Ρένα Δούρου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί άλλη μια πολιτική λαθροχειρία

 

Από την παράταξη Δύναμη Ζωής, της Ρένας Δούρου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί άλλη μια πολιτική λαθροχειρία. Προσπαθεί να οικειοποιηθεί ένα κρίσιμης σημασίας έργο που διεκδίκησε και διασφάλισε την υλοποίησή του, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής στην Περιφέρεια Αττικής. Την αστική ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου Πειραιά. Όμως τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και διαψεύδουν αυτή την προσπάθεια διαστρέβλωσης των γεγονότων, αλλοίωσης της αλήθειας και παραπλάνησης των πολιτών.

Η περιοχή του Αγίου Διονυσίου αλλάζει προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της νέας επιχειρηματικότητας χάρη στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της διοίκησης της Δύναμης Ζωής για δημόσιους χώρους ανοικτούς στους πολίτες. Για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανασυγκρότηση. Η πρώην βιομηχανική ζώνη ξαναγεννιέται, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση του συνόλου της περιοχής. Δεν ήταν μια συγκυριακή ενέργεια. Αλλά το αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής που ήταν το κόκκινο νήμα της θητείας της Δύναμης Ζωής στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής. Μια επιλογή που είχε να κάνει με τη προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αναπλάσεων σε όλους τους Δήμους της Α΄ και Β΄ Πειραιώς, με την χρηματοδότηση με 50 εκατομμύρια ευρώ, 10 έργων μεγάλης κλίμακας, με στόχο την ανασυγκρότηση μιας περιοχής που ιστορικά καταγράφηκε ως η περιοχή με τη μικρότερη αναλογία σε πράσινο και ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους. Ως η περιοχή που συστηματικά υποβαθμίστηκε και απαξιώθηκε ως η «πίσω αυλή» της Αττικής.

Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής εργάστηκε συστηματικά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής περιοχών που επί δεκαετίες οι πολιτικές εγκατάλειψης των κυβερνήσεων της παράταξης που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης είχαν καταδικάσει στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική παρακμή. Ένα από τα πολλά παραδείγματα είναι η  εμβληματικού χαρακτήρα παρέμβαση για την δημιουργία «Μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου στη Δραπετσώνα», που δρομολόγησε η διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» με την απόφαση απαλλοτρίωσης του χώρου πρώην Εργοστασίου Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα και φυσικά το έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου της  «Ηετιώνειας Πύλης», του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της Πειραϊκής ακτής με έκταση περίπου 20 στρέμματα.

Σε ό,τι αφορά στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής, έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία 2.000 στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων με σύγχρονες λειτουργικές υποδομές και πράσινο, αντιστρέφοντας το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής.

Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο του 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση της Διοίκησης, ενέκρινε αυτό το σημαντικό έργο της αστικής ανάπλασης σε έκταση 470.000 τ.μ. της περιοχής του Αγίου Διονυσίου μέσω της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά. Το έργο είχε προϋπολογισμό 15.000.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας και υλοποίηση από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον δήμο. Με το έργο επιχειρείται η αποκατάσταση της ενότητας των χρήσεων, καθιστώντας την όμως φιλική για τους κατοίκους, με ταυτόχρονη δυνατότητα ένταξης νέων δραστηριοτήτων. Το Μάιο του 2019 αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου ύστερα από τη δημοπράτηση στην οποία προχώρησε η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής.

Είναι φανερό ότι η επί χρόνια παραγκωνισμένη περιοχή του Αγίου Διονυσίου ξαναμπαίνει σήμερα στο χάρτη της πόλης ύστερα από τις αποφάσεις και τις ενέργειες της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής. Αυτή την πραγματικότητα επιχειρεί σήμερα να αλλοιώσει ο Κ. Μητσοτάκης. Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από εκείνον που ήδη το Μάρτιο του 2019, ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εξήγγειλε το έργο Ελευσίνας-Υλίκης, που ήδη υλοποιούσε η Περιφέρεια Αττικής.

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...

Γιάννης Πρετεντέρης: Η Δημοκρατία δίνει πολλά όπλα στην κυβέρνηση για να αμυνθεί

Γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Από την άκρη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλε εναντίον της η αντιπολίτευση και ότι δεν προτίθεται να τη...