Χαρίτσης: Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς στήριξη της εργασίας

 

“Η προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να θωρακίσει την ελληνική οικονομία αποδεικνύεται  πολύ σημαντική ειδικά τώρα που η Ευρώπη μπαίνει σε κρίση”

 

Περισσότερη δουλειά επί της ουσίας και λιγότερη επικοινωνιακή διαχείριση από την  Κυβέρνηση” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 FM, τόσο για το θέμα της θωράκισης της ελληνικής οικονομίας και του τουρισμού, όσο και για το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων.

 

Ειδικότερα, και με αφορμή την κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook, ο Αλ. Χαρίτσης σχολίασε πως “είμαστε εγκλωβισμένοι στην εσωτερική συζήτηση και χάνουμε την μεγάλη εικόνα, τα σύννεφα που συσσωρεύονται πάνω από την ευρωπαϊκή οικονομία”.

 

“Ακόμη και χώρες με ισχυρές οικονομίες, όπως η Γερμανία, βρίσκονται σε υφεσιακή κατάσταση. Στη βάση αυτή έχει μεγαλύτερη σημασία η προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να θωρακιστεί η ελληνική οικονομία, με τη δημιουργία του καταπιστευτικού λογαριασμού, του ‘μαξιλαριού’ δηλαδή των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ που έδινε στη χώρα μας τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις αναταράξεις, που τώρα η Ν.Δ. απεμπολεί”, τόνισε.

 

 

“Βγήκαμε στις αγορές και ανακτήσαμε δημοσιονομική κυριαρχία επί ΣΥΡΙΖΑ”

 

Η χώρα μας βγήκε από τα μνημόνια  και έχει τη δυνατότητα να χαράξει τη δική της πολιτική. Ξαναβγήκε στις αγορές επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ και ανέκτησε τη δημοσιονομική της κυριαρχία”,  συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, αντιπαραθέτοντας τα επιτεύγματα αυτά με την “επικοινωνιακή διαχείριση” της κατάστασης της οικονομίας που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. “Αναμένουμε από την κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την προστασία του ελληνικού τουρισμού”, σχολίασε με φόντο την κατάρρευση της Thomas Cook, και υπενθύμισε ότι τα τελευταία χρόνια “η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να χαράξει τουριστική πολιτική με απτά αποτελέσματα και σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ”.

 

 

“Μεγάλη η σπέκουλα γύρω από την ψήφο των αποδήμων – Η Ν.Δ. να συζητήσει την πρότασή μας”

 

Στο μεταξύ, με αφορμή τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για μια “μεγάλη σπέκουλα” γύρω από το θέμα. “Η συζήτηση άνοιξε με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 για πρώτη φορά, και έκτοτε καμία κυβέρνηση δεν το ξανασυζήτησε. Όλοι εξήγγειλαν παρεμβάσεις, αλλά ποτέ δεν είδαμε αποτελέσματα”, τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: “Τον Σεπτέμβριο του 2018,  συστήσαμε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Εσωτερικών διακομματική επιστημονική επιτροπή που δεν έμεινε σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά αντίθετα εκπόνησε ένα πολύ συγκεκριμένο πόρισμα με τη μορφή σχεδίου νόμου, που μου παραδόθηκε τον Απρίλιο του 2019”. “Αυτό το πόρισμα καταθέτουμε τώρα ως ΣΥΡΙΖΑ και καλούμε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να συζητήσει επί αυτού, αφού είναι η μόνη τεκμηριωμένη πρόταση που υπάρχει ως σήμερα. Από τη Ν.Δ. ακούμε πολλά, αλλά δεν έχει φέρει πρόταση ως τώρα”, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Περιγράφοντας το περιεχόμενο της πρότασης, τόνισε ότι “δίνει τη δυνατότητα οι Έλληνες του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, με όρους όμως που δεν θα αλλοιώνουν τη σύνθεση του εκλογικού σώματος και τη βούληση του ελληνικού λαού στην κάλπη”.

 

 

“Ανάπτυξη χωρίς στήριξη της εργασίας δεν μπορεί να υπάρξει”

 

Τέλος, σχολιάζοντας τις αυριανές απεργιακές κινητοποιήσεις, ο Αλ. Χαρίτσης εξέφρασε την πλήρη στήριξη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας “πολύ ανησυχητικές τις ενέργειες της Ν.Δ. στα εργασιακά”. “Ανάπτυξη χωρίς στήριξη της εργασίας δεν μπορεί να υπάρξει. Τώρα που η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και αφήνει πίσω της την κρίση, η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιλαμβάνει τους λίγους, αλλά τους πολλούς, τον κόσμο της εργασίας”, συμπλήρωσε, επικρίνοντας μια σειρά ενεργειών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, “από την υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, την κατάργηση νομοθετημάτων για την προστασία των εργολαβικών εργαζομένων και την  αιτιολόγηση απολύσεων, μέχρι τις διατάξεις στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ξηλώνουν  το πλέγμα προστασίας, το οποίο δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

 

Best Of

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο...

Γιώργος Πλειός: Οι φοιτητές φωνάζουν (και) για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να φωνάζουν

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι

Το vlog της τραγουδίστριας λίγο πριν αναχωρήσει για το Μάλμε Μια μέρα μαζί με τους fans της και...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα Βόζεμπεργκ συμμετείχε στην τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Η ευρωβουλευτής της Νέας...

Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time

  Η ταλαντούχα τραγουδίστρια για τα μυστικά της Eurovision λίγο πριν την τελική ευθεία του διαγωνισμού Άρωμα Eurovision έφερε στο στούντιο του ΟΠΑΠ Game Time η...