Τα λόγια του Κικίλια για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που ακούστηκαν ως “εθνικό βάλσαμο”

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, και την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” με τον Νίκο Υποφάντη και τη Λένα Φλυτζάνη, ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με λόγια που ακούστηκαν ως “εθνικό βάλσαμο”.

Η εκτίμηση του Υπουργού Υγείας ότι, από τη στιγμή που το εμβόλιο το οποίο προμηθεύτηκαν ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει προβλήματα στο τελευταίο στάδιό του, οι Έλληνες πολίτες θα μπορούν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τα τέλη του τρέχοντος έτους, με την αυτονόητη προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και τους υγειονομικούς, ακούστηκε ως… λύτρωση, για μια κοινωνία η οποία δοκιμάζεται.

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης του Βασίλη Κικίλια:

Για την κριτική που ασκείται στους χειρισμούς της Κυβέρνησης

 

Η κριτική, πρώτα από όλα, είναι εύλογη, κι εγώ προσωπικά, ως Υπουργός Υγείας, αλλά και όλη η Κυβέρνηση τη δεχόμαστε, είτε είναι καλοπροαίρετη, αλλά ακόμα και την κακοπροαίρετη προσπαθούμε να την εξετάσουμε. Αν και μερικές φορές φτάνει και ξεπερνάει τα όρια των fake news.

 

Θα πρέπει να βρεθεί κάποιος, είτε είναι η Αντιπολίτευση, είτε είναι αυτοί οι οποίοι «ψεκάζουν» τον κόσμο με fake news και λένε ότι δεν υπάρχει ο ιός, να μου πει σε ποια άλλη χώρα του κόσμου, έστω μία, εφαρμόστηκε κάποια άλλη στρατηγική ή τακτική, που είχε καλύτερα αποτελέσματα από την Ελλάδα.

 

Να πάρουμε τις βαλκανικές χώρες, που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι είναι οι χώρες αυτές οι οποίες τα έχουν καταφέρει εξίσου καλά με εμάς. Είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμάς, με υπερπολλαπλάσια κρούσματα.

 

Πάμε στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πολύ ισχυρά συστήματα υγείας. Μήπως είναι καλύτερη η κατάσταση από εμάς στη Γαλλία με 3.000 κρούσματα; Στην Αγγλία που είναι ακόμα κλειστή; Στην Ισπανία που έχει lockdown στην Καταλονία; Στη Γερμανία; Μήπως στο Βέλγιο; Στη Σουηδία που είναι μία προηγμένη χώρα; Στην Ελβετία;

Μήπως δεν έχει lockdown το Ισραήλ που είναι μία πολύ σοβαρή και δομημένη χώρα;

 

Μήπως στην βόρεια και στη νότια Αμερική ή στην Ινδία ή υπάρχει κάποια άλλη χώρα που παρουσίασε ένα άλλο πρόγραμμα με μία άλλη στρατηγική και είχε ένα καλύτερο αποτέλεσμα; Πουθενά δεν υπάρχει.

 

Και στη φάση που βρισκόμαστε, τα πράγματα στην Ελλάδα είναι καλύτερα από ό,τι σε όλες τις άλλες χώρες που βλέπω και μπορώ να συνομιλώ με συναδέλφους. Αποδείχθηκε ότι ο κορονοϊός δεν είναι ένας εποχικός ιός.

 

 

Η ελληνική κοινωνία συνεχίζει ενωμένη την προσπάθεια

 

Η προσπάθεια που κάνουμε δεν είναι ατέρμονη. Θέλω να πω στους συμπολίτες μας ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, μέσα στους επόμενους μήνες. Αντέξαμε τόσο καλά μέχρι τώρα, θα κάνουμε όλοι μαζί ξανά την προσπάθειά μας. Θα φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Θα πλένουμε τα χέρια μας, θα τηρούμε τις αποστάσεις ασφαλείας, θα φροντίσουμε τις ευπαθείς ομάδες και θα τα καταφέρουμε.

 

Δεν με απασχολούν οι κυνικοί και δεν με απασχολούν αυτοί οι οποίοι μιλούν για σενάρια συνομωσίας. Είναι λίγοι όλοι αυτοί, είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν ότι στη χώρα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα.

 

Εμείς αποδείξαμε στο χώρο της υγείας ότι μπορούμε να κάνουμε και μικρά θαύματα. Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση, η κοινωνία, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πάλεψαν όλοι μαζί ως μία γροθιά.

 

Και έτσι θα πάει η ελληνική κοινωνία. Όλοι μαζί. Λίγη υπομονή, εγκράτεια, τηρούμε ξανά τα μέτρα, αγαπάμε και στηρίζουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τις ευπαθείς ομάδες και θα τα καταφέρουμε.

 

 

Για την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το εμβόλιο

 

Πριν από λίγες μέρες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε μέσω twitter την πολύ μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης, στη συμφωνία με την Astra Zeneca για 300 εκατομμύρια συν 100, 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του Cambridge μαζί με την εταιρεία, που έχει φτάσει ήδη στην φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση.

 

Άρα, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα έχει το πρώτο κομμάτι αυτών των δόσεων, περίπου 700.000 δόσεις, στο τέλος του έτους. Και σε εφτά τμηματικές δόσεις, θα πάρει αυτό που της αναλογεί από το εμβόλιο αυτό, το οποίο έχει ήδη συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θα ξεκινήσουμε από τις ευπαθείς ομάδες και θα πάμε σε όλο τον πληθυσμό μας.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...