Ρένα Δούρου: Μια κυβέρνηση που επενδύει στον φόβο και μοιράζει ψίχουλα. Επιζήμια για τον τόπο

Γράφει η Ρένα Δούρου

Πηγή: tvxs.gr

Κάθε Δευτέρα η Ρένα Δούρου σχολιάζει την επικαιρότητα μέσα από τη νέα στήλη της στο Tvxs.gr «Η Ρένα… δεν είναι οφσάιντ».

Δύο ειδήσεις, ένα συμπέρασμα…

Πρώτη είδηση. Ο Πρωθυπουργός πραγματοποίησε μια άκρως επικοινωνιακή και… αποστειρωμένη επίσκεψη στη σκληρά δοκιμαζόμενη Θεσσαλονίκη: δεν μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές αλλά με γαλάζιους «υπεύθυνους», βρίσκοντας πάντως χρόνο να αγοράσει και επώνυμο τσουρέκι.

Δεύτερη είδηση: αυξάνεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Αυγής» η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση που κρίνεται από όλο και περισσότερους, ανεπαρκής απέναντι στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, που δεν ήταν αναπάντεχο ακραίο φαινόμενο όπως ο σεισμός αλλά αναμενόμενη εξέλιξη.

Ένα συμπέρασμα. Εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας / αβελτηρίας / ανικανότητας / ιδεοληψίας / όλα αυτά μαζί – διαλέγετε και παίρνετε -, ο τόπος δοκιμάζεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Με τη Βόρεια Ελλάδα, ναι, ναι, εκείνη για την οποία οι επαγγελματίες της πατριδοκαπηλίας «Μακεδονομάχοι», έσκιζαν τα ιμάτιά τους, καταριώμενοι την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία των Πρεσπών, να έχει εγκαταλειφθεί να διεκδικεί θλιβερές πρωτιές… Οι δικαιολογίες που ψέλλισε από τη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός δεν έχουν καμία αξία γιατί δεν πρόκειται να αλλάξουν το βασικό μείγμα της πολιτικής του.

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τη δημόσια υγεία ούτε τη δοκιμαζόμενη κοινωνία. Αδιαφορώντας για τις αντοχές της κοινωνίας που τελειώνουν. Αδιαφορώντας για τις κραυγές απόγνωσης από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της εστίασης, του τουρισμού, από τους ανθρώπους του πολιτισμού, τους αόρατους εργαζόμενους με μπλοκάκι ή χωρίς, τους μακροχρόνια άνεργους.

Καμία κραυγή, καμία διαμαρτυρία δεν φθάνει ως το Μαξίμου.

Εκεί όπου η κυβέρνηση έχει κάνει τις επιλογές της. Και αποφάσισε, αντί να οικοδομήσει ένα συλλογικό, ενιαίο μέτωπο για την προστασία της κοινωνίας, να λειτουργήσει διχαστικά. Να αβαντάρει τους λίγους και ισχυρούς, βάζοντας τις βάσεις για μια επόμενη μέρα – εφιάλτη για τους πολλούς.

Δεν είναι μυστικό. Τα λένε όλα η Έκθεση Πισσαρίδη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, ο νέος Πτωχευτικός κώδικας, ο προϋπολογισμός, το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάπτυξης της ΕΕ.
Χωρίς διαβούλευση με την αντιπολίτευση, την κοινωνία, επιβάλλοντας αδιανόητους περιορισμούς στην έκφραση δημόσιας διαμαρτυρίας, καταφεύγοντας στη στοχοποίηση των νέων, επιλέγοντας την αστυνομική καταστολή και τον αυταρχισμό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κτίζει σήμερα ένα αύριο νεοφιλελεύθερης κοπής. Με νέες, πιο βαθιές ανισότητες και εξελιγμένους, «κόφτες» των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολλών,  εκείνων που δεν έχουν φωνή.

Η συγκλονιστική είδηση για τον πατέρα από την ορεινή Κομοτηνή που ζήτησε να του κόψουν το ρεύμα μια ώρα αργότερα, γιατί έκανε μάθημα το παιδί του, είναι εικόνα από το μέλλον. Όπως και άλλες, από το Ρέθυμνο ως την Ηλεία και όχι μόνο…

Εικόνες που λένε περισσότερα από όσα δείχνουν. Λένε για μια κυβέρνηση που επενδύει στο φόβο, μοιράζει ψίχουλα με μπόλικη επικοινωνιακή «άχνη», αναζητώντας ήδη τον καταλληλότερο χρόνο για να κεφαλαιοποιήσει τις δάφνες που της επιδαψιλεύουν τα χορτασμένα Μέσα, σε συνάρτηση με το χρόνο άφιξης του εμβολίου. Κυνικοί σχεδιασμοί αναισθησίας από μια κυβέρνηση λίγη στα μεγάλα. Ανεύθυνη στο χρέος. Επιζήμια για τον τόπο.

ΥΓ: Καλό κατευόδιο σε έναν ξεχωριστό άνθρωπο, ένα ευπατρίδη της δημοσιογραφίας, έναν δάσκαλο του δημοσιογραφικού λόγου, έναν συνεπή αγωνιστή της Αριστεράς, έναν φίλο που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Ο Βασίλης Πάικος θα λείψει σε όλους όσοι και όσες πιστεύουμε σε μια αισθητική της Πολιτικής, στο επιχείρημα και όχι στην κραυγή. Ειδικά σήμερα στην εποχή ξηρασίας ψυχών που ζούμε…

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...