Φώφη Γεννηματά: Η χώρα δεν χρειάζεται καμία αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη

 

Συνέντευξη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής

Φώφης Γεννηματά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά

Ερώτηση: Κινήμα Αλλαγής βλέπω 8%. Ανοδική η πορεία ;

Ανοδική σταθερά η πορεία μας. Έχουμε φτιάξει γερά θεμέλια αυτό είναι το βασικό, είναι ξεκάθαρη η ταυτότητα, το ύφος και η εικόνα μας.

Για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας

Το ερώτημα είναι ποιο είναι το καλό για τη χώρα. Η χώρα δεν χρειάζεται καμία αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη. Τα έχουμε πει αυτά πολλές φορές. Η Ελλάδα αυτό που χρειάζεται είναι πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας και τη μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να αλλάξει τους όρους που δεσμεύτηκε ο κ. Τσίπρας και έχουν γίνει θηλιά για τον κάθε Έλληνα. Κανένα κόμμα μόνο του ακόμα και αν είναι αυτοδύναμο, δεν θα έχει τη δύναμη και την αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους για να καταφέρει να πετύχει αυτές τις αλλαγές.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ο κ. Μητσοτάκης για παράδειγμα δεν λέει κουβέντα για την αλλαγή του ρόλου του υπερταμείου και την αλλαγή των όρων για το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% που μας έχει δεσμεύσει ο κ. Τσίπρας. Και τον ακούω τον κ. Μητσοτάκη να ψελλίζει κάτι για τα υπερπλεονάσματα του κ. Τσίπρα.

Ερώτηση: Θα έμπαινε η Φώφη στο ίδιο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες για να βοηθήσει σε αυτό τον κ. Μητσοτάκη;

Αυτός είναι ο ρόλος μας. Γι’ αυτό η πιο χρήσιμη ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής. Γιατί εμείς την εθνική συνεννόηση την εννοούμε. Βάζουμε πάντα το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό συμφέρον. Και το φωνάζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ερώτηση: Ο κ. Τσίπρας είπε ότι είστε υποστύλωμα της ΝΔ …

Χρειάζεται θράσος για να το λέει αυτό. Ο ίδιος έγινε χορηγός του κ. Μητσοτάκη με αποτέλεσμα όλο αυτό το κύμα αγανάκτησης για τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης να εκφραστεί υπέρ του μέχρι πρότινος δεύτερου κόμματος, δηλαδή, του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Επίσης έχει κάνει τα πάντα, όλα αυτά τα χρόνια για απαλλάξει την Κυβέρνηση Καραμανλή 2004-2009 από τις τεράστιες ευθύνες της για την κρίση, την εκτόξευση του ελλείμματος και του χρέους.

Ο κοινός στόχος τους ήταν η λεηλασία της Δημοκρατικής παράταξης

Το μυστικό που ενώνει το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ήταν ότι βρήκαν την κρίση ως ευκαιρία να αποτελειώσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει το 1989. Αυτό είναι που τους ενώνει και αυτό ήρθε στο φως με τις αποκαλύψεις του κ. Γιούνκερ και την αμετάκλητη αθώωση του κ. Γεωργίου. Τα στοιχεία δεν παραποιήθηκαν από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τα στοιχεία παραποιήθηκαν επί σειρά ετών από την Κυβέρνηση ΝΔ. Το ομολόγησε ο κ. Γιούνκερ και είπε ότι αν είχαν παρακολουθήσει τα στοιχεία δεν θα είχαμε ζήσει το μέγεθος αυτής της κρίσης. Γι’ αυτό στηρίζεται στην Καραμανλική συνιστώσα ο κ. Τσίπρας όλα αυτά τα χρόνια. Γι’ αυτό έχει στελέχη της λαϊκής δεξιάς ακόμα στα ψηφοδέλτιά του. Τώρα πια ο ελληνικός λαός ξέρει. Κανένας δεν μπορεί να λέει ότι είμαστε υποστύλωμα της ΝΔ. Έχουμε αυτόνομη πορεία, αυτόνομη στρατηγική και το πρόγραμμα μας, το σχέδιο Ελλάδα. Το μόνο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Και θα είμαστε εδώ για να βάλουμε πλάτη για τον ελληνικό λαό όπως το κάναμε πάντα. Όπως το κάναμε τα πρώτα χρόνια της κρίσης και μόνοι μας παλέψαμε για να μην φύγει η χώρα από την ευρωζώνη, όπως το κάναμε το 2015, όταν είχε την ευκαιρία η χώρα να στηριχτεί από 250 βουλευτές. Δύο φορές δόθηκε αυτή η ευκαιρία στον ελληνικό λαό με την κυβέρνηση Παπαδήμου και το καλοκαίρι του 2015 όταν όλοι μας στηρίξαμε για να μην βρεθεί η χώρα εκτός ευρωζώνης από τον τυχοδιωκτισμό του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη. Τότε μαζί τα κάναμε και τώρα τσακώνονται ποιος έχει την ευθύνη. Την ίδια ευθύνη έχουν και οι δύο και την πληρώνουμε όλοι σήμερα.

