Σάλπισμα εκλογικής εφόδου από Μητσοτάκη


 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη
 
Σε… σάλπισμα εκλογικής εφόδου μετέτρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε με τη νέα σύνθεσή της.
Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε την επανεκλογή του Λευτέρη Αυγενάκη στο αξίωμα του Γραμματέα, και στη συνέχισε εξαπέλυσε σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη:
“Καλωσορίζω τα νέα μέλη της Πολιτικής μας Επιτροπής. Περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- είστε εδώ για πρώτη φορά, κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας.
Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας.
Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία.
Σε μια Δημοκρατία δεν υπάρχει κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. Ο πρωθυπουργός πρέπει είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, για να δούμε ονομαστικά πόσοι και ποιοι τον στηρίζουν, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα.
Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές”.
 
Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος
 
«Κύριοι Πρόεδροι, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, χρόνια πολλά σε όλους. Να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία σε εσάς στις οικογένειες σας και μεγάλες πολιτικές επιτυχίες για την παράταξη μας, τη Νέα Δημοκρατία.
Αγαπητέ Βαγγέλη, συγχαρητήρια για την διοργάνωση ενός  εξαιρετικά επιτυχημένου Συνεδρίου. Αγαπητέ Γιάννη Τραγάκη, συγχαρητήρια για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίον οργάνωσες την εκλογή του Γραμματέα. Αγαπητέ Λευτέρη, συγχαρητήρια για την ανανέωση της θητείας σου. Αγαπητά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, συγχαρητήρια για την εκλογή σας από το συνέδριό μας. Ένα Συνέδριο, αγαπητέ Βαγγέλη, που απέδειξε την ενότητα της παράταξής μας αλλά και το άνοιγμά μας στην κοινωνία. Απέδειξε, όμως, και την εκλογική μας ετοιμότητα. Είμαστε έτοιμοι για τις αναμετρήσεις που έρχονται. Όπως είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και τις μεγάλες ευθύνες που καλούμαστε να σηκώσουμε στις πλάτες μας. Για άλλη μια φορά η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στην αποστολή που υπηρετεί από τότε που την ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήμασταν και είμαστε η πολιτική δύναμη που εγγυάται τη σταθερότητα και την ομαλότητα της πολιτικής ζωής στη χώρα.
Είμαστε η πολιτική δύναμη που βάζει πάνω απ’ όλα την ευημερία όλων των Ελλήνων. Καλωσορίζω ιδιαίτερα τα νέα μέλη της Πολιτικής μας Επιτροπής. Περισσότεροι από τους μισούς -το 55% για την ακρίβεια- είστε εδώ για πρώτη φορά, κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην Παράταξή μας. Εύχομαι υγεία και αντοχή, καθώς μας περιμένει πολλή δουλειά. Το 2019 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας, αλλά θα είναι και πάλι η χρονιά της Νέας Δημοκρατίας. Θα είναι η χρονιά μιας μεγάλης εκλογικής νίκης. Αλλά και η χρονιά που θα ξεκινήσει μια δύσκολη αποστολή. Γιατί, με την στήριξη των πολιτών, θα αναλάβουμε τις τύχες της πατρίδας μας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία. Φίλες και φίλοι, η νέα χρονιά βρίσκει τη χώρα μας εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα των επιλογών της κυβέρνησης.  Αλλά και την ίδια, σε αποδρομή και σε πλήρη σύγχυση. Με τραγικές δυστυχώς συνέπειες για την Πατρίδα μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να υποκύψει ξανά στον επικίνδυνο δρόμο της πολιτικής ακρότητας. Η υπόθεση Novartis είναι μόνο η αρχή καθώς η σκευωρία ξεγυμνώνεται σε δημόσια θέα. Οι δολοπλοκίες του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, αποκτούν ξεχωριστή σημασία γιατί αποκαλύπτουν, φίλες και φίλοι, μία μεγαλύτερη απειλή: Αυτήν της θεσμικής εκτροπής που θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Την προηγούμενη Πέμπτη κάλεσα σύσσωμη την δημοκρατική αντιπολίτευση σε κοινή δράση για την προστασία του πολιτεύματος και για τη διαφύλαξη της διάκρισης των εξουσιών. Και ζήτησα, επίσης, απ’ τους Έλληνες δικαστές να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος του κ. Τσίπρα, του κ. Πολάκη και των διαφόρων Ρασπούτιν. Κατανοώ την αγωνία των δικαστικών λειτουργών. Ουδέποτε, μετά τη Μεταπολίτευση, το κράτος δικαίου και η διάκριση των εξουσιών δεν απειλήθηκε με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο. Το σκοτεινό πρόσωπο της διακυβέρνησης Τσίπρα ρίχνει, δυστυχώς, βαριά σκιά πάνω στη Δημοκρατία μας.
 
