοικοκυριά». «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να στηριχθεί το σύστημα υγείας, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης, καλώντας «να αξιοποιηθούν οι σημαντικές δυνατότητες οικονομικής και κοινωνικής ανασύνταξης που δεν υπήρχαν στο παρελθόν».