Χαρίτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει την αλλοίωση του εκλογικού σώματος


 
Στον ραδιοσταθμό “στο Κόκκινο 105,5” και στον δημοσιογράφο Στάθη Σχινά μίλησε για τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
“Είναι εξωφρενικό να ακούμε τη Νέα Δημοκρατία,να μιλάει με καταστροφολογικούς όρους για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και την ίδια στιγμή να πανηγυρίζει για την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, οι οποίοι επιτεύχθηκαν βάσει των στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδας, στο τέλος του Ιουνίου του 2019! Τα στοιχεία, τα οποία ελήφθησαν υπόψη, για να ληφθεί και η χθεσινή απόφαση με την τροπολογία, αφορούσαν την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες”, διεμήνυσε ο Αλ. Χαρίτσης, κάνοντας λόγο για “επικοινωνιακή υποκρισία και εξόφθαλμη παραποίηση της πραγματικότητας” εκ μέρους της ΝΔ στο θέμα της άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων.
Ειδικότερα, τόνισε πως “τα capital controls στο εσωτερικό της χώρας για συναλλαγές στο εσωτερικό έχουν ήδη αρθεί πλήρως, αλλά και για τις συναλλαγές του εξωτερικού σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό“. “Δεν είδαμε το τελευταίο διάστημα να έχουν συμβεί από την κυβέρνηση της ΝΔ κοσμογονικές μεταβολές στα οικονομικά δεδομένα, οι οποίες να δικαιολογούν πανηγυρισμούς τους για το γεγονός ότι τώρα επιτεύχθηκε η τυπική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων”, επισήμανε και συμπλήρωσε: “Θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί και νωρίτερα αν υπήρχε διαφορετική στάση και από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, την προεκλογική περίοδο“.
Σε ερώτηση για τη χθεσινή επιχείρηση της ΝΔ στα Εξάρχεια, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε πως “ηκυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να  εκμεταλλευτεί με επικοινωνιακούς όρους το θέμα, αυτό όμως που είναι ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι πράγματι αυτό που είδαμε όλοι χθες στις οθόνες μας, στο διαδίκτυο ήταν σκηνές οι οποίες προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη”. “Ποια είναι η «ανομία»; Ποιες είναι οι συμμορίες και οι παράνομοι, ήταν οι μητέρες με τα μωρά στην αγκαλιά; Αυτοί ήταν οι παράνομοι και οι εγκληματίες; Αν είναι δυνατόν! Νομίζω ότι, για μία ακόμα φορά, βλέπουμε – δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα ξέρετε αυτό, δεξιές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και κατά καιρούς έχουν παίξει αυτό το χαρτί- με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, να καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα, προσωπικά δεδομένα, αξιοπρέπεια ανθρώπων”, τόνισε. Ο Αλ. Χαρίτσης διευκρίνισε: “Εμείς δεν λέμε ότι η αστυνομία δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Προφανώς υπάρχουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εγκληματικότητα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η αστυνομία αυτό πρέπει να το κάνει με επαγγελματισμό, απέναντι σε αυτούς που πράγματι έχουν εγκληματική συμπεριφορά, μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και με όρους οι οποίοι θα προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη υπόσταση όλων των πολιτών”.
 
Αναφερόμενος στη γενικότερη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, ο Αλ. Χαρίτσης επισήμανε: “Αυτό το οποίο έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τη παρούσα κυβέρνηση, για να το πω πάρα πολύ απλά και λαϊκά, είναι ότι προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο. Το βλέπουμε με πάρα πολύ χαρακτηριστικό τρόπο στο πεδίο της οικονομίας”. “Η κυβέρνηση της ΝΔ αγνόησε, απεμπόλησε, τη δυνατότητα που είχε δημιουργηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μέσω του καταπιστευτικού μηχανισμού που είχαμε δημιουργήσει λίγο καιρό μόνο πριν από τις εκλογές. Ήταν ένας μηχανισμός ο οποίος διασφάλιζε και την σταθερότητα, και το ότι θα αποπληρώνονταν οι υποχρεώσεις της χώρας ως προς το χρέος, αλλά και ταυτόχρονα θα μπορούσε να δημιουργήσει και το δημοσιονομικό χώρο για να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης. Η ΝΔ επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει αυτή την δυνατότητα και αυτό είναι μια εξέλιξη η οποία μας φέρνει και πάλι στο σημείο μηδέν σε σχέση με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων“, συμπλήρωσε.
Για το θέμα της ψήφου του απόδημου ελληνισμού, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως “εξετάστηκε για πρώτη φορά ουσιαστικά από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημιουργία αρμόδιας Διακομματικής Επιτροπής”, λέγοντας πως το σχετικό πόρισμα “θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ενός νομοσχεδίου για να λυθεί το θεσμικό αυτό ζήτημα που βρίσκεται σε εκκρεμότητα επί δεκαετίες, προκειμένου να επιτευχθεί και πολιτική συναίνεση”, Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση της ΝΔ για “μια πραξικοπηματικού χαρακτήρα επιχείρηση αλλοίωσης του εκλογικού σώματος και της βούλησης των Ελλήνων πολιτών, αν ευσταθούν οι σχετικές πληροφορίες”. “Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και δεν θα κάνει ένα τέτοιο επικίνδυνο άλμα στο κενό. Διαφορετικά είναι προφανές ότι εμείς θα αντιδράσουμε σθεναρά”, συμπλήρωσε.
Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος  διευκρίνισε πως “σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου έχει πλέον καταγραφεί και εδραιωθεί ως η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνιστική δύναμη στο προοδευτικό αριστερό σκέλος του πολιτικού χάρτη”. “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη, και αυτό σημαίνει ότι έχουμε ευθύνη σε μια Ευρώπη η οποία αλλάζει, σε μια Ευρώπη η οποία συντηρητικοποιείται σε πολλές εκφάνσεις”, υπογράμμισε. “Με ένα σύγχρονο, λοιπόν, στίγμα, με μία ταυτότητα η οποία θα αντιμετωπίζει και τα ζητήματα της οικονομίας, θα υπερασπίζεται τις κατακτήσεις και τις επιτυχίες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα βάζει και στην ατζέντα με πιο εμφατικό τρόπο πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι το ζήτημα της κλιματικής κρίσης”.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...