Φ. Κρανιδιώτης: Η αβελτηρία του κράτους θα σπρώξει ανθρώπους στην αυτοδικία

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Πηγή: newsbreak.gr

 

Αυτές τις μέρες, ένεκα της καραντίνας, ξαναδιαβάζω τον Ηρόδοτο, όχι μόνο τα Περσικά αλλά όλον, και τον Θουκυδίδη

 

Κοινός τόπος, όταν ένας εχθρικός στρατός εισέβαλε σε μια χώρα, ήταν να υλοτομεί τα δέντρα, ιδίως τις ελιές. Αυτές τις μέρες κυκλοφορούν βίντεο και φωτογραφίες από τη Μόρια και τα πέριξ, όπου παράνομοι αλλοδαποί, από τις στρατιές που έστειλε και εξακολουθεί να στέλνει ο Ερντογάν, έχουν «ξυρίσει» ολόκληρους ελαιώνες. Υπεραιωνόβιες ελιές κόβονται σύριζα για καυσόξυλα, χώρια τη λεηλασία σε υποστατικά των αγροτών και κτηνοτρόφων μας.

Ο παππούς μου, αφού γύρισε στο Μαυρομμάτι από το μέτωπο της Μικράς Ασίας, ξεχέρσωνε τον λόγγο από τα πουρνάρια και τα βάτα και φύτευε ελιές, για να αγωνιστεί για την επιβίωση της οικογένειάς του. Έκανε τα ρουμάνια παραγωγικούς ελαιώνες κι ανάμεσα στα δέντρα έσπερνε στάρι και κριθάρι. Εκεί, στον Βορό, έτσι λέγεται ο ένας ελαιώνας, στην ηλικία της μάνας μου, με έμαθε να θερίζω με το δρεπάνι. Τα δέντρα που φύτευε τα ποτίζαμε ένα ένα από δυο δοχεία πάνω στα μουλάρια, που τα γεμίζαμε από το πηγάδι.

Όλος ο ετήσιος κύκλος της οικογένειας περιστρεφόταν γύρω από την ελιά. Πάνω από 30 χρόνια οι γονείς μου δεν πήγαν ποτέ διακοπές. Έπαιρναν την άδειά τους όλη τον χειμώνα για να πάνε να βοηθήσουν στη συγκομιδή. Εάν υπάρχει ένα διαχρονικό σύμβολο της Ελλάδας του δημιουργικού μόχθου, είναι η ελιά. Μικροί Παρθενώνες είναι οι ελαιώνες μας, όχι από μάρμαρο, αλλά από ιδρώτα και κόπο.

Στη δική μου συνείδηση το κόψιμο από τη ρίζα μιας υπεραιωνόβιας ελιάς, που κάποιοι τη φύτεψαν, τη φρόντισαν γενιές και έζησαν από αυτή, είναι δολοφονία. Δεν έχω, λοιπόν, λόγια για την αθλιότητα που συντελείται ατιμώρητη από εισβολείς που στέλνει εχθρική δύναμη. Κρυώνουν, λέει. Κι ο φτωχός Έλληνας που κλέβει τιμωρείται, έστω και ηπιότερα με ελαφρυντικό. Όμως τιμωρείται. Από πού κι ως πού όμως είμαστε υποχρεωμένοι να το ανεχθούμε αυτό;

Εάν αυτό γινόταν στο κτήμα μας, στον υπεραιωνόβιο μόχθο των παππούδων μου, των γονιών μου, θα ήταν πολύ δύσκολο η λογική και η ιδιότητά μου να με συγκρατήσουν μπροστά σε μια τέτοια εγκληματική καταστροφή. Η αβελτηρία του κράτους θα σπρώξει ανθρώπους στην αυτοδικία. Και αυτό θα είναι ευθύνη της Πολιτείας, που δεν υπερασπίζεται τους Έλληνες και τη γη τους, αφού του ανήκει το μονοπώλιο στη βία και πρέπει διά των οργάνων του να το ασκεί. Όσο όμως αφήνει να υπάρχει αυτή η στρέβλωση και αδικία, τα πράγματα θα γίνονται επικίνδυνα, ενώ η εξακολούθηση της ανοχής στην εγκληματική δράση των παράνομων αλλοδαπών θα εντείνει το θράσος τους, αφού πλέον θεωρούν κάποιοι από αυτούς «δικαίωμά» τους να βάζουν χέρι στην ξένη περιουσία. Οι Ελληνες που υπερασπίζονται την περιουσία τους προφυλακίζονται, οι παράνομοι αλλοδαποί κάνουν τσάρκες.

Η Ελλάδα πρέπει να παύσει να είναι ελκυστικός προορισμός, να σταματήσει να δίνει άσυλο αορίστως, να γίνονται παντού push back, να καταργηθεί το ESTIA II, να κοπούν τα επιδόματα, πρόκληση για τους αναξιοπαθούντες Έλληνες, να διωχθούν οι ΜΚΟ και να τους μαζέψουμε όλους σε οργανωμένα από τον Στρατό στρατόπεδα σε απομονωμένα νησιά μέχρι την απέλαση της πλειονότητάς τους. Τώρα έχουμε τρύπια καραντίνα.

Στον Έβρο ο Πρωθυπουργός άκουσε τους ειδικούς, στηρίξαμε όλοι κι ο Ερντογάν έφαγε φόλα στη βάρδια του ΑΓΕΕΘΑ, κ. Κων/νου Φλώρου. Τώρα ποιους περίεργους τύπους ακούει; Τον «αυλικό» της Μέρκελ, τον Σχινά; Τη Σουηδέζα Επίτροπο, επειδή μας κούνησε τα 350.000.000; Η επαναδιολίσθηση στην αθλιότητα της πολιτικής του καλωσορίσματος βλάπτει σοβαρά τη χώρα, τον λαό, τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια και οι μπουλουκηδόν τσάρκες των επήλυδων υπονομεύουν και την πολιτική καραντίνας με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η κυβέρνηση απέδειξε πως αν θέλει μπορεί, άρα δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Εάν του Πρωθυπουργού του βρομάει το 91,5% της αποδοχής της πολιτικής στον Έβρο είναι σουρεαλιστικό. Τι τον έκανε να δεσμευτεί και, αντί να παρατείνει αορίστως τη μη υποβολή αιτήσεων ασύλου, ξαναδυναμώνει τον μαγνήτη, δεχόμενος αιτήσεις, και εξαγγέλλει, διά του Μηταράκη, 40.000 θέσεις στο πρόγραμμα ESTIA II, δηλαδή τζάμπα διαμερίσματα και επιδόματα για «αιτούντες άσυλο»; Το βίντεο με τον μουσαφιραίο μπροστά στο ΑΤΜ να ανεμίζει στην κάμερα του κινητού του τα κολλαριστά άρτι αναληφθέντα ευρώπουλα το είδαν στο Μαξίμου; Να είναι σίγουροι πως έχει φτάσει σε όλο το σόι του λεγάμενου και ήδη πακετάρουν. Και για να είμαι δίκαιος, δεν είναι πολιτική του Νότη. Αν του πει ο Πρωθυπουργός να πάει στο περίπτερο Αθηνάς και Πλατεία Ομονοίας και να ζητήσει δυο κιλά φέτα βαρελίσια, ο Νότης θα πάει και θα μαλώνει όλη μέρα με τον περιπτερά. Πειθαρχικός. Η ευθύνη, όμως, είναι στον απόλυτο κυρίαρχο από το Σύνταγμα, στον Πρωθυπουργό.

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, www.neadexia.gr

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...