Χαρίτσης: Η κυβέρνηση εφαρμόζει σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης

Οι πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης που ακολουθούνται από την κυβέρνηση μας επιστρέφουν στο 2010 και θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στην οικονομία”, διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/στ «Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5» και στον δημοσιογράφο Στέφανο Διαμαντόπουλο.

 

Αναφερόμενος στα μέτρα για την εργασία, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως “η κυβέρνηση προχωρά στη μονιμοποίηση της διαδικασίας αναστολής των συμβάσεων και στην μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα κατά 20%. Αντιθέτως, θα έπρεπε να προχωρήσει, όπως έχει συμβεί και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στην πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, στην στήριξη των θέσεων εργασίας και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών”.

 

Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι χρειάζεται γενναία, εμπροσθοβαρής παρέμβαση στην οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάσαμε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», αντιστοιχίζοντας με συγκεκριμένες χρηματοδοτικές πηγές, τις ανάγκες εργαζόμενων, επιχειρήσεων και νοικοκυριών για το επόμενο εξάμηνο. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν κατέθεσε καμία αντιπρόταση σε αυτό”.  “Η απάντηση της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι ένα σχέδιο εσωτερικής υποτίμησης,  όπως αυτό που ανακοίνωσε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, το οποίο θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένταση της ύφεσης και επιδείνωση της κρίσης”, ξεκαθάρισε.

 

Η ελληνική οικονομία κατάφερε το 2018, κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να βγει από τα μνημόνια, να ρυθμίσει το χρέος της και να δημιουργήσει το «μαξιλάρι ασφαλείας» ύψους 37 δισ. ευρώ” πρόσθεσε. “Έχουμε συνεπώς πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες από το παρελθόν ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση σε μία γενναία ένεση ρευστότητας για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα τα άλλα είναι μέτρα -ασπιρίνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Αναφερόμενος στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα ο εκπρόσωπος Τύπου υπογράμμισε πως “δεν παίζει το ρόλο που του αναλογεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης. Οποιοδήποτε σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας δεν μπορεί παρά να θέτει στο επίκεντρο του και το τραπεζικό σύστημα”, ενώ πρόσθεσε πως “στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» που θα παρουσιάσουμε την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνονται οι προτάσεις μας για τον σημαντικό ρόλο που θεωρούμε ότι πρέπει να παίξουν οι συστημικές τράπεζες, το παράλληλο τραπεζικό σύστημα και η αναπτυξιακή τράπεζα στο σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας”.

 

Σχετικά με το άνοιγμα των επιχειρήσεων και των σχολείων ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “η ΝΔ βιάζεται να παρουσιάσει μία εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, η οποία μόνο ανασφάλεια δημιουργεί στην ελληνική κοινωνία”.

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...