Φλαμπουράρης: Δεν μας περνά από το μυαλό η ΠΑΣΟΚοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖA είναι όλος ο κόσμος που θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ και μας ψήφισε σε αυτές και τις προηγούμενες εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος στην ομιλία του» κι απαντώντας στο ερώτημα «τι σας λέει ο κόσμος μετά τις εκλογές, όταν σας συναντάει στο δρόμο;» απάντησε σκωπτικά, «ο κόσμος μας λέει, μα ήταν ανάγκη να χάσετε;»

 

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μπορέσει να εκφράσει τα 2 εκατ. ψηφοφόρους, κανείς δεν θέλει την «πασοκοποίηση» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και τόνισε ότι είναι αναγκαίο το φρεσκάρισμα.

 

«Αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας είναι “ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είστε εσείς και εγώ. Δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε μαζί”. Εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κόσμος, δεν είναι ένα κλειστό κύκλωμα. Είναι και όλος ο κόσμος που θέλει να είναι ΣΥΡΙΖΑ και μας ψήφισε σε αυτές και στις προηγούμενες εκλογές» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Ο Αλ. Φλαμπουράρης επισήμανε ότι σε κανένα μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνά από το μυαλό η έννοια της πασοκοποίησης. Ο πιο πράσινος δρόμος, όπως είπε, έχει την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος. «Με τα μεγάλα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής θα πρέπει τα αριστερά κόμματα να έχουν στον πυρήνα της πολιτικής την οικολογία» σημείωσε.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στόχος του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι να αποτρέπει κακές πολιτικές σε βάρος της κοινωνίας. Ερωτηθείς αν πρέπει να συζητήσει το κόμμα τα αίτια της ήττας στις εθνικές εκλογές ο Αλέκος Φλαμπουράρης απάντησε: «Εγώ νομίζω ότι η συζήτηση αυτή δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανοίξει. Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις σίγουρα συμπεράσματα δεν είναι εύκολη. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ότι στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα να μπουν προτάσεις και τα μέτρα υλοποίησής τους κι αυτό είναι μια έμμεση αναγνώριση των αδυναμιών».

 

Κληθείς τέλος να σχολιάσει για ποιο λόγο έχει απορριφθεί η συζήτηση προέδρου από την βάση, ο πρώην υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει δεύτερος υποψήφιος. Αν τεθεί θέμα και άλλων υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος θα το εξετάσουμε τότε. Μέχρι τώρα ούτε θέλουμε εμείς να βάλουμε εμείς κάποιον δήθεν δεύτερο υποψήφιο».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...