Φώφη Γεννηματά: Ο Τσίπρας θα καταδικαστεί στις εκλογές. Ο Μητσοτάκης θεωρεί τις ανισότητες… φυσικό φαινόμενο


 
Ομιλία
Φώφης Γεννηματά
 Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής
σε εκδήλωση για την κατάθεση προτάσεων στους Εργαζόμενους 


Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ και δυναμώνει κάθε μέρα- Είμαστε έτοιμοι για τις μάχες των εκλογών
Η σημερινή σας εντυπωσιακή παρουσία, αποτελεί ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης. Το  Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ και δυναμώνει κάθε μέρα.
Το είδαμε στον Βόλο, το είδαμε στην Καρδίτσα, το βλέπουμε παντού, σε όλη την Ελλάδα. Οι προοδευτικοί πολίτες δίνουν τη δική τους δυναμική απάντηση.
Χρειάζεται ισχυρός προοδευτικός πόλος, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Όλοι όσοι πιστεύουμε και υπηρετούμε τις προοδευτικές ιδέες, τις διαχρονικές αξίες της παράταξης.
Όλοι όσοι στρατευτήκαμε στο ΠΑΣΟΚ, στο  Κίνημα που όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε για να «υπηρετεί τον λαό και την πατρίδα».
Είμαστε όλοι μαζί, Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες, πολίτες και στελέχη από την  ανανεωτική αριστερά, το προοδευτικό κέντρο, την πολιτική οικολογία.  Χτίζουμε το νέο  κίνημα που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστήσει ξανά στις πολιτικές εξελίξεις.
Είμαστε ξανά  μαζί, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτό για μας είναι  τίτλος τιμής και όχι γραμμάτιο διαπραγμάτευσης.
Σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι για τον τόπο και τον λαό ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ.
Έτοιμοι να δώσουμε την μάχη στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στις Ευρωεκλογές, στις Εθνικές.
Κύριοι της Κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών.
Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόταση για την Ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη
Η σχέση της παράταξής μας με τον κόσμο της εργασίας είναι διαχρονική. Ακόμη και στις πιο δύσκολες ώρες, τα συνδικαλιστικά μας στελέχη και οι παρατάξεις μας παρέμειναν και παραμένουν ισχυρά.
Γιατί είναι η δική μας παράταξη που έδωσε πνοή στα συνδικάτα με τον Νόμο 1264/82, κατοχυρώνοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, τα δικαιώματα, την δημοκρατική λειτουργία.
Γιατί είναι η δική μας παράταξη που άνοιξε τον δρόμο για τις ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις με τον Ν.1876/90.
Γιατί είναι η δική μας παράταξη που εξέφραζε πάντα τα δικαιώματα  και απαντούσε στις ανάγκες των  εργαζομένων.
Σήμερα προχωρούμε μπροστά με βάση το «Σχέδιο Ελλάδα».  Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πρόταση για την Ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Μετά από τόσα χρόνια θυσίες,  οι εργαζόμενοι απαιτούν ασφάλεια και καλύτερες αμοιβές.
Οι άνεργοι διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και καλύτερη ζωή.
Οι συνταξιούχοι έμπρακτο σεβασμό στην προσφορά τους.
Είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρέπεια για όλους. 
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα είμαστε εδώ με εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη τόσο από τον ιδιωτικό, όσο και από τον δημόσιο τομέα.
Είναι ευκαιρία να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στους τεχνητούς διαχωρισμούς των εργαζόμενων και στις απαράδεκτες λογικές του κοινωνικού αυτοματισμού.