Γι’ αυτό οι επόμενες εκλογές θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Δεν θα αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ποιότητα του πολιτεύματος μας. Γιατί όταν η Δικαιοσύνη γίνεται εργαλείο για πολιτικές διώξεις, τότε η Δημοκρατία απειλείται. Γιατί όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι ελεύθερα να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση χωρίς να δέχονται απειλές, τότε η Δημοκρατία υπονομεύεται. Γιατί όταν καταδικασμένοι και αμετανόητοι τρομοκράτες, με την ανοχή της κυβέρνησης, κάνουν προκλητικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σχεδιάζοντας ενδεχομένως το επόμενό τους χτύπημα, η Δημοκρατία τραυματίζεται.
 
Καλώ λοιπόν ξανά όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς, αλλά και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα και τη σταθερότητα. Που είναι, τελικά, το σημαντικότερο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης. Γιατί -παρά τις ιδεολογικές, παρά τις άλλες διαφορές που έχουμε- όλοι στη δημοκρατική αντιπολίτευση πιστεύουμε στο κράτος δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών. Γιατί κανείς μας τελικά δεν θέλει μια άρρωστη Δημοκρατία, όπου οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τους θεσμούς και οι ακραίοι εγκαθίστανται στο προσκήνιο. Και γιατί ξέρουμε ότι στις μέρες μας οι δημοκρατίες δεν πεθαίνουν μόνο κάποιο βράδυ απότομα, όταν ακούγεται ο ήχος μιας  ερπύστριας. Αλλά διαβρώνονται εκ των έσω, σιγά σιγά, όταν οι θεσμοί υπονομεύονται, τα ατομικά δικαιώματα καταπατώνται, οι πολιτικοί αντίπαλοι διώκονται, και η διάκριση των εξουσιών ακυρώνεται. Αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Και όσο πιο ανίκανος αποδεικνύεται ο κ. Τσίπρας στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, τόσο πιο αδίστακτος θα γίνεται στην προσπάθειά του να διατηρήσει την εξουσία.
 
Θα το πω απλά: Δεν μπορεί να διαλυθεί η χώρα επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα του να φύγει από την εξουσία. Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία. Γιατί η καλύτερη προστασία της δημοκρατίας είναι η τελικά ίδια η λειτουργία της μέσα από την κορυφαία διαδικασία έκφρασης της λαϊκής βούλησης.
 
Φίλες και φίλοι,
Μετά τις γιορτές, οι πολίτες επιστρέφουν στην σκληρή καθημερινότητα των χρεών, των φόρων και της ανασφάλειας. Η χώρα εξακολουθεί να μην μπορεί να δανειστεί από τις αγορές με συμφέροντες όρους. Και κάποιοι αρχίζουν να σιγοψιθυρίζουν ότι, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προσφύγει σε επίσημο τέταρτο μνημόνιο για να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες. Γιατί φυσικά άτυπο μνημόνιο υπάρχει ήδη. Πώς απαντά σε όλα αυτά η κυβέρνηση; Με τους τελευταίους σπασμούς της: Με νέα ρουσφέτια και κομματικούς διορισμούς, που πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι. Με καινούργια ψέματα και κούφιες υποσχέσεις Και με μία προκλητική προπαγάνδα, που θα προκαλούσε μόνο γέλιο αν δεν έκρυβε τόσες πληγές. Έφτασαν στο σημείο να εγκαινιάσουν το μετρό της Θεσσαλονίκης… τρία χρόνια νωρίτερα.  Μέχρι και εκδοτήρια σε μουσαμάδες ζωγράφισαν για να δείξουν έναν σταθμό που δήθεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει. Σαν τα -για τους παλιότερους- προκάτ χωριά του Στρατηγού Ποτέμκιν, έφτιαξαν μια εικονική πραγματικότητα, υποτιμώντας με τον πιο προκλητικό τρόπο την νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων.
Και ανακοίνωσαν Διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο αγαπητέ Πρόεδρε Κώστα Καραμανλή, υπάρχει από το 2008. Όχι για να το αναβαθμίσουν, αλλά για να το διαλύσουν, αγαπητή Μαριέττα, ουσιαστικά ενώνοντας το με τρία Τ.Ε.Ι.  Έτσι, χωρίς σχέδιο και χωρίς αξιολόγηση. Γι’ αυτό, άλλωστε, είχαμε και ένα ακόμη παγκόσμιο παράδοξο: την μία ημέρα ανήγγειλε ο κ. Τσίπρας ένα παλιό πανεπιστήμιο ως δήθεν νέο και, την επομένη, παραιτείται ο πρύτανης του πραγματικού πανεπιστημίου. Το είπα και το ξαναλέω: Η κυβέρνηση αυτή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη όσο πλησιάζει το τέλος της.
 
