Ρένα Δούρου: Η στρατηγική και η ρητορική του κ. Μητσοτάκη ενισχύουν την ακροδεξιά


 
«Πολλές φορές κάποιοι αντιμετωπίζουν την αυτοδιοίκηση ως το μακρύ χέρι του κράτους», τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της, χθες, στην εφημερίδα Documento και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα. Η ίδια επισήμανε ότι «η κάθε υποψηφιότητα έχει πρόσημο».
«Για παράδειγμα δεν είχαμε καμία υποχρέωση, ως δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης, να προβούμε στη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών της υγείας ή να τρέξουμε πρωτοβουλίες όπως το Ρεύμα για Όλους» εξηγεί η ίδια. «Αλλά επειδή δεν παριστάνω, προς άγρα ψήφων, την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική, σας λέω ότι όλα αυτά έγιναν επειδή ακριβώς στο τιμόνι της Δύναμης Ζωής βρέθηκαν η Ρένα Δούρου και η συγκεκριμένη παράταξη. Το ίδιο έγινε και με την απόφαση που πήραμε να χρησιμοποιήσουμε, από ίδιους πόρους που ανέρχονται στα 4 εκατ. ευρώ, τα προνοιακά ιδρύματα και κυρίως τα ιδρύματα για το παιδί», σημειώνει μεταξύ άλλων.
“Το να έχεις ένα λουλούδι από τον κήπο του ‘Αγλαΐα Κυριακού’ και μια αγκαλιά μάνας που το παιδί της νοσηλεύεται με βαριά πάθηση είναι ευλογία”
Η Ρένα Δούρου περιέγραψε σε αδρές γραμμές το έργο που γίνεται τα τελευταία 4.5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. «Το δύσκολο αλλά όχι τόσο μακρινό 2014 επωφελήθηκαν από το Ρεύμα για Όλους, ένα πρόγραμμα που δεν είχε ξαναγίνει από φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης, 60 χιλιάδες νοικοκυριά προκειμένου να μη θεωρούν πολυτέλεια να ανάβουν το θερμοσίφωνο», επισήμανε η Περιφερειάρχης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία της Αττικής Ριβιέρας, που γίνεται «με καθυστέρηση τεσσάρων δεκαετιών». «Μιλάμε για τον φαληρικό όρμο, για τον οποίο ακόμη και σήμερα χρειάζεται να εξηγήσουμε πως είναι έργο αποκλειστικά της Περιφέρειας Αττικής. Υπάρχουν όμως και έργα τα οποία δεν φαίνονται αλλά αφήνουν μια πολιτισμική υπεραξία».
Αναφερόμενη στη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής με 40 εκατ. ευρώ, αλλά και των στρατιωτικών νοσοκομείων και με αφορμή την επίσκεψή της την ημέρα της συνέντευξης σε πολύ σημαντικά νοσοκομεία, η ίδια υπογράμμισε: «Το να έχεις, για παράδειγμα, ένα λουλούδι από τον κήπο του ‘Αγλαΐα Κυριακού’ και μια αγκαλιά μάνας που το παιδί της νοσηλεύεται με βαριά πάθηση είναι ευλογία».
“Αναζητώ συνέχεια ευκαιρίες για να μιλήσω με τους συνυποψηφίους μου”
Ερωτηθείσα σχετικά με το εάν έχει δει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις από τους συνυποψηφίους της, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε: «αναζητώ συνέχεια ευκαιρίες για να μιλήσω με τους συνυποψηφίους μου. Είναι γιατί αναζητώ κι εγώ απαντήσεις σε αυτό που με ρωτάτε». «Είναι αλήθεια ότι ακούμε πολλά που δυστυχώς δεν είναι περισπούδαστα. Έχω πει πολλές φορές ότι ζηλεύω τον τρόπο με τον οποίο τηλεμαχούν οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων και ανησυχώ γιατί οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν ακούσει τον προγραμματικό λόγο των συνυποψηφίων μου».