Δεν φταίνε οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, για την ανασφάλεια και την υπερεκμετάλλευση που κυριαρχούν στον ιδιωτικό τομέα.
Ούτε όμως φταίνε και οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, για τις περικοπές στους μισθούς των Δημόσιων Υπαλλήλων και την κομματικοποίηση και την αναξιοκρατία στο Κράτος.
Δεν φταίνε όσοι εργάζονται και παλεύουν να επιβιώσουν, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Άνεργοι.
Ανεξάρτητα αν οι προτεραιότητες και οι ειδικοί στόχοι διαφέρουν, το κοινό συμφέρον μας ενώνει. 
Κοινή η προσπάθεια για να πάμε μπροστά. Να μειώσουμε τις Κοινωνικές Ανισότητες, να εγγυηθούμε την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην χώρα μας.
Γιατί εμείς νοιαζόμαστε για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. 
Οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνέπειες των σκληρών αντιλαϊκών  πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ
Για τους πολλούς  που  βιώνουν τις συνέπειες των σκληρών αντιλαϊκών  πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ.
Τους εξοντωτικούς φόρους, έμμεσους και άμεσους, τις υψηλές εισφορές, τους κομμένους μισθούς και συντάξεις, την ανεργία, την εργασιακή ζούγκλα, τις κομματικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο.
– Μιλά ο κ. Τσίπρας για αύξηση του κατώτατου μισθού.
Δεν λέει όμως ότι καθυστέρησε  2 χρόνια με ευθύνη του να το κάνει. Και το πράττει τώρα, γνωρίζοντας  ότι η αύξηση θα χαθεί από την μείωση του αφορολόγητου που ο ίδιος νομοθέτησε.
-Μιλά ο κ. Τσίπρας για μείωση της ανεργίας.
Τη στιγμή που είναι αυτός που μας ξαναγύρισε στην ύφεση και τώρα πίσω από τα μεγάλα λόγια κρύβονται τα 300 ευρώ αντί για μισθό, μερική απασχόληση αντί για εργασία  και προσωρινές  συμβάσεις  στο Δημόσιο με μοναδικό στόχο τις εκλογές. Η εκμετάλλευση καλά κρατεί.
Ούτε κουβέντα για την διάλυση του ΕΣΥ, των Δημόσιων Νοσοκομείων και της Δημόσιας Παιδείας, την περικοπή του ΕΚΑΣ, την μείωση του επιδόματος θέρμανσης, την εξοντωτική παρέμβαση στις συντάξεις χηρείας.
Όλα στο βωμό των υπερπλεονασμάτων.
Και τώρα επιπλέον, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως εχθροί του Κράτους και της Δημοκρατίας. Έτσι, με αυτές τις κατηγορίες κλήθηκαν τα στελέχη της ΠΟΕΔΗΝ στη Γενική Ασφάλεια για απολογία.
Ο Πρωθυπουργός κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας
Με μεθόδους Μαδούρο, η παρέα του Μαξίμου προσπαθεί να διασωθεί. Πρωθυπουργός σε απόγνωση, μπροστά στην ήττα.
Έχει φτάσει στο σημείο  να κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και την Κεντροαριστερά. Αδειάζει και τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα.
Όσο για την απόπειρα λεηλασίας του χώρου μας , αυτή πέφτει στο κενό.
Συνεχίστε κ.Τσίπρα, για κάθε έναν που εξαγοράζετε, 1000 έρχονται στο κίνημα αλλαγής.
Αυτή η Κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τον τόπο, επικίνδυνη για την Δημοκρατία
Πληγώνει το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων και  αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς.
Ζούμε την παρακμή και τον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής με ευθύνη του κ.Τσίπρα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας.
Νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία.