Οι εικόνες της ίδιας της επικαιρότητας αποτυπώνουν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Ο αμετανόητος δολοφόνος Κουφοντίνας κάνει βόλτες εκεί όπου σκότωσε εν ψυχρώ αθώους ανθρώπους, παρέα με τα πρωτοπαλίκαρα του «Ρουβίκωνα». Η αγαπημένη σύμβουλος του Πρωθυπουργού, η κ. Θάνου, με την ψήφο της Χρυσής Αυγής διορίζεται και πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής. Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis καταγγέλλει πως πιέστηκε να ενοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους της Κυβέρνησης και όταν αρνήθηκε, τον μετέτρεψαν σε κατηγορούμενο. Ποιοι; Οι ίδιοι που τον είχαν χρίσει προστατευόμενο μάρτυρα, την ώρα που ακόμη και ο κ. Τσίπρας τον αποκαλούσε ήρωα. Οι κουκούλες βγαίνουν και φανερώνεται μια ωμή κυβερνητική μεθόδευση.
Ο  θρασύς και αδίστακτος υπουργός Πολάκης απειλεί δικαστές, και ο υπουργός Δικαιοσύνης τον καλύπτει. Και τον καλύπτει γιατί απλούστατα Πολάκης ίσον Τσίπρας. Αυτό το έχουν καταλάβει πια όλοι οι πολίτες. Όπως έχουν όλοι καταλάβει, πως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην εξουσία. Όπως ακριβώς έκαναν τα πάντα για να την κερδίσουν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις ανήθικες πολιτικές μεθοδεύσεις που ήδη παρακολουθούμε. Μιλάω και για διάφορα σενάρια που ακούγονται και γράφονται. Για κάποιες άλλες εταιρείες που δήθεν θα αναλάβουν τις εκλογές και για κάποιες νέες προδιαγραφές που τάχα θα εφαρμοσθούν.
Θέλω λοιπόν από το βήμα αυτό να προειδοποιήσω  τους πάντες με τον πιο επίσημο τρόπο: Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους ακριβώς όρους, με τις ίδιες τεχνικές προδιαγραφές που έγιναν όλες οι προηγούμενες αναμετρήσεις. Με ελεγμένους εκλογικούς καταλόγους, με ασφαλές  ηλεκτρονικό σύστημα και με τρόπο που θα διασφαλίζει απόλυτα την ομαλή διαδικασία της ψηφοφορίας. Και αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο στην περίπτωση που γίνουν τετραπλές εκλογές τον Μάιο. Αν κάποιοι έχουν άλλα σχέδια στο μυαλό τους, αν κάποιοι θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα σύγχυση με την εκλογική διαδικασία να το ξεχάσουν. Μαζί με όλες τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις θα εγγυηθούμε ότι στις εκλογές θα αποτυπωθεί ξεκάθαρα η βούληση των πολιτών. Θέλουν δεν θέλουν, στις εκλογές θα μιλήσει ο λαός. Και η χώρα θα αποκτήσει αυτό που χρειάζεται. Ισχυρή κυβέρνηση που θα εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια, και ευημερία για όλους τους Έλληνες.
Φίλες και φίλοι,
Ακούω τις τελευταίες μέρες -ακούμε όλοι μαζί- ένα νέο επινόημα για δήθεν κυβέρνηση ανοχής, μειοψηφίας δηλαδή, στην περίπτωση που ο κ. Καμμένος επιχειρήσει μια τάχα ηρωική έξοδο με αφορμή το Σκοπιανό. Αλλά, πολύ πριν φτάσουμε στην ανοχή, θα έπρεπε να μιλάμε για συνενοχή. Διότι ο κ. Καμμένος είναι συνένοχος του κ. Τσίπρα, από τις Πρέσπες και μετά. Εφόσον διαφωνούσε, θα έπρεπε να είχε φύγει από τότε. Αντ’ αυτού, έφυγε από την κυβέρνηση -θα τα θυμηθούμε και αυτά- ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Αποπέμφθηκε μετά από ένα πρωτοφανές υπουργικό Συμβούλιο, με αλληλοκατηγορίες για χρηματισμό και χρήση μυστικών κονδυλίων. Βαριές κουβέντες που συνεχίζουν να αιωρούνται, καθώς ούτε ο κ. Κοτζιάς ούτε ο κ. Τσίπρας αποτόλμησαν να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής του. Ο κ. Καμμένος όφειλε να είχε ήδη αποχωρήσει από τη κυβέρνηση εδώ και μήνες αν ήθελε πράγματι να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Διότι, μένοντας στην κυβέρνηση, έδωσε στον κ. Τσίπρα το στυλό για να την υπογράψει.  Άρα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνος και ο ίδιος.
 