Σχετικά με την πολιτική στοχοποίησή της και εάν υπάρχουν και σεξιστικά κίνητρα πίσω από αυτή, η Περιφερειάρχης τονίζει: «Δεν υπάρχει γυναίκα η οποία βρίσκεται σε θέση άσκησης εξουσίας, είτε στις επιχειρήσεις είτε στην πολιτική, που να μην έχει δεχτεί τέτοιου είδους διακρίσεις. Όπως συνέβη με ένα σχετικό tweet του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά, τέλος πάντων, θέλω να σας πω ότι οι γυναίκες κρινόμαστε και είμαστε συχνά πυκνά θύματα σεξιστικών διακρίσεων».
“Είναι ύβρις στη μνήμη των θυμάτων και αποτελεί τυμβωρυχία, ειδικά μάλιστα όταν το θέμα το διερευνά η Δικαιοσύνη, να έχουν σπεύσει πολιτικοί μου αντίπαλοι να κάνουν πολιτική πάνω στα μνήματα”
Για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική η ίδια σημειώνει ότι «θα μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα μου και δεν υπάρχει τίποτε που μπορεί να το αλλάξει αυτό». «Είναι όμως ύβρις στη μνήμη των θυμάτων και αποτελεί τυμβωρυχία, ειδικά μάλιστα όταν το θέμα το διερευνά η Δικαιοσύνη, να έχουν σπεύσει πολιτικοί μου αντίπαλοι να κάνουν πολιτική πάνω στα μνήματα! Χωρίς αιδώ, χωρίς αίσθηση του πένθους. Ρίχνουν τις μάσκες και με τη βοήθεια γνωστών τηλε-εισαγγελέων δείχνουν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι πώς θα αποφύγουμε νέες τραγωδίες, αλλά μόνο πώς θα πλήξουν ένα πολιτικό πρόσωπο. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να χρησιμοποιήσουν ως κομματικό εργαλείο μια τραγωδία για πολιτικό όφελος!», επισημαίνει η Περιφερειάρχης προσθέτοντας: «Αγνοώντας επιδεικτικά ότι, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές! Έχω πει ότι μακάρι να μπορούσα να λειτουργήσω ως Ιφιγένεια, να φυσούσε ούριος άνεμος και να μην είχαμε ποτέ ξανά τραγωδίες. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δυνατόν από τη στιγμή που δεν συζητήσαμε σοβαρά για την ανάγκη αναδιοργάνωσης της πολιτικής προστασίας. Στην κατεύθυνση αυτή η Περιφέρεια Αττικής με αίσθηση ευθύνης έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και συνεχίζουμε παράλληλα να δουλεύουμε στο πλευρό των ανθρώπων που επλήγησαν από την τραγωδία».
“Αυτό που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι πραγματικός άθλος”
Αναφορικά με τη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Περιφερειάρχης κάνει λόγο για «πραγματικό άθλο». «Δηλαδή να πάρεις μια καθημαγμένη χώρα και μέσα σε τέσσερα χρόνια να τη βγάλεις από την επιτροπεία, να της ξεσφίξεις τη θηλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και, αν μου επιτρέπετε, να πάρεις μια χώρα που έχει περιγραφεί ως ‘χώρα των τεμπέληδων’ –και όχι μόνο από χείλη ξένων– και να την κάνεις χώρα που διαδραματίζει εξαιρετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και αποτελεί πόλο σταθερότητας».
Στην ερώτηση εάν τις επερχόμενες εκλογές θα κερδίσει «η πραγματικότητα ή η αποδελτίωση» η Ρένα Δούρου τονίζει: «Πρέπει να κερδίσει η πραγματικότητα και θα κερδίσει η πραγματικότητα, αλλά σας λέω ότι αυτό που κάνει η Νέα Δημοκρατία και ακολουθεί ασθμαίνοντας η κ. Γεννηματά είναι να ταΐζουν περαιτέρω την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και αν συνεχίσουμε έτσι, θα μιλάμε για ανεπιστρεπτί κρίση των θεσμών. Σας λέω ότι κερδισμένος από όλο αυτό δεν θα βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βγει η ακροδεξιά, η Χρυσή Αυγή και όχι ο κοινοβουλευτισμός και η ίδια η δημοκρατία».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...