Τέως Υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50 εκ ευρώ για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις.

Καθεστωτισμός,αμοραλισμός.
Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο Ελληνικός λαός.
Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fakeαριστερά.
 
Αυτή η Κυβέρνηση θα  καταδικασθεί στις εκλογές που έρχονται.
Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό γιατί αυτό πραγματικά είναι, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά.
 
Έτσι θα  γίνει καθαρό και πάλι το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, θα γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα «Πρόοδος ή Συντήρηση».
Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και στην ΝΔ να εμφανιστούν ως «σωτήρες»
Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη και στην ΝΔ να εμφανιστούν ως «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί η ΝΔ εκφράζει ότι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό υπάρχει στον τόπο.
Γιατί είναι αυτοί που βάφτισαν «επανίδρυση» την διάλυση του κράτους.
Γιατί είναι αυτοί που αποσάρθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια.
Γιατί είναι αυτοί που και σήμερα με την Καραμανλική συνιστώσα στην Κυβέρνηση στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζονται και πάλι μαζί να ψηφίσουν συντηρητικό Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Γιατί είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που πιστεύουν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο. Που θέλουν να κόψουν κι άλλο τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος.  Είναι αυτοί που ξεκαθαρίζουν ότι δεν χρειάζονται Συλλογικές Συμβάσεις, δεν χρειάζεται προστασία του αδύνατου (του εργαζόμενου) έναντι του δυνατού (του εργοδότη).
Είναι αυτοί που κηρύσσουν τον πόλεμο στα συνδικάτα και διατυμπανίζουν ότι θα καταργήσουν τον Ν. 1264 και θα περιορίσουν το δικαίωμα της απεργίας.
Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε.
Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που λένε ότι: «πρέπει να απαλλαγούμε από την κακή κυβέρνηση και άρα ακόμα και αν δεν είμαστε δεξιοί ή δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ ΝΔ πρέπει να ψηφίσουμε σήμερα Μητσοτάκη για να απαλλαγούμε από τον Τσίπρα».
Αυτό είναι παγίδα, είναι μια πλάνη, είναι λάθος . Γιατί με την παλινόρθωση της δεξιάς, θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα. Με τον κίνδυνο μάλιστα να μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Δεξιάς που φαίνεται πως δεν έχει αλλάξει καθόλου γνώμη και μυαλά σε σχέση με αυτά που έκαναν το 2004-2009.
Μια λύση υπάρχει γι αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής
Να βάλουν φρένο στη συντήρηση. Και όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου.
Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές  λύσεις.
Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις  εγγυηθεί.
Τέσσερα μείζονα ζητήματα για την Ελλάδα και την Ευρώπη 
Πριν προχωρήσω στα ειδικά θέματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας, θέλω να αναφερθώ συνοπτικά σε 4 μείζονα ζητήματα και στις ιδεολογικές διαφορές μας με τις συντηρητικές λογικές:
1ον Για την πορεία της Ευρώπης.
Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές βάζουμε προοδευτική ριζοσπαστική ατζέντα. Προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος. Τέλος στη διαρκή λιτότητα. Κατώτερος μισθός και κατώτερη σύνταξη που εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή. Επίδομα ανεργίας από κοινοτικούς πόρους σε χώρες με κρίση. Είναι μερικές από τις προτάσεις που δουλεύουμε μαζί και με το SPD με τον κ. Φ. Τίμμερμανς μπροστά.
………………………. . ……………………….
2ον Για την Ανάπτυξη
Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τις δεσμεύσεις Τσίπρα, με τη θηλειά στο λαιμό. Ούτε με τις  ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την ασυδοσία της αγοράς που πρεσβεύει η  ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. Παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Για να το πετύχουμε αυτό διεκδικούμε την αλλαγή του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα. Από 3,5 στο 2%. Έτσι απελευθερώνονται πόροι για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική. Έτσι δημιουργούμε πραγματική ελπίδα και μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.
………………………. . ……………………….
3ον Για τον Δημόσιο Τομέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει  τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό. Μιλά για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών.
Λέμε όχι και στις 2 αυτές καταστροφικές λογικές.
Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις.
Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.
Είναι προτεραιότητά μας  η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (με νέα συστήματα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σπατάλης). Καθώς  και η ενίσχυση του  Δημόσιου Συστήματος Παιδείας που έχει ισοπεδωθεί.
………………………. . ……………………….
4ον Για τον Εθνικό Πλούτο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη  στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.
Τώρα δεσμεύεται για την άμεση εκποίηση του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών.
Διαφωνούμε απόλυτα.
Θα σταθούμε εμπόδιο απέναντι σε αυτά τα σχέδια.
Η ΝΔ είναι γνωστό ότι συμφωνεί με  την γενικευμένη και προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση της.  Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψήφισαν για την παράταση παραχώρησης του αεροδρομίου με όρους που δεν συμφέρουν τη χώρα. Ό,τι δεν κατάφερε η ΝΔ το 93 με την αποικιοκρατική σύμβαση που εμπόδισε το ΠΑΣΟΚ το πέτυχαν τώρα μαζί με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Είμαστε απέναντι και με τους δυο . Το λεγόμενο “Υπερταμείο”, πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το  Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου.
Να προωθήσει συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, με δίκαιο τίμημα, και οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και  στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος.
Με ειδικές  ρήτρες για την ενίσχυση της Απασχόλησης, του Περιβάλλοντος και την ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας και Κοινωνίας.
………………………. . ……………………….
Το πρόγραμμά μας για τους εργαζόμενους περιλαμβάνει δεσμεύσεις και όχι ανέξοδες υποσχέσεις
Δεσμεύσεις που ήδη έχουν πάρει την μορφή συγκεκριμένων διατάξεων Νόμου και με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας έχουν κατατεθεί στη Βουλή.
Διατάξεις που ζητούμε να υιοθετηθούν από τα άλλα κόμματα, αλλά και εάν αυτό δεν γίνει θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία του Προεκλογικού μας Προγράμματος και της μετεκλογικής δράσης μας.
Καθαρές κουβέντες. Καθαρές σχέσεις.
Μιλάμε πάνω από όλα για δουλειές
Α) ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Στρατηγικός στόχος μας είναι η Πλήρης Απασχόληση.
Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Είναι πρώτο ζήτημα για μας η αντιμετώπιση της Ανεργίας.
Για μας η Ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας.