Όσα παρακολουθούμε ειδικά τις τελευταίες μέρες από τους δύο συναρχηγούς των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πραγματικά διαπιστώνουμε ότι αυτά που βλέπουμε δεν έχουν προηγούμενο. Προαναγγέλλουν συναντήσεις και συνεντεύξεις που τη μία τις αναβάλλουν και την άλλη τις ακυρώνουν μετατρέποντας τη διακυβέρνηση της χώρας σε ριάλιτι σόου. Πριν από λίγο άκουσα ότι αναβλήθηκε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ. Μάλλον δεν διαπιστώθηκε απαρτία. Πρόκειται για μια κωμωδία της εξουσίας που όμως συνιστά τραγωδία για τη χώρα. Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος μπορούν να αυτοεξευτελίζονται όσο θέλουν. Δεν μπορούν  όμως να μετατρέπουν τη διακυβέρνηση της χώρας σε πολιτικό survivor. Την ίδια ώρα μάλιστα που η κυνική συναλλαγή τους συνεχίζεται ξεδιάντροπα. Ακόμη και με τροπολογίες της νύχτας που σπεύδουν να τακτοποιήσουν τις τελευταίες τους εκκρεμότητες πριν από το προαναγγελθέν διαζύγιό τους. Αλλά διαπίστωσα σήμερα στη Βουλή, ότι μετά την ασφυκτική πίεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καμμένος ανέκρουσε πρύμναν και δέχθηκε τελικά να συζητηθεί η επίμαχη αυτή ρύθμιση στην επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής. Είναι και αυτή μια επιτυχία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.
Όμως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι και ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους: Ή θα προσέλθει στη Βουλή και θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως, προσέξτε, είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι ότι θα κάνει, για να δούμε ονομαστικά ποιοι τον στηρίζουν. Διότι σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει, ξέρετε, κρυφή ή μυστική πλειοψηφία. ΄Η θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. Σε κάθε περίπτωση, το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας. Η Ελλάδα είναι σήμερα εκτός αγορών, με ανοιχτά εθνικά μέτωπα. Δεν αντέχει ούτε μια μέρα παραπάνω να κυβερνάται από μια «κυβέρνηση κουρελού». Θα το ξαναπώ. Η πατρίδα μας χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση που να εγγυάται σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία για όλους τους Έλληνες. Όχι μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που θα χρειαστούν ειδικό συνεργείο για να τους ξεκολλήσουν από την καρέκλες τους όταν χάσουν τις εκλογές. Αυτές τις εκλογές η χώρα τις χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν.
 
Τα δε σενάρια περί εκλογών τον Οκτώβριο με κυβέρνηση μειοψηφίας θα συνιστούν πρωτοφανή παραβίαση της δημοκρατικής τάξης. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όταν βρέθηκε με 150 βουλευτές, προκήρυξε αμέσως εκλογές. Δεν έμεινε ούτε μια μέρα παραπάνω. Δεν του το επέβαλαν ούτε οι πολιτικοί του αντίπαλοι ούτε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος. Του το υπέδειξε η δημοκρατική του συνείδηση. Θυμίζω ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε την απώλεια της δεδηλωμένης τον Αύγουστο του 2015 για να προκηρύξει εκλογές. Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Θα βρεθούμε λοιπόν, μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, σε ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτούς τους άθλιους τακτικισμούς της τελευταίας στιγμής. Θα τους καταγγείλουμε και θα απαιτήσουμε, μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, μια καθαρή λύση: Εκλογές. Εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Εκλογές, που θα δώσουν νέα, ισχυρή και δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
 
