Ρένα Δούρου: Παρεμβάσεις για την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας


 
Τα εγκαίνια του νέου υπνωτηρίου στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη πραγματοποίησαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ”, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης. Ο νέος χώρος πλημμύρισε από παιδικές φωνές, χαμόγελα και εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης καθώς και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Αλεβιζόπουλος, Μαρία Λαμπρίδου και Γιάννης Μοίρας.
Να συναπαντιώμαστε όχι μόνο όπου υπάρχει ανάγκη και εξαθλίωση αλλά εκεί που θα υπάρχει αξιοπρέπεια και Δημοκρατία
«Ήρθα σήμερα εδώ όπως και χθες στη Νέα Φιλαδέλφεια όπως και τις προάλλες στον Πειραιά για να σας πω το εξής: Ως Περιφέρεια Αττικής για να μην πάρουμε τη σκυτάλη από τις πολιτικές του παρελθόντος που μας χρεοκόπησαν με εμβαλωματικές πολιτικές, αλλά να δώσουμε μία συνέχεια στην αξιοπρέπεια των συμπολιτών. Ήρθα να σας πω ότι η Περιφέρεια Αττικής διασφάλισε τη λειτουργία αυτών των δομών για άλλα τρία χρόνια, με στόχο πάντα, αυτές οι δομές να μην αφορούν εξαθλιωμένους Έλληνες, Ελληνίδες, πρόσφυγες ή μετανάστες, αλλά να καλύπτουν τις ανάγκες μιας Δημοκρατίας», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής κατά τον σύντομο χαιρετισμό της.
«Με αυτή λοιπόν την είδηση έρχομαι σήμερα, με αυτή την είδηση πάω και στα 55 Κέντρα Κοινότητας που έχει χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου η Περιφέρεια στους 66 Δήμους», ενώ έκλεισε με την ευχή «να συναπαντιώμαστε όχι μόνο όπου υπάρχει ανάγκη και εξαθλίωση αλλά εκεί που θα υπάρχει αξιοπρέπεια και Δημοκρατία».
Το νέο υπνωτήριο αποτελεί δομή άμεσης φιλοξενίας για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών συμπολιτών μας που διαβιούν στον δρόμο, ενώ από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013 ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, με τη στήριξη του ΠΕΠ Αττικής, λειτουργεί στον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη μία ακόμα κοινωνική δομή, το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων. Το υπνωτήριο παρέχει υπηρεσίες διανυκτέρευσης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής, υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής επανένταξης. Επίσης, στη συγκεκριμένη δομή προβλέπεται συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, για τις περιπτώσεις ωφελούμενων που είναι χρήστες ουσιών, ο οποίος θα συμβάλλει στην αποτύπωση του ατομικού ιστορικού, θα ενημερώνει τον κοινωνικό λειτουργό της δομής για το προφίλ του ωφελούμενου και θα συνεργάζεται για τον σχεδιασμό υποστηρικτικών υπηρεσιών. Η αρχική χρηματοδότηση της πράξης είναι για 3 χρόνια, και θα παραταθεί για επιπλέον 3 έτη, μετά από σχετικές ενέργειες που ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία.
 

Συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής
Το κρίσιμο πρόβλημα της επί μήνες παρατεινόμενης μη διεξαγωγής εξετάσεων για άδεια οδήγησης που υπονομεύει την οδική ασφάλεια, έχει φέρει σε αδιέξοδο χιλιάδες συμπολίτες μας και έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τον επαγγελματικό κλάδο των σχολών οδηγών, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης που είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου καθώς και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής.
Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής – Γ. Βασιάκος, Ν. Γρεντζέλος, Αικ. Μερτίκα, Θ. Μπαραγιώργας, Χρ. Πασχάλης, Ν. Πουλιάσης, Γ. Τρίμης, Δ. Τσαβλής –, συμφώνησαν στο ότι το παρατεινόμενο αδιέξοδο στο θέμα έχει τεράστιο κόστος, καθώς απειλεί τις ζωές των συμπολιτών μας ενώ προκαλεί και οικονομικά προβλήματα σε συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους. «Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο – πρέπει να προχωρήσει άμεσα η νομοθέτηση που θα άρει το σημερινό, κοινωνικά επώδυνο και οικονομικά αδιέξοδο, πρόβλημα», συμφώνησαν οι δύο πλευρές.
Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να προχωρήσει άμεσα, πριν από το τέλος του χρόνου, στην ψήφιση του αναμενόμενου σχετικού νομοσχεδίου, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά οι εξετάσεις που έχουν διακοπεί από τις αρχές Οκτωβρίου φέτος. Συμφώνησαν επίσης να απευθυνθεί έκκληση προς την ΕΝΠΕ καθώς το θέμα αφορά συνολικά όλες τις Περιφέρειες της χώρας, για ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.
Τέλος, η Περιφερειάρχης και οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης Αττικής υπογράμμισαν ότι «πρόκειται για θέμα προστασίας της ζωής των συμπολιτών μας, θέμα ύψιστης σημασίας που η επίλυσή του έπρεπε να είχε γίνει από… χθες».
 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...