-Δίνουμε Κίνητρα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον Ιδιωτικό Τομέα.
Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει η επιχείρηση για πρόσληψη νέων εργαζομένων, απαλλάσσεται από την φορολογία για 150.
-Απαλλάσσουμε για 3 χρόνια από φόρους και εισφορές τους νέους ανθρώπους που ξεκινούν επαγγελματική δραστηριότητα.
-Εφοδιάζουμε τους νέους  με την «Εγγύηση Μαθητείας».
Δίνουμε την ευκαιρία να συνδυάσει ο κάθε νέος την θεωρητική με την πρακτική εκπαίδευση σε επιχειρήσεις, έτσι ώστε να αποκτήσει την πολυπόθητη εργασιακή εμπειρία .
………………………. . ……………………….
Β) ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στο αίσθημα «ασφάλειας» του εργαζόμενου.
|) Αναβαθμίζουμε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο και την πλήρη εφαρμογή των Νόμων, των Συμβάσεων, των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στις επιχειρήσεις και τους εργασιακούς χώρους.
………………………. . ……………………….
II) Ο δεύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός θέτει για όλους μας, νέα ζητήματα και  απαιτεί νέες απαντήσεις.
Όχι με φοβικότητα, αντίθετα χρειάζεται να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων στη γνώση  και στα νέα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων.  Με  ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο της ψηφιακής εποχής. Γι’ αυτό:
Α) Συγκροτούμε το Πρόγραμμα Δια Βίου Απασχόλησης, με την συνεργασία Κράτους, Ιδιωτικού Τομέα, Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Κοινωνικών Εταίρων.
Παρέχουμε κίνητρα αλλά απαιτούμε και ποσοτικοποιημένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων για την επανακατάρτιση των εργαζομένων τους στα νέα δεδομένα.
Έτσι ώστε να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι την «νέα γνώση» να μπορούν να ανταποκριθούν στην δημιουργία νέων επαγγελμάτων στην ανάγκη νέων δεξιοτήτων.
Β) Προωθούμε μια νέα συμφωνία της Πολιτείας με τους Κοινωνικούς Εταίρους για την ομαλή προσαρμογή των εργασιακών σχέσεων σε νέες συνθήκες.
Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η χώρα μας σε χώρα φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.
Η τεχνολογική πρόοδος μπορεί και πρέπει να μετουσιωθεί σε μια δίκαιη ανταμοιβή της αναμενόμενης αυξημένης παραγωγικότητας. Με υψηλότερους μισθούς ή/και με μειωμένο χρόνο εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών.
………………………. . ……………………….
III) Θέτουμε ως προτεραιότητα την αύξηση του επιδόματος ανεργίας με την επιδότησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Και παράλληλα την δυνατότητα χρησιμοποίησης του ως επίδομα επιδοτούμενης εργασίας.
………………………. . ……………………….
IV) Θέλουμε τον Δημόσιο Λειτουργό απερίσπαστο, χειραφετημένο να κάνει συνειδητά και σωστά την δουλειά του, χωρίς την ανάγκη να δίνει εξετάσεις στα πολιτικά κόμματα για να προαχθεί, χωρίς να νοιώθει ανασφάλεια ή κίνδυνο για το “αύριο” του. Θα  σταθούμε απέναντι σε κάθε σκέψη για απολύσεις ή και διαθεσιμότητες των εργαζομένων του δημοσίου.
Εμμένουμε στην αξιοκρατία και στην διαφάνεια παντού. Και είμαστε απόλυτοι: καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ.
Λέμε ναι στην αξιολόγηση, με στόχο όμως την βελτίωση των υπηρεσιών και την παροχή κινήτρων σε αυτούς που προσπαθούν περισσότερο.
Θεσπίζουμε τον Συνήγορο του Δημοσίου Υπαλλήλου, ώστε να αντιμετωπίσουμε ριζικά την ευνοιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, τις αδικίες από την πολιτική εξουσία.
Η επιλογή των Γενικών Διευθυντών θα γίνεται με ανοιχτή και διαφανή διαδικασία επιλογής και θητείας.
Γ) ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