Είχαμε την ευκαιρία και στο Συνέδριο να μιλήσουμε αναλυτικά για τους δύο κόσμους που απλώνονται μπροστά μας στην Ελλάδα του 2019. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο όλοι βιώνουν. Και ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, στον οποίο ολοένα και περισσότεροι ελπίζουν. Ο πρώτος είναι ο κόσμος των 29 νέων φόρων και των 17 περικοπών στις συντάξεις. Του 3ου και του 4ου μνημονίου, με τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα και την δημόσια περιουσία ενέχυρο για 99 χρόνια. Ο κόσμος των capital controls. Της καθήλωσης και της υπανάπτυξης. Του ανίκανου κράτους, που οδηγεί σε τραγωδίες στο Μάτι και στη Μάνδρα. Και που αφήνει τους πολίτες στο έλεος του εγκλήματος και της βίας. Είναι ο κόσμος των κλειστών πανεπιστημίων και των Ελλήνων του εξωτερικού χωρίς -και σήμερα ακόμα- δικαίωμα ψήφου. Του παλαιοκομματισμού και των σκευωριών τύπου Novartis. Της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Του εμπαιγμού, ακόμη και της Εκκλησίας. Των εθνικών υποχωρήσεων. Και της πολιτικής των επιδομάτων σε πολίτες που θα γίνονται όλο και φτωχότεροι και ολοένα και πιο εξαρτημένοι από την κρατική ελεημοσύνη. Είναι με άλλα λόγια ο μίζερος κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που δύει. Θέλοντας όμως να παρασύρει και τη χώρα στο δικό του σκοτάδι.
Απέναντι, σε αυτό τον κόσμο ανατέλλει ήδη  μια πιο φωτεινή Ελλάδα. Της αλήθειας, του αποτελέσματος και της ελπίδας. Των λιγότερων φόρων και εισφορών. Των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας. Ενός κράτους που λειτουργεί με αξιοκρατία υπέρ του πολίτη. Ένας κόσμος των κανόνων και της ασφάλειας για όλους με μέριμνα για τους πιο αδύναμους. Ένας κόσμος της ποιοτικής δημόσιας  εκπαίδευσης που θα προσφέρει ευκαιρίες σε κάθε νέο. Αυτή είναι η Ελλάδα της Δημοκρατίας, της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, των Δικαιωμάτων και του Πολιτισμού. Της Ελλάδας που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και στον κόσμο με τη δική της φωνή. Μια Ελλάδα που αυξάνει τον εθνικό της πλούτο προς όφελος όλων των πολιτών αντί να τους συντηρεί με ευκαιριακά επιδόματα. Είναι με άλλα λόγια, ο αισιόδοξος κόσμος της Νέας Δημοκρατίας που ανατέλλει. Καλώντας μαζί του και τη χώρα, όλους τους πολίτες, εντός και εκτός Ελλάδος, σε έναν δρόμο αναγέννησης.
 
Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι η ώρα του απολογισμού. Το θλιβερό κυβερνητικό δίδυμο εγκαταλείπει τη χώρα σε συνθήκες πολύ χειρότερες απ’ αυτές που την παρέλαβε στο τέλος του 2014 και σε μεγάλη απόσταση από κάθε άλλο κράτος που έζησε προγράμματα. Χωρίς πρόσβαση στις αγορές με λογικά επιτόκια. Φορτωμένη με δύο αχρείαστα μνημόνια και με «κληρονομιά» κόστος πλέον των 100 δις ευρώ. Χωρίς ρευστότητα, με τράπεζες που δεν είναι υγιείς. Με τεράστιο ιδιωτικό χρέος, αλλά και με την κοινωνία δηλητηριασμένη από το διχασμό, τον κυνισμό και τη χυδαιότητα. Γιατί το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο οικονομικό και πολιτικό. Είναι ένα ναυάγιο βαθιά  ηθικό. Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» έχει γίνει κουρέλι από τα σκάνδαλα και την «διαπλοκή αλά ΣΥΡΙΖΑ»: Από τις ύποπτες πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία, απο τα κονδύλια για το προσφυγικό, τα 800 εκατομμύρια του «Ελ. Βενιζέλος» για τα οποία και σήμερα ακόμα η διοίκηση του αεροδρομίου εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κυρώνει την σχετική συμφωνία στη Βουλή. Προφανώς γιατί δεν θέλει η κυβέρνηση να αποκαλυφθεί αυτή η σκοτεινή ιστορία. Πως αυξήθηκε το τίμημα το οποίο θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από το διαγωνισμό- μαϊμού για το Θριάσιο μέχρι το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ και τον περιβόητο κ. Πετσίτη. Το πραγματικά ηθικό μειονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον ίδιο τον πυρήνα του. Γιατί η ηθική στην πολιτική δεν έχει να κάνει μόνο με τη διαφθορά. Δοκιμάζεται και σε απάνθρωπες συμπεριφορές, όπως η συνειδητή απόκρυψη των νεκρών στο Μάτι σε εκείνο το τηλεοπτικό σόου, το βράδυ της καταστροφής. Και σήμερα γνωρίζουμε πια ότι όλοι γνώριζαν εκείνο το βράδυ τι είχε συμβεί ήδη στο Μάτι. Το ηθικό πλεονέκτημα απειλείται και όταν απλώνεται η ευνοιοκρατία, που βολεύει «ημετέρους» στο κράτος και στερεί δουλειά από άξιους νέους. Είναι και αυτή μια μορφή διαφθοράς που εκπέμπει διπλά αρνητικά μηνύματα: Είτε κωμικοτραγικά, όπως με τους μουσαμάδες της Θεσσαλονίκης. Είτε ολέθρια, όπως με τις σκευωρίες που απεργάζονται οι ένοικοι του Μαξίμου.
Απέναντι σε αυτήν την ηθική και πολιτική παρακμή, υπάρχει απάντηση. Η αναγεννημένη και ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Μια από τις μεγαλύτερες Κεντροδεξιές δυνάμεις στην Ευρώπη. Σε μια εποχή που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δοκιμάζεται ευρωπαϊκά, προσπαθεί να συγκρατήσει δυνάμεις, η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει απο το καλό στο καλύτερο. Είμαστε φάρος για πολλά άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, για το πως τα παλιά συστημικά κόμματα μπορούν να αλλάξουν και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών. Και το κάναμε αυτό γιατί μπορέσαμε, εμείς οι ίδιοι, να συνδυάσουμε την παράδοσή μας, τις αξίες μας, με μια τολμηρή διάθεση αλλαγής.  Γιατί έχουμε πια μια κομματική ιεραρχία εκλεγμένη απ’ τη βάση της. Έχουμε οικονομική αυτοτέλεια χάρη στην προσφορά των μελών μας. Επαναλαμβάνω: Δεν είναι πολλά τα κόμματα στην Ευρώπη που έχουν 155.000 μέλη που πληρώνουν ετήσια συνδρομή στη Νέα Δημοκρατία και μας στηρίζουν οικονομικά. Κάναμε πράξη αυτό που είχαμε πει: “Λίγα από πολλούς”. Ζητησαμε απο τους από τους απλούς Νεοδημοκράτες να μας στηρίξουν σε μια δύσκολη συγκυρία και αυτοί ανταποκρίθηκαν. Και τους ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη που παρέχουν στη μεγάλη μας Παράταξη. Κάναμε μέσα σε τρία χρόνια τρία ανοιχτά συνέδρια. Κάναμε, υπο την καθοδήγηση  του Λευτέρη Αυγενάκη, εκατοντάδες ημερίδες και πανελλαδικές εξορμήσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Έχουμε πολλά νέα στελέχη στις τάξεις μας μέσα από τον συνδυασμό ενότητας και ανανέωσης. Είμαστε εξοπλισμένοι πια με ένα συνεκτικό, μελετημένο και κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Ευχαριστώ τον Κωστή Χατζηδάκη για την δουλειά που έχει κάνει ως υπεύθυνος του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή η δουλειά που έγινε -και είναι πολύ σημαντική- είναι συλλογική και θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους. Γιατί κανείς πια δεν μπορεί να αρνηθεί ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ανοικτό κόμμα. Ανοικτό σε όλους τους πολίτες. Είναι η μεγάλη φιλελεύθερη Παράταξη, που ενώνει τους Έλληνες, απλώνεται από την παραδοσιακή Δεξιά μέχρι τα όρια της δημοκρατικής Αριστεράς -για να μιλήσω με παλαιούς όρους. Διότι για πολλούς συμπολίτες μας οι όροι Κέντρο, Δεξιά και Αριστερά, ειδικά για τους νεότερους συμπολίτες μας αποκτούν ολοένα και λιγότερη αξία. Είμαστε μία μεγάλη παράταξη, με ανοιχτές πόρτες σε όλους τους Έλληνες και ανοιχτή σκέψη σε όλες τις ιδέες που φέρνουν αποτέλεσμα. Είμαστε ένας δημοκρατικός πολιτικός οργανισμός, που εμπνέει πρωταγωνιστές της κοινωνίας να γίνουν και πρωταγωνιστές της πολιτικής. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουμε τόσα πολλά νέα στελέχη στις γραμμές μας. Γι’ αυτό έχουμε και τόσο ενδιαφέρον και τόσο πολλές νέες προτάσεις για υποψηφιότητες για τη Βουλή. Γι αυτό έχουμε τόσες γυναίκες και τόσο πολλούς νέους που μας πλαισιώνουν. Τους ευχαριστώ και τους τιμώ μαζί με τα πιο έμπειρα και τα ιστορικά μας στελέχη που αποτελούν και τον κορμό της Νέας Δημοκρατίας. Θα δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί στην πρώτη γραμμή. Είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη εκλογική νίκη. Και αυτή η σύνθεση μεταξύ των παραδοσιακών και νέων στελεχών μας θα αποτυπωθεί σύντομα και στα ψηφοδέλτιά μας.
Αγαπητοί φίλοι,
Γνωρίζετε πλέον τους 6 μεγάλους στόχους μας:
 
-Μια Κοινωνία, που θα δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
-Μια ανοιχτή οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.
-Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
– Μία Παιδεία που βλέπει στο μέλλον, συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.
-Ένα κράτος, όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
-Και μία Ελλάδα, μαζί με τον παγκόσμιο Ελληνισμό δίπλα της, ισότιμη εταίρο στην ΕΕ και πρωταγωνιστή στις περιφερειακές εξελίξεις.
 
