Το διπλό "όχι" της Φώφης Γεννηματά: Στην "ιδεοληψία" Τσίπρα και στην "ασυδοσία" Μητσοτάκη


 
Παρέμβαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο Οικονομικό Forum των Δελφών.
(Συντονισμός από το δημοσιογράφο Ιορδάνη Χασαπόπουλο)
Το Οικονομικό FORUM των Δελφών έχει καταξιωθεί πια ως θεσμός, μέσω του οποίου τοποθετούνται όλοι, όσοι έχουν επιρροή στην Οικονομία και πολύ περισσότερο τώρα που οι συζητήσεις είναι χρήσιμες και η συγκυρία πάρα πολύ κρίσιμη. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπάθησα πάρα πολύ να βρεθώ σήμερα στους Δελφούς, ερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη και από την Κρήτη, όπου ταξίδεψα την περασμένη εβδομάδα. Θεώρησα υποχρέωσή μου να παραβρεθώ στο Συνέδριο των Δελφών και να συμβάλω με την τοποθέτησή μου γύρω από τις εξελίξεις στην ελληνική Οικονομία.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Το κλίμα που εισπράττω στις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα είναι καταπληκτικό. Ο κόσμος μας πλησιάζει και ζητάει απαντήσεις. Προχθές στην Κρήτη ήρθαν πάνω από 1.200 άτομα σε συνεστίαση μέσα σε ατμόσφαιρα θέρμης και ελπίδας για το μέλλον. Ειλικρινά το κλίμα μου θύμισε άλλες εποχές και θυμηθήκαμε όλοι τον καλό μας εαυτό. Θέρμη, πάθος, πάρα πολλές γυναίκες και νέοι άνθρωποι αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα για τη δημοκρατική παράταξη.
Στα Ανώγεια, που επισκέφθηκα για πρώτη φορά, με συνεπήρε η κρητική φιλοξενία και η ζεστασιά δυστυχώς στον απόηχο της τεράστιας καταστροφής στο Μπαλί του Ρεθύμνου. Στα Χανιά, που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω αλλα θα τα επισκεφθώ το συντομότερο δυνατόν Και να τονίσω ότι εμείς θα είμαστε διαρκώς στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων και της Περιφέρειας και των Δήμων γιατί δεν πρέπει να ξεχαστεί η ζημιά λίγες ημέρες μετά, ως είθισται στην Ελλάδα. Ξεκινά τουριστική περίοδος και πρέπει να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές.
Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ
Η λύση που προτείνουμε εμείς για την ελληνική Οικονομία είναι το «ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΑΔΑ»: πρόγραμμα προοδευτικό, ολοκληρωμένο, που εξασφαλίζει και Ανάπτυξη, αλλά και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Κι αυτός ο συγκερασμός των δύο είναι η πολύ μεγάλη διαφορά μας και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ
Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια είναι το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ. Τσίπρα. Και δεν χρειαζόταν να δούμε την Έκθεση της Κομισιόν, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Απλώς η Έκθεση επιβεβαιώνει ότι θα έχουμε μια πολύ σκληρή επιτροπεία το επόμενο διάστημα και βγήκαν και οι κίτρινες κάρτες για τις μεταρρυθμίσεις, που δεν προχωρούν. Ο ελληνικός λαός ζει στο πετσί του τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ. Δεν μιλάμε μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ γιατί εξακολουθεί να στηρίζεται στην Ακροδεξιά. Ας μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε επειδή ο κ.Τσίπρας τώρα στο τέλος της θητείας του θυμήθηκε να αλλάξει προσωπείο.
Η πραγματικότητα είναι οριακή: τα έσοδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει και τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, οι έμμεσοι φόροι χτυπούν τους πιο αδύναμους και ουδείς που ισχυρίζεται ότι είναι Αριστερός δεν μπορεί να αυξάνει, όπως κάνει ο κ.Τσίπρας, τους έμμεσους φόρους, οι τράπεζες δόθηκαν σε ξένα χέρια μετά την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση, στην οποία χάθηκαν 20 δις για το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους μετόχους.
