Τσίπρας: Συγχαίρω τον κ. Μητσοτάκη, που χαρακτηρίζει “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε παρέμβαση στη Βουλή, για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «Ιανού» και για τα περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει την πλειοψηφία των πολιτών, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δίνει χρήματα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, των σχολείων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αποφασίζει να δώσει ακόμη δύο εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια.

Σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις, η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται σαν τον τοκογλύφο, να τους δίνει χρήματα, επιδιώκοντας ανταπόδοση μέσω της αποσιώπησης, της προπαγάνδας και της συκοφάντησης όσων της ασκούν κριτική.

Δε μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης της ΝΔ: Τώρα που βλέπει την οργή για την ανικανότητα της να φουντώνει, σπεύδει να δώσει χρήματα στα κανάλια, αλλά προφανώς δεν δείχνει τα ίδια αντανακλαστικά στα θέματα που αφορούν τις ζωές των πολιτών.

Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του «Ιανού» και υπάρχουν ακόμη αποκλεισμένα χωριά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Καρδίτσα πνίγηκε, ο κ. Μητσοτάκης πήγε μετά από μέρες, σαν τον κλέφτη, ενώ έκρυψε τους υπαίτιους της καταστροφής.

Από τις 7.000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές από 60% έως 90%. Αλλά η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει λόγο για «βοήθεια» 8.000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους υπολογίζονται από 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση θέλει να στρέψει το ένα κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο. Οι μεγαλύτεροι να κατηγορούν τους νεότερους. Οι ντόπιοι να κατηγορούν τους πρόσφυγες. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες να γίνονται τα πειραματόζωα της οικονομικής της πολιτικής.

Τον ίδιο κυνισμό, την ίδια αδιαφορία, βλέπουμε από την κυβέρνηση και στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Μητσοτάκης μας λέει ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα φταίνε οι πολίτες. Ο ίδιος δεν θα έχει καμία ευθύνη. Πρόκειται για ανευθυνότητα και για συκοφάντηση των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση για τα 2 εκατ. προς τα ΜΜΕ. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία. Απευθυνόμαστε και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών: Δώστε αυτά τα χρήματα στο ΕΣΥ, στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Συγχαίρω την κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για το κοινό ανακοινωθέν του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του. Στο ανακοινωθέν, χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η αμερικανική κυβέρνηση, την «ιστορική», όπως γράφουν, Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο Γεννηματά ως τον θεμελιωτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πόσο επίκαιρο, ειδικά στην εποχή της πανδημίας...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...