Ρένα Δούρου: Στις εθνικές εκλογές να αποτρέψουμε την επέλαση ενός κοινωνικού κυνισμού και πολιτικού ρεβανσισμού

 

Η Ρένα Δούρου έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«Σταθήκαμε όρθιοι, σταθήκαμε όρθιες, σε πείσμα της κακοφωνίας, της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών»

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους τους πολίτες της Αττικής, που μας τίμησαν με την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους.

Έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στη βάση του έργου που υλοποιήσαμε για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την εδραίωση δομών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Σταθήκαμε όρθιοι, σταθήκαμε όρθιες, σε πείσμα της κακοφωνίας, της παραπληροφόρησης και της εργαλειοποίησης δύο εθνικών τραγωδιών.

Θέλω την ίδια στιγμή να απευθυνθώ και σε εκείνους και εκείνες που δεν καταφέραμε να πείσουμε για το έργο μας, και προτίμησαν είτε την αποχή είτε μια άλλη πολιτική και αισθητική επιλογή για τη διαχείριση του μέλλοντός μας στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα χρόνια.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η δική τους αυστηρή κρίση θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτερες και καλύτεροι, ώστε να σταθούμε δίπλα τους με περισσότερα αποτελέσματα στο μέλλον.

Η απλή αναλογική απαιτεί συνθέσεις, συνεννόηση, συνεργασία, κοινό τόπο και προγραμματικές συγκλίσεις, για να δρομολογήσουμε άμεσα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής. Και για να μην χαθούν όσα πετύχαμε.

Σε ό, τι με αφορά, θα συνεχίσω να το κάνω πράξη. Για όλα τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας, χρειάζεται συναινετική λήψη αποφάσεων, με τις άλλες παρατάξεις και θέλω να σας πω ότι δεν θα περιμένω την ημερολογιακή αλλαγή θητείας, την 1η Σεπτεμβρίου. Ήδη έχω καλέσει τον κ. Πατούλη, αφενός για να τον συγχαρώ αλλά και για να του ανακοινώσω ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσω να τον συναντήσω καθώς και τους υπόλοιπους επικεφαλής για να δούμε μία σειρά από θέματα που τώρα πια θέλουν συμφωνία και συναίνεση. Δυστυχώς δεν ήταν σε θέση να μου απαντήσει, δεν σήκωσε το τηλέφωνο. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και δεν μπορούν να περιμένουν.

Δεσμεύομαι για τη διασφάλιση – σηκώνοντας το γάντι από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – ενός έργου που για πρώτη φορά έγινε στην Περιφέρεια Αττικής:

Του κοινωνικού δικτύου αλληλεγγύης, των υποδομών που όφειλαν να είχαν γίνει εδώ και χρόνια, τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της μεσαίας τάξης.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί μας συμπολίτες,

Μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις που συσπειρώνονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να μην ξαναπέσει, όχι η Αττική, η πατρίδα ολόκληρη στα χέρια εκείνων που την οδήγησαν στην εθνική καταστροφή της χρεοκοπίας και των Μνημονίων, χωρίς ποτέ να δείξουν κατανόηση και φροντίδα για όσες και όσους βρέθηκαν στο περιθώριο και δοκιμάστηκαν.

Έχουμε την ηθική υποχρέωση να αποτρέψουμε την επέλαση ενός ακραίου κοινωνικού κυνισμού, και ενός πολιτικού ρεβανσισμού που γυρίζει την πατρίδα μας στο πιο σκοτεινό παρελθόν της πρόσφατης Ιστορίας μας. Θα είμαστε εδώ.
Σας ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...