Ρένα Δούρου: Οι αμετανόητοι που επαναφέρουν τη θεωρία των δυο άκρων

“Ξεμπερδέψαμε σε δικαστικό επίπεδο με το νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε απέναντι στον ζόφο που δημιουργήθηκε”, είπε μεταξύ άλλων η Ρένα Δούρου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη. “Δεν πέσαμε από τα σύννεφα περί Χρυσής Αυγής, δεν ανακαλύψαμε μετά την απόφαση του Εφετείου ότι επρόκειτο για μια εγκληματική οργάνωση, για μια εγκληματική οργάνωση ομοφοβική, μισάνθρωπη, που στρέφεται κατά των προσφύγων, κατά των γυναικών”, προσθέτοντας ότι “έχουμε όλοι χρέος να μην θεωρούμε ότι η Δημοκρατία είναι κάτι αυτονόητο, το κερδισμένο, ότι δεν απειλείται. Χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση”.

“Έχουμε πολύ δρόμο για να ξεριζώσουμε τον ‘χρυσαυγιτισμό γιατί η αντιμετώπισή του δεν αποτελεί θέμα μόνο μιας δικαστικής απόφασης. Το φαινόμενο αυτό δυστυχώς έχει ριζώσει και στο περιφερειακό συμβούλιο”, παρατήρησε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της “Δύναμης Ζωής” στην Περιφέρεια Αττικής. “Ζητάμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας να πάψει να προκαλεί τους πολίτες, να πάψει να πλήττει τη Δημοκρατία, με το να χρησιμοποιεί ακροδεξιά, έστω και “ανεξαρτητοποιημένα”, δεκανίκια για τη λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο”, τόνισε η ίδια.

Η Ρ. Δούρου παρατήρησε επίσης ότι η κρίση Δημοκρατίας, που συμβαδίζει με την οικονομική κρίση, αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών, όπως συχνά τονίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης.

 

Η συνέντευξη της Ρ. Δούρου ΕΔΩ

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου Στο Κόκκινο:

 

  • Μετά από την απόφαση κάποιοι αμετανόητοι επαναφέρουν τη θεωρία των 2 άκρων προσπαθώντας τώρα να μας εξηγούν ότι δεν ήξεραν τι ξέπλεναν μέσα από τα ΜΜΕ και χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε ότι στην καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου υπήρξαν νεκροί, ότι η μισή Κύπρος χάθηκε επί Χούντας, ότι η Μακεδονία παραμένει ελληνική και ότι δεν τέθηκε θέμα να την ανταλλάξουμε με τις συντάξεις, και πολλά ακόμη, για τα οποία κάποιοι δώσαμε μάχες ενώ κάποιοι άλλοι σφύριζαν αδιάφορα.
  • Από την αρχή της θητείας της η νέα διοίκηση της Περιφέρειας επέλεξε να κολυμπήσει στα θολά νερά της στήριξης από το ναζιστικό κόμμα. Μπορεί να μην διαθέτει πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο ωστόσο αυτό διόλου δεν σημαίνει ότι ήταν μονόδρομος η εν τοις πράγμασι συνεργασία με την ΧΑ.
  • Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΧΑ ενώ παρουσιάζονταν με τις σημαίες και τα λάβαρα της ΧΑ, έσπευσαν να ανεξαρτητοποιηθούν την επομένη της απόφασης.
  • Τα περί “ανεξαρτητοποίησης” δεν στέκουν πολιτικά, ηθικά, λογικά. Αποτελούν ένα φύλο συκής που αναίσχυντα και προκλητικά χρησιμοποιεί εδώ και έναν χρόνο η Περιφερειακή Αρχή, προβάλλοντας τη νοημοσύνη μας.
  • Εκείνο που μας ανησυχεί βαθιά είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι συγκυριακό αλλά δομικό. Γιαυτό και ζητήσαμε, και όχι μόνο εμείς, από τη Διοίκηση, να σφραγίσει επιτέλους τα γραφεία της Ελληνικής Αυγής στην Περιφέρεια, όπως έχει ήδη εδώ και μέρες κάνει ο πολιτικά ομογάλακτος του Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννης, και να σταματήσει να διευκολύνει με οιοδήποτε τρόπο τους εκπροσώπους του ναζιστικού κόμματος. Ζητάμε να προχωρήσει άμεσα και ταχύτατα η διαδικασία της παύσης και της έκπτωσης των 4 Περιφερειακών Συμβούλων της Ελληνικής Αυγής, σύμφωνα με το νόμο.
  • Δίνουμε μάχη και καλούμε και τις άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να ξεριζώσουμε αυτή τη νοοτροπία της συμπόρευσης με τη λογική και τους εκπροσώπους της ΧΑ.
  • Μετά από πέντε χρόνια και με το πρόσχημα της πανδημίας, που αντιμετωπίζεται α λα καρτ, όταν πρόκειται για διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες για τα εργασιακά, η κυβέρνηση καταφεύγει στην καταστολή, ενώ ο covid δεν κολλάει όταν πρόκειται για υπέρκομψες εκδηλώσεις εκπροσώπων της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη, η Διοίκηση της Περιφέρειας ακύρωσε τις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Αθήνας!
  • Ζητώ και από τις άλλες παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συστρατευθούμε όλοι για να κτίσουμε τείχος υπέρ της Δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο. Γιατί όπως υπογραμμίζει πάντα το Συμβούλιο της Ευρώπης, η κρίση δημοκρατίας αντιμετωπίζεται πιο αποτελεσματικά στις τοπικές κοινωνίες, όπως ισχύει και με το προσφυγικό / μεταναστευτικό γιατί αυτές επιδεικνύουν καλύτερα αντανακλαστικά σε σχέση με την κεντρική εξουσία.

 

 

Τέλος, η Ρένα Δούρου, ερωτηθείσα σχετικά με την ένταση στις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία καθώς και την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, παρατήρησε μεταξύ άλλων πως “ενόψει της Συνόδου Κορυφής, που γίνεται μέσα σε κλίμα των νέων προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, απευχόμαστε να έχουμε νέα τετελεσμένα. Αυτό που φοβάμαι, είναι η κυβέρνηση να εμφανίσει ξανά αποτυχίες διπλωματικές ως επιτυχίες. Αυτό πρέπει να πάψει κάποια στιγμή».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Συστράτευση των γυναικών ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...

Στις Δημοκρατίες, ο λαός έχει την ευθύνη της… αποβολής κομμάτων

Η απόφαση της Δικαιοσύνης για αποβολή του κόμματος των...

Νίκος Μπογιόπουλος: Τα Τέμπη είναι ένα οριακό σημείο για την ελληνική κοινωνία

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος Πηγή: imerodromos.gr   Ηταν θέμα χρόνου να το...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο Γεννηματά ως τον θεμελιωτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πόσο επίκαιρο, ειδικά στην εποχή της πανδημίας...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα περίμενε κανείς, επτά μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Η ισορροπία δύναμης ανάμεσα στον Τζο...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στο προσκήνιο, λόγω ρευματοκλοπών, «προειδοποιεί»-αναγγέλλειι το αρμόδιο Υπουργείο από τον Μάιο. Ρευματοκλοπές από...