Ρένα Δούρου: Τα ανοικτά εργοτάξια στην Περιφέρεια Αττικής προσφέρουν θέσεις εργασίας και τονώνουν την τοπική οικονομία


 
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» και στον δημοσιογράφο Χρήστο Βούζα, έδωσε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου αναφερόμενη σε ζητήματα αιχμής.
Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι, κατά τη διάρκεια της δικής της θητείας, η Περιφέρεια Αττικής έγινε ορατή στους πολίτες αλλά και σε διεθνές επίπεδο, εστίασε στα εργοτάξια που είναι ανοικτά, και προσφέρουν θέσεις εργασίας, τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία, αναφέρθηκε σε δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, για τους πολίτες που βρέθηκαν σε μεγαλύτερη ανάγκη, μίλησε για τις εθνικές τραγωδίες στη Μάνδρα και το Μάτι, ενώ προανήγγειλε καινούργιο χωροταξικό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η Περιφερειάρχης Αττικής εξήγησε ότι, από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της στη διοίκηση, επέλεξε την πολιτική της πράξης και του αποτελέσματος. «Η πατρίδα μας χρεοκόπησε από εξαγγελίες», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της, ενώ κάλεσε σε διάλογο τους πολιτικούς αντιπάλους της, επισημαίνοντας ότι, σε αντίθεση με την ίδια, έχουν υπηρετήσει για πάρα πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση, και έχουν κάνει πολλές εξαγγελίες, χωρίς ωστόσο απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης της Ρένας Δούρου στον «Αθήνα 9.84»:
Γενική εικόνα παρεμβάσεων Περιφέρειας
«Μας πιστώνουν ότι κάναμε τον θεσμό της Περιφέρειας περισσότερο ορατό. Βρεθήκαμε, από το γραφείο του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, μέχρι εκείνο του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.
Λύνουμε προβλήματα, που υπερβαίνουν της ληξιαρχικής μου πράξης γέννησης, όπως την Αττική Ριβιέρα.
Εστιάζουμε στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, τη στήριξη του Πολιτισμού, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Αττική 327 ανοικτά εργοτάξια, που δίνουν δουλειά σε κόσμο, και τονώνουν την τοπική οικονομία.
Σταθήκαμε δίπλα στους συμπολίτες μας που, σε συνθήκες κρίσης και χρεοκοπίας, δυσκολεύτηκαν ακόμη και με στοιχειώδη δικαιώματα, όπως με το πρόγραμμα ‘Ρεύμα για όλους’».
Για τις δυο εθνικές τραγωδίες, σε Μάνδρα και Μάτι
«Οι συμπολίτες μας που χάθηκαν δεν είναι αυτοκίνητα, για να τους αθροίζουμε. Υπήρξαν πολιτικοί της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και δημοσιογράφοι, που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να αθροίσουν τους νεκρούς και να βρουν τον φταίχτη στο πρόσωπό μου.
Εγγράφως, όχι με λόγια, δήλωσα ότι υπάρχει ευθύνη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι έγιναν όλα καλά, και ότι δεν φταίει κανείς, όταν μιλάμε για απώλειες ανθρώπινων ζωών και ζημιές σε ατομικές περιουσίες και κρατικές υποδομές.
Υπάρχει ευθύνη, που πρέπει να επιμεριστεί. Του πολιτικού συστήματος, του κράτους, με την άναρχη δόμηση, με την ελλιπή αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Εγώ δεν κρύφτηκα ποτέ. Έχω την άποψη ότι, οι πολιτικοί δεν κινούνται υπεράνω του νόμου.
Στη Μάνδρα, η δική μας διοίκηση ξεμπλόκαρε τη διευθέτηση του ρέματος, σε αντίθεση με τη θανάσιμη αβελτηρία των προηγούμενων διοικήσεων, επί δεκαετίες. Εμείς, στη Μάνδρα δεν βρήκαμε μελέτες, αλλά ανώριμα έργα. Σήμερα, το έργο ολοκληρώνεται, και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι.
Στη Μάνδρα, είχαμε λοιδορηθεί, όταν προσήλθαμε στην Εισαγγελία, γιατί δεν είναι σύνηθες, αντί να μιλάς για πολιτική δίωξη, να προσέρχεσαι για να συνδράμεις τη δικαστική έρευνα.
Θα πρέπει να δούμε το θεσμικό πλαίσιο. Το σημερινό είναι ένα θεσμικό πλαίσιο ενοχής για τους Περιφερειάρχες, οι οποίοι είναι περισσότερο ευάλωτοι από τους βουλευτές, καθώς δεν υπάρχει ασυλία.
Πρόκειται για εθνικές τραγωδίες, όχι της Δούρου ή της Περιφέρειας».
Για τον σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων
«Πρέπει να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχουμε καινούργιες χωροθετήσεις, οι οποίες και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Εμείς φροντίσαμε να αποκτήσουμε εγκαίρως περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων, που να εναρμονίζεται με τον ευρωπαϊκό. Έγινε μέρος του εθνικού σχεδιασμού και εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Η Σία Κοσιώνη… τρολάρει τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό –...

Οι “διασημότητες” που δεν φέρνουν, αλλά… διώχνουν ψήφους από τα κόμματα

Μια χώρα σε διαρκή... παρεξήγηση με την πραγματικότητα. Η...

Μιχάλης Ψύλος: Μέχρι πότε θα συνεχίζεται ο πόλεμος

Γράφει ο Μιχάλης Ψύλος Πηγή: εφημερίδα "Ναυτεμπορική"     «Ουδέν κακόν αμιγές καλού»...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών εξελίξεων. Ειδικά όταν διατηρείς την ψυχραιμία και την καθαρή ματιά, να κοιτάζεις τις μεγάλες εικόνες...

Η πρώτη (και μεγαλύτερη)… μπασκετική καζούρα

    Του Αλέκου Ευγενικού   Πρακτικά η μεγαλύτερη... μπασκετική καζούρα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ήταν εκείνη της επόμενης χρονιάς. Το 1995. Στη Σαραγόσα. Με τα τρίποντα...

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot

Αύριο στις 21:00 η κλήρωση για το έπαθλο-ρεκόρ Ποσό – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση αφού, έπειτα...