Χαρίτσης: Εμείς είμαστε αντιπολίτευση ευθύνης

Κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία «πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία της Ελλάδος», όσον αφορά στην καθολική εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορονοϊού, έκανε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,μιλώντας στον ρ/στ «στο Κόκκινο 105,5», υπογραμμίζοντας: «Σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που αφορά τη ζωή όλων των πολιτών, πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα που συστήνουν οι επιστήμονες και οι αρμόδιες αρχές της πολιτείας».

 

Μάλιστα, ο Αλ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ από τη λειτουργία της Εκκλησίας, αντιπαραβάλλοντας: «Είδαμε ως και τον Πάπα να καλεί τους πιστούς σε αυτοπεριορισμό. Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα,  να σταματήσει τους μικροκομματικούς υπολογισμούς».

 

«Εμείς είμαστε αντιπολίτευση ευθύνης», τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει τηλεδιάσκεψη του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη. «Σκοπός μα είναι να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, που εκτείνονται σε τρία επίπεδα», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.

 

Ειδικότερα, ο Αλ. Χαρίτσης υπογράμμισε: «Το πρώτο επίπεδο αφορά στην άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Οι 2.000 προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν αφορούν γιατρούς, και επιπλέον βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι διαδικασίες που εκκίνησαν επί ΣΥΡΙΖΑ για μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

 

«Το δεύτερο επίπεδο αφορά στη στήριξη από την κυβέρνηση των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και εργαζομένων, που βιώνουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση πλήρους οικονομικού αδιεξόδου». «Και το τρίτο επίπεδο των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά το μακροοικονομικό σκέλος, από που δηλαδή αντλούμε πόρους», είπε ο Αλ. Χαρίτσης.

 

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη «η Ευρώπη να μην ολιγωρεί απέναντι στην κρίση και να λάβει μέτρα ριζοσπαστικά, όπως η άρση των δημοσιονομικών περιορισμών προς τα κράτη-μέλη, και να εφαρμόσει μια επεκτατική οικονομική πολιτική που θα δώσει ανάσα στις εθνικές οικονομίες».

 

Ο Αλ. Χαρίτσης κατέληξε,καλώντας την κυβέρνηση της ΝΔ να «αξιοποιήσει το δημοσιονομικό ‘μαξιλάρι’ που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, που πολεμήθηκε από την τότε αντιπολίτευση, θωράκισε την ελληνική οικονομία για την αντιμετώπιση των αναταράξεων σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον, όπως το σημερινό».

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...

Άρης Πορτοσάλτε: Εμείς αποφασίζουμε. Δική μας θα είναι η ψήφος

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Η πολιτική είναι σκληρή και...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα των μνημονιακών σοκ, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την εξάρτηση από τα...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» έλεγαν οι αρχαίοι στωϊκοί φιλόσοφοι. Δεν υπάρχει κακό που να μη γεννάει και κάποιο καλό....