V) Ο καθορισμός του Κατώτερου μισθού, περνά στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ώστε να καθορίζεται μόνο με αποφάσεις των ίδιων των Κοινωνικών εταίρων.
«Ξεπαγώνουν» οι αυξήσεις μέσω των «τριετιών», που ακόμη ως σήμερα δεν έχει ρυθμίσει ο κ. Τσίπρας.
VI) Ενισχύουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, και ιδιαίτερα τις κλαδικές δίνοντας βάρος στην υποχρεωτικότητα και την καθολική εφαρμογή τους σε όλες τις επιχειρήσεις είτε συμμετέχουν στις εργοδοτικές οργανώσεις, είτε όχι.
Επαναφέρουμε πλήρως την «μετενέργεια» των συλλογικών συμβάσεων για την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
VII) Καταργούμε τον Νόμο Κατρούγκαλου και ανοίγουμε τον διάλογο για δίκαιες και βιώσιμες λύσεις στο Ασφαλιστικό Σύστημα, με σεβασμό στην ανταποδοτικότητα των εισφορών και κατοχύρωση των δικαιωμάτων της νέας γενιάς.
Κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ.
Επαναφέρουμε τις προηγούμενες διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας.
VIII) Δεσμευόμαστε για την σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών των ΔημοσίωνΥπαλλήλων, που επλήγησαν από τις μειώσεις λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής και των Μνημονίων.
Επίσης για την επανακατάταξη όλων στα μισθολογικά κλιμάκια με βάση τον χρόνο υπηρεσίας, ώστε να καλυφθούν και οι απώλειες από τις διατάξεις που απαγόρευαν την μισθολογική εξέλιξη.
IX) Κατοχυρώνουμε την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας και Πρόνοιας για όλους.
Πρώτος στόχος μας η αναγέννηση του ΕΣΥ, η αναβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας, το σύγχρονο Κοινωνικό κράτος, με άμεση διενέργεια-κατά προτεραιότητα- και όλων των απαραίτητων προσλήψεων Νοσηλευτικού, Ιατρικού, Εκπαιδευτικού προσωπικού, και την σωστή στελέχωση των υπηρεσιών που προσφέρουν Κοινωνικό έργο.
Χ) Επισημαίνουμε τέλος την σταθερή πολιτική μας στην στήριξη των συνδικάτων και στον ανοιχτό διάλογο μαζί τους για όλα τα μεγάλα θέματα.
Για μας τα συνδικάτα όχι μόνο δεν είναι εχθρός, αλλά τα αντιλαμβανόμαστε ως πολύτιμο συνεργάτη στην προσπάθειά μας για την έξοδο από την κρίση, την Ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της Οικονομίας.
Καλούμε τα ίδια τα συνδικάτα να προτείνουν τις αναγκαίες αλλαγές, εκσυγχρονισμού και βελτίωσης του Ν. 1264, αλλαγές που επιβάλλονται τόσο από τις εξελίξεις στην παραγωγική διαδικασία, όσο και μέσα στο ίδιο το κίνημα.
Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι : Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια
Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι : Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.
Ισχυρό κίνημα Αλλαγής όμως σημαίνει ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα. Οι αποφάσεις τους θα μας δεσμεύουν όλους.
Γι’ αυτό κάνουμε το αποφασιστικό βήμα μπροστά. Προχωρούμε με δημοκρατικές διαδικασίες στο Συνέδριό μας.
Δίνουμε το λόγο και την απόφαση στη βάση του Κινήματος.
Έχουμε πόλεμο με τον λαικισμό και τη συντήρηση. Και στον πόλεμο πάμε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Και όσο με αφορά δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα.
Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.
Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η συγκυρία ιστορική. Η ευθύνη της παράταξής μας μεγάλη.
Και στην προσπάθεια αυτή εσείς τα μαζικά μας στελέχη, οι άνθρωποι που στα δύσκολα κρατήσατε την παράταξη όρθια είμαι βέβαιη ότι θα σταθείτε και πάλι στην πρώτη γραμμή.
Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε.
Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε:
Η συντήρηση είστε εσείς.
Η Πρόοδος είμαστε εμείς!
Το χθες είστε εσείς!
Το Αύριο είμαστε εμείς!
 

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη...

Ο Μπάιντεν “μαζεύει” τη διαφορά από τον Τραμπ. Αλλά στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έρχεται… σφαγή

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τα βασικά...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Χαριτάτος και Ρέβη “ψηλώνουν” τον ενημερωτικό τομέα του Open

Διαρκώς ανοδική είναι η πορεία της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής...

Η ανάλυση του Ζαχαρία Ζούπη στον Βασίλη Ταλαμάγκα για τα “μυστικά” των δημοσκοπήσεων

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο ραδιόφωνο του "Καναλιού 1" του Πειραιά...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη φθορά, μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία, η αντιπολίτευση υποτίθεται ότι θα βρισκόταν σε διαδικασία......

Ο Μπάιντεν “μαζεύει” τη διαφορά από τον Τραμπ. Αλλά στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έρχεται… σφαγή

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τα βασικά δεδομένα των τελευταίων μηνών και τις βασικές εκτιμήσεις για τη μάχη του Νοεμβρίου για τον...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από την πλευρά της αντιπολίτευσης, είχε ως μάλλον...