Επιπλέον δεν έχει γίνει τίποτα για τα κόκκινα δάνεια. Εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν και τα στεγαστικά, αλλά και τα επιχειρηματικά δάνεια.. Καταργήθηκε η μοναδική προστασία για την πρώτη κατοικία ενόψει των πλειστηριασμών. Επρόκειτο για Νόμο ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μέχρι στιγμής ακούμε ότι θα αντικατασταθεί από έναν άλλο τελείως αόριστα. Ο νόμος αυτός δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει, μάλλον θα έχει ετήσιο ορίζοντα, που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας χρονοτριβεί ως τις εκλογές, ώστε να βρει προστασία για τον εαυτό του από την οργή των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Την ίδια στιγμή που στη Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι δεν θα προχωρήσουν οι 120 δόσεις, εδώ στο εσωτερικό ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα εφαρμοσθούν οι 120 δόσεις με μικρή καθυστέρηση. Πότε λέει αλήθεια;
ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΟΚ
Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μίγμα. Στις περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά και στις κοινωνικές δαπάνες το αποτέλεσμα είναι ότι δεν έχουμε πια ούτε νοσοκομεία. Τα νοσοκομεία είναι κι αυτά θύματα στο βωμό των υπερ-πλεονασμάτων, όπως είναι θύματα και όλοι οι Έλληνες πολίτες, που βλέπουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα στον ορίζοντα μετά από τόσα χρόνια θυσιών. Δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Αντίθετα υπάρχει ξανά ένα κίνδυνος μπροστά μας. Γι΄ αυτό είναι πάρα πολύ κρίσιμο αυτή τη φορά να θωρακίσουμε την ελληνική Οικονομία, ώστε να μην ξαναβρεθούμε ποτέ στο σημείο που βρεθήκαμε το 2009.
Γι΄ αυτό δεν είναι επαρκείς οι μειώσεις των φόρων, που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να προκαλέσουμε το συντομότερο δυνατό αναπτυξιακό σοκ, που θα στηριχθεί και σε ξένες μεγάλες επενδύσεις –που σημαίνει σταθερό φορολογικό σύστημα, πολιτική σταθερότητα, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στη χώρα. Σημαίνει ότι χρειάζεται κάθε περιφέρεια της Ελλάδας να αποκτήσει αναπτυξιακή ταυτότητα, να υπάρξουν πόλοι ανάπτυξης αξιοποιώντας δημόσια γη, που δεν αξιοποιείται αυτή τη στιγμή. Εμείς παρουσιάσαμε έναν πιλότο πάνω σε αυτό με βάση την Αρχαία Ήλιδα, τις δημόσιες εκτάσεις, που υπάρχουν εκεί και δείξαμε πώς μπορεί να γίνει το silicon valley του αθλητισμού. Να καλέσουμε από όλον τον κόσμο τις μεγάλες αθλητικές επιχειρήσεις να κάνουν δοκιμές στα προϊόντα τους. Να υπάρχουν εκεί εγκαταστάσεις για την αποθεραπεία των αθλητών, προπονητικά κέντρα, Πανεπιστήμια, κατοικίες με εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Μιλάμε για ένα πακέτο κινήσεων που μπορεί να προσκαλέσει επενδυτές με το κλειδί στο χέρι. Με αποφάσεις για τους όρους χρήσης και δόμησης από τη Βουλή, ώστε να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αυτά όλα μπορούν να συμπαρασύρουν και τις τοπικές κοινωνίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο τρίτος πόλος για την Ανάπτυξη και ο πιο ισχυρός.
Το μεγάλο λάθος όλων των αναπτυξιακών προγραμμάτων μέχρι σήμερα ήταν ότι φτιάχτηκαν από ξένους, που δεν γνώριζαν ότι η ελληνική Οικονομία στηρίζεται στη μικρομεσαία επιχείρηση. Οι μεσαίες, μικρές έως και πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν αντέξει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κρίση, αλλά αυτό που χρειάζονται τώρα είναι οξυγόνο, να χρηματοδοτηθούν, να μπορούν να προσλάβουν προσωπικό με ειδικές ρυθμίσεις και ασφαλιστικά κίνητρα, για να πάνε παρακάτω.
