Σπυράκη: Να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση


 
Σημεία της Ενημέρωσης Πολιτικών Συντακτών
από την Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας,
Ευρωβουλευτή κ. Μαρία Σπυράκη
Για το πρόγραμμα της Ν.Δ.
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα της παρακμής, της συμπολίτευσης με σημαία ευκαιρίας, και του εκβιαζόμενου πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε χθες στη Λαμία βασικά στοιχεία του προγράμματος της Ν.Δ. που απευθύνεται στην ελληνική οικογένεια και έχει ως στόχο  τη στήριξη της και τη δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τη δέσμευση του για
· 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας, ώστε να υποστηριχθούν τα νέα ζευγάρια και να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας
· Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού.
· Μείωση του ΕΝΦΙΑ οριζόντια κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια
· Μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις ώστε ο συντελεστής να φτάσει στο 20% μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης μας
· Μείωση των εισφορών στο 15% από 20%
· Αύξηση στον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας
Για εμάς το ερώτημα παραμένει: ποιος μπορεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, ποιος μπορεί να κινητοποιήσει τις εγχώριες, ποιος μπορεί να δώσει ανάσα ρευστότητας στις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας;
Για την επιστολή Τσίπρα σε Βούτση
Για τη Ν.Δ. δεν τίθεται θέμα αλλαγής του κανονισμού της Βουλής. Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να μην εγείρει τέτοιο ζήτημα και να σεβαστεί τον θεσμικό του ρόλο. Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα, ο κ. Τσίπρας χρειάστηκε μία εβδομάδα για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό Καμμένου. Ξαφνικά αποφάσισε ότι δεν θέλει να αλλάξει τον κανονισμό της Βουλής ενώ μόλις πριν από μία εβδομάδα ο εκπρόσωπος του είχε προαναγγείλει την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής. Ο Πρωθυπουργός που στηρίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, με περισσή αλαζονεία απευθύνεται με αυτή την επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής ως υφιστάμενο του, αγνοώντας ότι η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη βουλή.
Ο κ. Τσίπρας με όλη αυτή τη διαδικασία το μόνο που τελικά κατάφερε να πιστοποιήσει, είναι ότι η πλειοψηφία του είναι μια ευκαιριακή πλειοψηφία και ότι είναι έτοιμος να ενδώσει στις απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου εταίρου του.
Για το ενδεχόμενο εκλογών
Στις 26 Μαΐου θα έχουμε εκλογές. Θα έχουμε ευρωεκλογές στις οποίες θα επιλεγούν οι εκπρόσωποί μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από εκεί και πέρα, ποιες άλλες εκλογές θα γίνουν ταυτόχρονα -έχουν ήδη προγραμματιστεί οι περιφερειακές και οι δημοτικές εκλογές- μένει να το δούμε. Εκείνο που με βεβαιότητα μπορούμε να σας πούμε είναι ότι όσο νωρίτερα στηθούν εθνικές κάλπες τόσο καλύτερα, για να τελειώσει αυτή η αβεβαιότητα, για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, για να σταματήσει αυτή η παρακμιακή κατάσταση που δεν ωφελεί τον τόπο και που βλάπτει προφανώς όλους τους Έλληνες.
Βενεζουέλα
Πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με δήλωση του στο twitter, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη του στον νόμιμο μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας, κ. Χουάν Γκουαϊδό, καλώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα να ευθυγραμμιστεί έστω και τώρα με τους ευρωπαίους εταίρους μας και να σταματήσει να προσβάλλει τη χώρα μας.
Για το συνέδριο του ΕΛΚ
Η Συνεδρίαση του Προεδρείου του ΕΛΚ θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή. Υποδεχόμαστε τους επικεφαλής όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των 27 χωρών που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Υποδεχόμαστε εδώ τον Πρόεδρο μας, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Αντόνιο Ταγιάνι, τον κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ΚΟ ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν. Τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, κ. Πάμπλο Κασάδο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ, κ. Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ.
Στη διήμερη συνεδρίαση μας εδώ στην Αθήνα, η βουλευτές του ΕΛΚ, θα δώσουμε έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στη δημιουργία  περισσότερων ευκαιριών για εργασία. Και θα καταλήξουμε σε ένα κείμενο πολιτικής για το πολύ σημαντικό ζήτημα της ανεργίας των νέων. Το ΕΛΚ επεξεργάζεται πρόταση για τη δημιουργία 5 εκατ. νέων θέσεων εργασίας στην Ε.Ε.
Για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
Η Ν.Δ. έχει τοποθετηθεί ευθύς εξαρχής γύρω από αυτό το θέμα. Όσο για τις κραυγές απελπισίας του κ. Καμμένου, είχε όλη την ευκαιρία να μη φτάσουμε στο σημείο να συζητά η Βουλή των Ελλήνων το πρωτόκολλο ένταξης. Είχε κάθε ευκαιρία να υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ. πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν το έκανε. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Εμείς έχουμε σαφή θέση, την έχουμε διατυπώσει: Θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο εισδοχής.
Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Η Νέα Δημοκρατία έχει φέρει 3 φορές μέχρι σήμερα τροπολογία με μία πλήρη, συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη ρύθμιση. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία επιμένει πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους το κόμμα της επιλογής τους.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...