Ρένα Δούρου: Δέχτηκα χυδαία στοχοποίηση

Πηγή: stokokkino.gr

Εμείς δεν χρειαζόμασταν να δούμε την τελείως διαφορετική στάση του πρωθυπουργού στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να καταλάβουμε τι συνέβη πέρυσι το καλοκαίρι στο Μάτι τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο η τέως περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αναφορικά με όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την κλιματική κρίση.

Η κα Δούρου στον Νίκο Σβέρκο τόνισε για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας ότι συνεχίζουν την πολιτική αλητεία από το πρωθυπουργικό γραφείο και για να καλύψουν την στροφή των 180 μοιρών του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιχειρεί να συνδέσει τη δήθεν ανικανότητα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κλιματική αλλαγή λέγοντας ότι και φέτος είχαμε εκατοντάδες πυρκαγιές και ούτε έναν νεκρό.

Η κα Δούρου με αφορμή τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή θύμισε όσα συνέβησαν το τελευταίο έτος στη χώρας μας και τη στοχοποίηση της. Εξήγησε πως είναι άξιο προσοχής καθώς ενώ οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες στην εκδήλωση μιας πυρκαγιάς δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα πλην του να συμβάλουν με υδροφόρες και ενώ την κύρια ευθύνη ως οφείλει την έχει το Πυροσβεστικό Σώμα η ίδια και «Δύναμη Ζωής» η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τον Ιούλιο του 2018 βρέθηκε να είναι υπεύθυνη «για μια σειρά από διαδικασίες που δεν αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση» και «αυτό δεν έτυχε».

Τόνισε πως μια σειρά από τότε «δημοσιογράφους» που τώρα είναι βουλευτές ή υπουργοί της ΝΔ χρησιμοποίησαν αυτήν την εθνική τραγωδία με τους 102 νεκρούς ως σκαλοπάτι για να βρουν «τις χαμένες τους καρέκλες».

Οι φετινές φωτιές, εξήγησε η κα Δούρου, δεν έχουν καμιά σχέση με τη σφοδρότητα της πυρκαγιάς πέρυσι στην Ανατολική Αττική, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, και φέτος είχαμε μόνο επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πολυδιαφημισμένο 112, που η τύχη του αγνοείται.

Η κα Δούρου εξήγησε ότι η ίδια έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη – αν και επανέλαβε πως δεν έχει καμιά αρμοδιότητα η τοπική αυτοδιοίκηση – και πως έχει δηλώσει ότι υπάρχει «αντικειμενική πολιτική ευθύνη του συστήματος και του κράτους διαχρονική» που αφορά όλους όσοι άσκησαν διοίκηση, οι οποίοι δεν πρέπει να τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης.

Εξήγησε μάλιστα ότι η δικαίωση για όσους πενθούν δεν θα έρθει επειδή ο κ. Μητσοτάκης και το πρωθυπουργικό γραφείο ασχημονεί.

Η κα Δούρου επανέλαβε την τρομερή στοχοποίηση της από τα στελέχη όπως ο Βορίδης και ο Πορτοσάλτε που ζητούσαν ακόμα και την ποινική δίωξη της ίδιας και έλεγαν ακόμα και σε βίντεο ότι όποιος την ψηφίσει δεν είναι καλά.

Η κα Δούρου εξήγησε ότι αν και είμαστε απέναντι στην κλιματική κρίση και ουχί αλλαγή τόσο πρωθυπουργός όσο και το γραφείο του δεν βάζει τη συζήτηση για το κρίσιμο ζήτημα στις σωστές ράγες για να θωρακιστεί η χώρας μας καθώς είναι γεμάτη από παγίδες θανάτους όπως το Μάτι.

Η τέως περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου ουσιαστικά περιλαμβάνει μια απειλή για μια υπόθεση που είναι γνωστό ότι διερευνάτε από τη Δικαιοσύνη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζεται μέσω αυτών που λέει (για την κλιματική αλλαγή, για τη Συμφωνία των Πρεσπών κ.ά.) ως πρωθυπουργός εσωτερικού και εξωτερικού, καθώς άλλα λέει εντός της χώρας και άλλα εκτός.

Η κα Δούρου επανέλαβε την τυμβωρυχία από τους πολιτικούς αντιπάλους της με στόχο την ποινική εξόντωση της και πως όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης δεν προοιωνίζουν σοβαρή στάση γι’ αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα.

Best Of

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

(Πάλι) ο Άδωνις δίνει τη μάχη της υπεράσπισης της κυβέρνησης (στα δύσκολα)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μαχητικός, όπως πάντα. Ειδικά στα δύσκολα. Ο Άδωνις...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη...

Ο Μπάιντεν “μαζεύει” τη διαφορά από τον Τραμπ. Αλλά στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων έρχεται… σφαγή

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τα βασικά...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Επείγει η αλλαγή ηγεσίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ίσως και η αυτοδιάλυσή τους. Για κάτι καινούριο…

Απέναντι σε μια κυβέρνηση με αυταπόδεικτη, μετρήσιμη και διογκούμενη φθορά, μετά από πέντε χρόνια στην εξουσία, η αντιπολίτευση υποτίθεται ότι θα βρισκόταν σε διαδικασία......