Ρένα Δούρου: Δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας για την κοινωνία, μαζί με την Εκκλησία


 
Η Περιφερειάρχης Αττικής στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης
Τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Διαδημοτικού Αθλητικού Κέντρου των Δήμων Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, πραγματοποίησαν, σήμερα, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας και ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης. Η Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργο Καραμέρο.
Το Διαδημοτικό Αθλητικό Κέντρο αναβαθμίστηκε με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και αφορούσε στη βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων καθώς και την κατασκευή νέων.
«Σιγά – σιγά, με την εμμονή, με τη βοήθεια όλων, με την αλληλεγγύη τροχοδρομούμε, χωρίς μεγάλα λόγια, άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής»
«Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που ξεκίνησε το 2012 για να ολοκληρωθεί σήμερα, έξι ολόκληρα χρόνια μετά. Σήμερα λοιπόν είναι μια μέρα χαράς και περηφάνιας για όλους μας, για τους πολίτες των δύο Δήμων, Μεταμόρφωσης και Λυκόβρυσης – Πεύκης, για τους νέους, για όλους όσοι αγαπούν την άσκηση και τον αθλητισμό. Και φυσικά για εμάς, στην Περιφέρεια Αττικής», επισήμανε κατά τον χαιρετισμό της η Ρένα Δούρου προσθέτοντας: «Τα προηγούμενα χρόνια τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Εκκλησία απλώσαμε ένα δίχτυ κοινωνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας για όλους και όλες που δοκιμαστήκαμε από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, καθώς ήμασταν αναγκασμένοι να ανοίγουμε κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία και άλλες τέτοιου είδους δομές. Σιγά – σιγά, με την εμμονή, με τη βοήθεια όλων, με την αλληλεγγύη τροχοδρομούμε, χωρίς μεγάλα λόγια, άλλες πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής».
Η ίδια, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε μια «ακόμη πτυχή της δουλειάς μας στην Περιφέρεια Αττικής». «Την προσπάθειά μας για την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης. Την προσπάθειά μας για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας – της γραφειοκρατίας, που όπως έχω πει πολλές φορές, λειτουργεί ως άλλοθι διαφθοράς. Μιας γραφειοκρατίας που για παράδειγμα έκανε κι εδώ το θαύμα της. Έξι ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό αυτής της ζωτικής για τις τοπικές κοινωνίες των δύο Δήμων, αθλητικής εγκατάστασης».
«Στα τέσσερα αυτά χρόνια δώσαμε εχέγγυα ως Διοίκηση ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Και όχι μόνο στον συγκεκριμένο Δήμο. Σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Αττικής, έχουμε απτά παραδείγματα του πως μπορούμε, όταν θέλουμε, να εγκαινιάζουμε έργα για τις πραγματικές ανάγκες των συμπολιτών μας. Και θα ξαναβρεθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα στα εγκαίνια πάρα πολλών τέτοιων έργων που αφορούν τη ζωή και την εργασία μας και την ανάπτυξη που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...