Αυτούς τους κεντρικούς στόχους υπηρετούν και τα μέτρα μας για μείωση φόρων και εισφορών, τα μέτρα που έχουμε προτείνει για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, των οφειλών σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία. Για τη ρευστότητα και την τόνωση των επενδύσεων. Έχουμε ήδη εξηγήσει πώς με μια μελετημένη χαλάρωση των υπερβολικών πλεονασμάτων, μπορεί να έρθει μια ετήσια ανάπτυξη που να ξεπερνά το 4%, είναι ακριβώς η πολιτική ευημερίας για όλους, που εμείς επαγγελλόμαστε. Μια πολιτική, που θα συνδέει τους μισθούς με την πρόοδο της χώρας, ώστε οι χαμηλότεροι μισθοί να αυξάνονται σε διπλάσιο ποσοστό από την ετήσια συνολική ανάπτυξη. Μια πολιτική που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσουμε κοινωνικές πολιτικές με ουσιαστικό αποτέλεσμα, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πολιτική που για πρώτη φορά εφάρμοσε η δικη μας κυβέρνηση την περίοδο 2013 – 2014. Να το επεκτείνουμε σε 800.000 πολίτες, να αυξήσουμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να δώσουμε σε κάθε παιδί στην πατρίδα μας ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς.
Μια πολιτική, όμως, η οποία θα απαντά και στην τεράστια δημογραφική απειλή, που απειλεί την ίδια την υπόσταση του Έθνους μας. Γι’ αυτό και δεσμεύτηκα για την ενίσχυση με 2.000 ευρώ σε κάθε νέο ζευγάρι που θα φέρνει στον κόσμο ένα Ελληνόπουλο. Θέλουμε να γεφυρώσουμε τα ρήγματα που άνοιξε η κρίση. Ξέρετε, πόσο θα στοιχίσει αυτή η πολιτική στήριξης της ελληνικής οικογένειας; το 1/4 από το κοινωνικό μέρισμα το οποίο έδωσε ο κ. Τσίπρας στο τέλος του περασμένου έτους. Θέλουμε να γεφυρώσουμε ρήγματα τα οποία άνοιξαν τα χρόνια της κρίσης και τα βάθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω απ’ όλα όμως θέλουμε να ζωντανέψουμε και πάλι την ατμομηχανή της ελληνικής κοινωνίας: τη μεσαία τάξη και τις αρχές της και τις αξίες της. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης.  Τις αξίες της ατομικής προσπάθειας για πρόοδο η οποία επιβραβεύεται. Θέλουμε οι νέοι μας να έχουν πραγματικό κίνητρο για εργασία. Και να ξέρουν ότι αν εργαστούν περισσότερο, αν δουλέψουν, αν κοπιάσουν, θα μπορέσουν τελικά να είναι πιο πετυχημένοι στη ζωή τους. Και βέβαια να κρατήσουμε ζωντανή αυτή τη φιλοδοξία των πατεράδων μας, και των παππούδων μας, των μανάδων μας, των γιαγιάδων μας, η κάθε γενιά να παραδίδει μία καλύτερη χώρα στην επόμενη.
 
Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να αναλάβει την μεγάλη ευθύνη για την αναγέννηση της πατρίδας μας. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τα στελέχη, έχουμε όρεξη για πολλή δουλειά χωρίς πολλά λόγια. Έχουμε βοηθό ακόμη και τα ίδια μας τα λάθη από τα οποία έχουμε διδαχθεί. Σε αυτήν την προσπάθεια, όμως -δεν θα κουραστώ να το λέω- χρειάζονται πολλοί. Οι Έλληνες είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Χάθηκε πολύς χρόνος για να αργήσουμε κι άλλο. Και η χώρα πήγε πολύ πίσω για να μένει ακίνητη. Άλλωστε όταν απειλείται η Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου, όταν βουλιάζουμε -όλοι μαζί- στην οικονομική απαξίωση, οι ιδεολογικές αποχρώσεις ξεθωριάζουν. Προτάσσεται το συμφέρον της πατρίδας.
 
Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε όλους και σε όλες: Σε πολίτες που κάποτε πίστεψαν, αλλά προδόθηκαν από την δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε παλιούς φίλους της παράταξης μας που για διάφορους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Ζητώ και πάλι τη στήριξη σας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το σπίτι σας. Και σήμερα σας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ. Παραμερίστε τις ανησυχίες σας, τις επιφυλάξεις σας. Και ελάτε να στηρίξετε την παράταξη στην οποία πάντα ανήκατε. Την παράταξη της καρδιάς σας. Τη Νέα Δημοκρατία. Απευθυνόμαστε, όμως, και σε όσους απείχαν, ή σκέφτονται να απέχουν και από αυτήν την εκλογική διαδικασία, απηυδισμένοι από την πόλωση, τον διχασμό, το τοξικό κλίμα, και πιστεύουν ότι η ψήφος τους δεν θα κάνει καμία διαφορά. Τους λέμε ότι όταν απέχετε επιτρέπετε στο ψέμα να εκμεταλλευτεί την δική τους αδράνεια. Τους λέμε επίσης ότι η ιστορία γράφεται πάντα από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Απευθυνόμαστε, επίσης, στα νέα παιδιά, στους 17άρηδες, στους 18άρηδες, στους 19άρηδες, που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Και τους λέμε: συμμετέχετε στην πολιτική. Η Δημοκρατία χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή, ειδικά των πιο νέων. Απευθυνόμαστε, βέβαια, και στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, που αναγνωρίζουν σήμερα ότι μόνο ένα ενιαίο και ισχυρό ρεύμα θα παρασύρει οριστικά τον λαϊκισμό και θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. Αυτό, ακριβώς, το ρεύμα φιλοδοξεί να εκφράσει η Νέα Δημοκρατία. Το ρεύμα της Λογικής, της Σταθερότητας, της Δημοκρατίας και της Ανάπτυξης.
Έτσι βαδίζουν, λοιπόν, ο τόπος και η παράταξή μας το 2019. Μια εκλογική χρονιά, που, όπως το είπε και ο Γραμματέας μας, θα έχει πολλές αναμετρήσεις – όλες τους, όμως, θα είναι αναμετρήσεις «μετωπικές»: Η πλευρά της Ευρώπης, της Δημοκρατίας  των μεταρρυθμίσεων θα αντιπαρατεθεί παντού με την εσωστρέφεια, την καθήλωση και την φτώχεια των επιδομάτων. Όμως -μη γελιόμαστε- οι εθνικές εκλογές θα είναι η μητέρα όλων των μαχών. Και θα είναι, τελικά, μια λύτρωση για τον λαό και μια αφετηρία αναγέννησης για την πατρίδα. Γιατί, εκεί, οι πολίτες θα κάνουν πράξη, με την ψήφο τους, αυτό που  σας λένε σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας: «Φτάνει πια! Καιρός για πολιτική αλλαγή!». Οι συμπολίτες μας ένιωσαν για τα καλά το ψέμα και την ανικανότητα. Γυρίζουν την πλάτη τους στον θίασο της αποτυχίας. Και θα πουν όχι στη δημαγωγία και στο διχασμό. Και θα πουν ένα μεγάλο Ναι στην ελπίδα. Στην αλήθεια, στην ενότητα, στην πρόοδο!
Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με σταθερή την πυξίδα της στην Ευρώπη. Με την ανάπτυξη στο τιμόνι της. Με την ασφάλεια στις θάλασσές της. Και με τη δημιουργική ενότητα στο πλήρωμά της. Αυτό το ταξίδι σχεδιάζουμε. Και σε αυτή τη νέα διαδρομή για την πατρίδα μας, καλώ, καλούμε, κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να έρθουν μαζί μας.
 
Φίλες και φίλοι,
Είμαστε ενωμένοι, είμαστε δυνατοί και είμαστε πανέτοιμοι! Δεν πρέπει, όμως, ούτε στιγμή να υποτιμήσουμε ένα σύστημα εξουσίας που έκανε τα πάντα για να αναρριχηθεί στην εξουσία, και θα κάνει τα πάντα και για να κρατηθεί σε αυτήν. Έχει αποδείξει, εξάλλου, ότι δεν έχει κανένα όριο. Γι’ αυτό και δεν θα εφησυχάσουμε ούτε στιγμή. Δεν θα πανηγυρίσουμε. Δεν θα προεξοφλήσουμε καμία εκλογική επιτυχία. Θα ξαναπώ αυτό το οποίο είχα πει και στο Συνέδριο:  Όσοι έχουν ράψει κοστούμια εξουσίας, συνιστώ να τα αφήσουμε για λίγο στη ναφθαλίνη, και να φορέσουμε, όλοι μαζί, στολή εργασίας. Η προσωπική στάση όλων μας από τώρα μέχρι τις εκλογές θα είναι ένα ζωντανό μάθημα. Σας ζητώ να βάλουμε όλοι μαζί την αλήθεια απέναντι στο ψέμα. Σας ζητώ, έστω και αν αυτό μερικές φορές, τις ώρες της σκληρής αντιπαράθεσης είναι δύσκολο, να βάλουμε την νηφαλιότητα απέναντι στο φανατισμό. Σας ζητώ να βάλουμε την αλληλεγγύη απέναντι στο διχασμό. Σας ζητώ να βάλουμε το πραγματικά νέο απέναντι σε αυτό που αποδείχτηκε, τελικά, πολύ παλιό. Με αρετή και τόλμη θα προχωρήσουμε μπροστά. Σας θέλω δίπλα μου, σας θέλω δίπλα σε όλους τους Έλληνες.
Αξίζουμε καλύτερα!  Μπορούμε καλύτερα! Μαζί μπορούμε! Ελλάδα μπορούμε! Πάμε μαζί να κάνουμε το 2019 τη χρονιά της μεγάλης εκλογικής επιτυχίας, τη χρονιά της αναγέννησης της Πατρίδας μας, τη χρονιά της αναγέννησης της Νέας Δημοκρατίας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη στήριξή σας, σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δίνετε. Καλό αγώνα, καλή δύναμη, καλή επιτυχία και καλή νίκη».
 

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...