Ως προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουμε διατυπώσει πρόταση για το πώς μπορούν να προσλάβουν προσωπικό: για κάθε 100 ευρώ που θα δίνουν για νεοπροσλαμβανόμενο υπάλληλο, να φοροαπαλλάσσονται για 150 ευρώ. Είναι απλό να επιτευχθεί και δίνει διέξοδο και στους άνεργους και στις ελληνικές επιχειρήσεις. Όπως και τρία χρόνια απαλλαγής από φόρους και εισφορές σε κάθε νέο άνθρωπο που ξεκινά την επαγγελματική δραστηριότητά του στην Ελλάδα, ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο τους. Για εμάς αποτελεί εθνικό στόχο να κρατήσουμε τα παιδιά μας στην Ελλάδα. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, δεν υπάρχει σωτηρία για τον τόπο ούτε με το καλύτερο αναπτυξιακό σχέδιο. Χάνουμε το πιο εξειδικευμένο προσωπικό γιατί οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να δώσουν ανάλογες αμοιβές. Επιπλέον είναι σημαντικό να καταρτίσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που έχει μείνει στην Ελλάδα με περισσότερα εφόδια μπροστά στη νέα ψηφιακή εποχή. Εμείς έχουμε μιλήσει για ένα «ψηφιακό συμβόλαιο» που δεν θα αφήσει κανέναν εργαζόμενο εκτός εποχής μέσω της διαρκούς κατάρτισης.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Σημασία έχει να μην μείνουμε στα λόγια. Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Η απογοήτευση του κόσμου είναι βούτυρο στο ψωμί της Ακροδεξιάς, που καραδοκεί στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Υπάρχει τρίτος δρόμος για την ελληνική Οικονομία. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ούτε με την ιδεοληψία του κ.Τσίπρα κατά των επενδύσεων ούτε με την ασυδοσία της αγοράς του κ. Μητσοτάκη.
Ο πολιτικός διχασμός ξεκινά από το δήθεν δίπολο κορυφής, που έχουν στήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και θέλω να ελπίζω ότι δεν έχει φτάσει σε βάθος στην ελληνική κοινωνία.  Ωστόσο μια χώρα που δείχνει στο εξωτερικό ότι σπαράσσεται εσωτερικά είναι χώρα αποκρουστική για τους επενδυτές. Δεν υπάρχει επενδυτής να επιθυμεί να φέρει τις επιχειρήσεις στη χώρα μας, όταν κινδυνεύει να εμπλακεί σε προβλήματα, να βρεθεί στα μανταλάκια πρωτοσέλιδο και να είναι όμηρος πελατειακών συστημάτων και δικαστικών διενέξεων.
Οι Έλληνες μεγαλουργούν όταν καταφέρνουν να είναι ενωμένοι. Σε αυτό τον αγώνα επιδόθηκε η δική μας παράταξη, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς, που πριν από όλα αναγνώρισαν την Εθνική Αντίσταση. Δεν πρέπει α επιτρέψουμε να χαθούν οι κατακτήσεις του παρελθόντος. Ο μεγάλος αγώνας δίνεται από το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: αλίμονο αν η χώρα για τις μικροκομματικές σκοπιμότητες Τσίπρα-Μητσοτάκη διχαστεί ξανά σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Εάν είχαν δείξει διαφορετική στάση από την αρχή και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν είχαν επιλέξει το δρόμο του διχασμού και της πολιτικής σύγκρουσης, θα είχαμε βγει πραγματικά από τα μνημόνια. Ακρίβυνε και καθυστέρησε η έξοδος από την κρίση ακριβώς γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επέλεξαν το δρόμος της σύγκρουσης και όχι της ενότητας. Είναι καιρός να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Κ. ΤΣΙΠΡΑ
Εμείς έχουμε μέτωπο με τη συντήρηση και το λαϊκισμό. Το μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς που επικαλείται ο κ. Τσίπρας υπάρχει στην Ευρώπη και εκφράζεται από το ΕΣΚ και μπροστάρης είναι ο Φρανς Τίμερμανς και με όλα αυτά ο κ. Τσίπρας δεν έχει απολύτως καμία σχέση. Πρόκειται για πραγματικό θράσος όταν είναι οι εκφραστές του λαϊκισμού και όταν συγκυβερνούν όλα αυτά τα χρόνια με την Ακροδεξιά και εξακολουθούν να στηρίζονται σε ακροδεξιούς βουλευτές για να παραμείνουν στην εξουσία. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται μπροστά σε μεγάλο αδιέξοδο  γιατί πλησιάζουν εκλογές και είναι πολύ κοντά στην ήττα του. Δεν έχει επιχειρήματα ώστε να υποστηρίξει το κυβερνητικό έργο του γιατί έχει αποτύχει παντού.
Γι΄αυτό το λόγο ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει να φορέσει προ των εκλογών προσωπείο και να παριστάνει τον Κεντροαριστερό. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ο οπαδός του Μαδούρο. Εφαρμόζει καθεστωτικές πολιτικές που συνάδουν με τις πρακτικές των δεξιών κυβερνήσεων τα παλαιότερα χρόνια. Και βλέπουμε ότι έχει και την ανάλογη στήριξη από τα παραθεσμικά συστήματα της Δεξιάς. Από τη Δεξιά τον βοηθούν και με αυτή την τεχνογνωσία, αλλά και με στελέχη τους.
ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ «ΚΑΚΟΥ ΠΑΣΟΚ»
Και δεν μπορώ να μη σχολιάσω όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης από αυτό εδώ το βήμα των Δελφών: ο κ. Μητσοτάκης 10 χρόνια τώρα δεν έχει βρει μία λέξη να πει για τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή 2004-9, όταν εκτοξεύθηκαν το χρέος και το έλλειμμα και βυθίστηκε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής Οικονομίας. Τότε που ενώ βυθιζόταν η χώρα, εκείνοι επέλεξαν να χτίσουν πελατειακό κράτος με απίστευτη σπατάλη και προσλήψεις. Κουβέντα για όλα αυτά. Επίσης πόσο καιρό του πήρε του κ. Μητσοτάκη να καταλάβει ότι ήταν η Κυβέρνηση του που έδινε ψευδή στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τι συνέβαινε με το έλλειμμα στην Ελλάδα.
Παρ’ ότι όμως τους έχω προκαλέσει πάρα πολλές φορές Τσίπρα και Μητσοτάκη να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τη  Οικονομία στη Βουλή από τότε που η χώρα μπήκε στο ευρώ μέχρι σήμερα, ουδείς από τους δύο το δέχτηκε. Γιατί πρέπει να δούμε τα λάθη μας, ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Όχι για να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας.
Αρνούνται την Εξεταστική Επιτροπή γιατί τους βολεύει το αφήγημα του «κακού ΠΑΣΟΚ» που ευθύνεται για όλα τα δεινά του τόπου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας κυβερνά με καραμανλική συνιστώσα, που είναι πολύ ισχυρή στην Κυβέρνησή του. Έτσι κρύβουν τις ευθύνες τους ο ένας πίσω από τον άλλον και επιχειρούν να αφανίσουν την δημοκρατική παράταξη από τον πολιτικό χάρτη: ο ένας διεκδικώντας την αυτοδυναμία για να έρθει ως σωτήρας και ο άλλος για να μπορέσει να κρατήσει δυνάμεις και να εκφράσει δήθεν τον προοδευτικό χώρο μετά την ήττα του στις εκλογές που έρχονται.
Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Το πώς και από ποιους θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το υποδείξει η ετυμηγορία του ελληνικού λαού και ουδείς μπορεί να την υποκαταστήσει ή να την προκαταλάβει. Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν δύναμη για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας.
Ο κ. Μητσοτάκης αντί να προβαίνει σε αλαζονικές εξαγγελίες για κυβερνήσεις συνεργασίας, ας κοιτάξει τα του οίκου του και να μαζέψει τα …τρία κόμματα που έχει γίνει η ΝΔ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Οι ρίζες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και της δημοκρατικής παράταξης είναι βαθιές και οι δυνάμεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Ως προς το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θα πρέπει να προέλθει από την προοδευτική παράταξη. Έναν Πρόεδρο που θα ενώνει σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το έθνος Δεν θα πω σημερα την πρόταση μας, όλα θα γίνουν στην ώρα τους.
ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΒΑΡΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας κατάφερε να πετύχει τρεις ζημιές με μια κίνηση: πρώτον, παραχώρησε τη μακεδονική γλώσσα, ιθαγένεια και ταυτότητα, όλα τα όπλα που είχε διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού όλα τα προηγούμενα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου και η δημοκρατική παράταξη. Αλλιώς θα είχε ήδη επιτευχθεί η Συμφωνία, που υποτίθεται ότι πέτυχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, εδώ και πολλά χρόνια. Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε πάλι την όρεξη για αλυτρωτισμούς. Η δεύτερη ζημιά που έγινε ήταν η σπορά του εθνικού διχασμού, παρότι του ζητήσαμε πολλές φορές να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ώστε να του δώσουμε τεράστια διαπραγματευτική δύναμη. Δεν το θέλησε γιατί εξ αρχής έβλεπε το θέμα των Πρεσπών ως ένα εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη και διεμβολισμό των αντίπαλων κομμάτων.  Η τρίτη μεγάλη ζημιά ήταν αυτή που κατάφερε ο κ. Τσίπρας στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό: διαλύθηκαν κόμματα, «ενοικιάσθηκαν» βουλευτές και ζήσαμε την απόλυτη απαξίωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Το πρόβλημα στη χώρα έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας. Είναι βαρίδι για την Αριστερά βαρίδι για τη χώρα. Καιρός να φύγει.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...