Για να υπάρξουν 200 ψήφοι για την αλλαγή του εκλογικού νόμου θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά το Κίνημα Αλλαγής

Εμείς δεν ψηφίσαμε την απλή αναλογική. Δεν πιστεύουμε ότι δίνει λύσεις δεν οδηγεί σε πολιτική σταθερότητα. Χωρίς το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχουν 200. Και για να υπάρξουν 200 θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά το Κίνημα Αλλαγής. Αλλά και όσοι χύνουν δάκρυα για την απλή αναλογική δεν λένε ότι αν δεν υπάρξει η επαρκής πλειοψηφία την επόμενη ημέρα στη Βουλή, θα γίνουν οι εκλογές με απλή αναλογική. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει, παρά μόνο η εναλλαγή στην εξουσία, να φύγει ο κ. Τσίπρας και να έρθει ο κ. Μητσοτάκης. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν νοιάζεται για το φύγε εσύ, έλα εσύ. Νοιάζεται για αν επιτέλους η επιχείρηση του θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, για το αν τα παιδιά θα βρουν δουλειά στον τόπο τους ή αν θα επιστρέψουν στον τόπο τους αυτοί που έχουν φύγει.

Να ακολουθήσει ο Μητσοτάκης τη γραμμή μας για ένα αναλογικότερο σύστημα

Να ακολουθήσει ο Μητσοτάκης τη γραμμή μας για ένα αναλογικότερο σύστημα γιατί και αυτός είχε ταμπουρωθεί πίσω από το μπόνους των 50 εδρών. Γιατί ήθελε να πετύχει την αυτοδυναμία και δεν τον ενδιέφερε αν μετά η χώρα θα είναι στην απλή αναλογική. Να τα λέμε όλα γιατί ζητούν όλοι από το Κίνημα Αλλαγής τι θα γίνει, τι θα πράξει, αλλά δεν μιλάνε για τις ευθύνες Τσίπρα και Μητσοτάκη για τον εκλογικό νόμο. Αν μας είχε στηρίξει ο κ. Μητσοτάκης θα είχε κάνει πίσω ο κ. Τσίπρας και ήδη θα είχε καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών και θα μπορούσε να κυβερνηθεί σήμερα ο τόπος με άλλους όρους.

Θέλουμε να γίνει το ντιμπέιτ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι μονόλογοι . Αλλά έστω και έτσι ας γίνει. Γιατί ενώ συμφωνήθηκε, τελικά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί. Δεν θέλουμε να τους δώσουμε πάτημα για να πουν ότι βρήκαν μία ημερομηνία που βολεύει μόνο τους δύο. Είμαστε από αυτούς που θέλουν να γίνει αυτή η συζήτηση ενώπιον του ελληνικού λαού

Δεν αντέχει η χώρα τέτοιο δεύτερο ναυάγιο στα εθνικά θέματα

Υπήρχε παλαιότερα συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει αρραγές μέτωπο, είναι επικίνδυνο για τον τόπο και αυτό είναι συνειδητή επιλογή του κ. Τσίπρα. Ακούσαμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι κατά το πρότυπο των Σκοπίων και των χειρισμών που έκαναν εκεί, μπορούν να αντιμετωπιστούν τα ελληνοτουρκικά. Δεν αντέχει η χώρα τέτοιο δεύτερο ναυάγιο στα εθνικά θέματα.

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές ο απερχόμενος Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει μόνο ένα πράγμα. Με τις πράξεις του να μην ζημιώσει άλλο τα εθνικά συμφέροντα.

Ερώτηση: Ποιο άλλο θέμα θα είναι κορυφαίο σε εσάς. Η καθημερινότητα, οι συντάξεις, η προάσπιση πρώτης κατοικίας;

Ακούγοντας το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη δεν άκουσα κάτι για την προάσπιση της α’ κατοικίας. Ακούω το καινούργιο παραμύθι που λέει ο κ. Τσίπρας ότι θέλει την ψήφο του ελληνικού λαού για να είναι ανάχωμα στη δεξιά. Πως θα είναι ανάχωμα στη δεξιά; Αφού μαζί άνοιξαν το δρόμο. Μαζί κατάργησαν το νόμο του ΠΑΣΟΚ και δεν υπάρχει προστασία. Ο κ. Τσίπρας με δύο χρόνια καθυστέρηση ψήφισε την αύξηση του κατώτατου μισθού. Είναι ακριβώς η ίδια πολιτική με τον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης στις ανακοινώσεις που έκανε, δεν μίλησε για κλαδικές συμβάσεις, για συλλογικές διαπραγματεύσεις, μόνο για μείωση εισφορών. Δεν μίλησε για αύξηση των κατώτατων μισθών με συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, αλλά με επιβολή ξανά από τον Υπουργό. Μοιάζουν τόσο πολύ. Να πούμε για τις ιδιωτικοποιήσεις. Είδατε τι έκανε με τη ΔΕΗ, παρέδωσε το 50% των πελατών στους ιδιώτες χωρίς αντάλλαγμα. Δηλαδή, τι περισσότερο θα κάνει ο Μητσοτάκης; Στις αστικές συγκοινωνίες εκτοξεύθηκε το έλλειμμα, φορτώθηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού και άνοιξε το δρόμο στο Μητσοτάκη να πει ιδιωτικοποίηση. Έχει ασκήσει τις πιο συντηρητικές πολιτικές και άνοιξε το δρόμο στο Μητσοτάκη να τις ολοκληρώσει. Εμείς νοιαζόμαστε, δεν θέλουμε άλλη χαμένη ευκαιρία και να μείνουμε καθηλωμένοι στο τέλμα.

Ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες.

Εμείς ως υπεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες. Θα φροντίσουμε να γίνει η συνταγματική αναθεώρηση, να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Δεν μιλάμε για συγκυβέρνηση.

Σε περιπέτειες έβαλαν τη χώρα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν. Εμείς είμαστε δύναμη σταθερότητας και εξόδου από την κρίση. Η λογική στη χώρα επιστρέφει με τη ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Μπορείτε να φανταστείτε πως θα διαμορφωθούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα αν έχουμε μία ανεξέλεγκτη ΝΔ και απέναντι έναν αχαλίνωτο λαϊκισμό και μία καταστροφική αντιπολίτευση από το Σύριζα; Αντέχει η χώρα να μπει σε νέες περιπέτειες. Γι’ αυτό δίλλημα είναι ξεκάθαρο ή ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής ή νέες περιπέτειες.

NOVARTIS : Υπήρχε σχέδιο εναντίον στελεχών της παράταξής μας

Υπήρχε σχέδιο εναντίον στελεχών της παράταξής μας. Τα όσα είπε ο κ. Αγγελής μας δικαιώνουν. Ρωτάμε κάθε μέρα τον κ. Τσίπρα και δεν έχει τοποθετηθεί. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες του. Ίσως γι’ αυτό ψάχνουν ευκαιρία να μην γίνει το ντιμπέιτ. Η δικαιοσύνη οφείλει να κάνει το έργο της. Ο διαπληκτισμός μεταξύ Σύριζα ΝΔ έχει ως βάση ποιος θα καθοδηγεί την δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Ερώτηση: Μου γράφει ένας κρητικός ότι σας έδωσε ένα μαχαίρι και με αυτό μετά την 8η Ιουλίου θα πάρετε κεφαλιά…

Δεν χρειάζεται να πάρουμε το κεφάλι κανενός. Είμαστε μία γροθιά και δίνουμε τη μάχη απέναντι στη συντήρηση και στο λαϊκισμό.

 

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=-XdgvmgjouI&fbclid=IwAR07Q-Or9tUG5ikTO8aQ4SC0jeRP_IULPNBt86kQo7ZuLj7LHwjqjSWXVXw&app=desktop

Best Of

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μανώλης Κοττάκης: Το στρατηγικό βάθος του ελληνισμού

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ακουσα προχθές το βράδυ στο...

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Αδαμαντία Λιόλιου στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ για το Open

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η καλοκουρδισμένη ενημερωτική μηχανή του Open, υπό...

Ο Τραμπ σχεδιάζει (ήδη) τη νέα ομάδα-κρούσης στο Οβάλ Γραφείο

Του Κυριάκου Βελισσάριου Οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη, κάθε άλλο...

Η Μελάνια αναλαμβάνει (και πάλι) να… σκουπίσει τη σκόνη από το προφίλ του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Στην πιθανότατα περισσότερο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής...

Ο Κένεντι άρχισε να ροκανίζει (και) τον Τραμπ

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ...

Ο ΣΕΒ “γυρίζει σελίδα”, με τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο σε θέση… οδηγού

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Μετά την απόφαση του Δημήτρη Παπαλεξόπουλου να...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Αδαμαντία Λιόλιου στο πολεμικό μέτωπο του Ισραήλ για το Open

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η καλοκουρδισμένη ενημερωτική μηχανή του Open, υπό την ευθύνη του πολύπειρου Χρήστου Παναγιωτόπουλου, δίνει... ρέστα και στην κάλυψη της πολεμικής ανάφλεξης στη...

Ο Τραμπ σχεδιάζει (ήδη) τη νέα ομάδα-κρούσης στο Οβάλ Γραφείο

Του Κυριάκου Βελισσάριου Οι εκλογές απέχουν πολύ ακόμη, κάθε άλλο παρά έχουν κριθεί, ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο δείχνει να... βιάζεται. Επτά μήνες πριν τις κάλπες των...

Η Μελάνια αναλαμβάνει (και πάλι) να… σκουπίσει τη σκόνη από το προφίλ του Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Στην πιθανότατα περισσότερο κρίσιμη καμπή της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ πυκνώνει τις εμφανίσεις και τις...