Ο Χρηστίδης περιγράφει τον "πραγματικό προοδευτικό πόλο" που θα φτιάξει το Κίνημα Αλλαγής


 
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΛΦΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ»
ΜΕ ΤΟYΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΡΑΝΙΑ ΤΖΙΜΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ
Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προσωπική ήττα του κ. Τσίπρα
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων τριών τεσσάρων ημερών επιχειρούσαν να δείξουν ένα ντέρμπι. Ξέρω ανθρώπους οι οποίοι είναι πολύ κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ η πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία και καλλιεργούσαν την αίσθηση ότι η διαφορά είναι 2 – 3 μονάδες. Θα θυμάστε ότι εγώ βγήκα τρεις μέρες πριν τις εκλογές και είπα ότι δεν υπάρχει ντέρμπι, το ματς έχει λήξει να ψηφίσουν ελεύθερα οι Έλληνες πολίτες και θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες αγνούς αγωνιστές μέλη, φίλους ψηφοφόρους του Κινήματος οι οποίοι αντιμετώπισαν με πολύ υψηλό ηθικό τις γέφυρες των ανταλλαγμάτων, τις υπουργοποιήσεις μέσα σε ένα βράδυ, τις απόπειρες εξαγοράς που έγιναν από αυτή την κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι έχουμε σήμερα την κυρία Κουντουρά να είναι δεύτερη Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τον ιδεολογικό αχταρμά της κυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας ήταν αυτός ο οποίος είπε ότι ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα χάσω και ζητώ εντολή βάζοντας εκβιασμό στους συνταξιούχους ότι αν εγώ χάσω δεν θα πάρετε τα χρήματά σας, αν εγώ χάσω δεν θα έρθουν τα μέτρα. Είναι και μία προσωπική ήττα του κυρίου Τσίπρα και αυτή την προσωπική ήττα θα τη δει να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όλο το επόμενο διάστημα. Από σήμερα απελευθερώνονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από αυτό τον ψεύτικο διπολισμό.
Οι εθνικές εκλογές θα έχουν ένα διακύβευμα και αυτό θα είναι το ποιος θα εκφράσει αυθεντικά τον προοδευτικό χώρο. Και σας λέω και κρατήστε και το βίντεο, ότι σε ένα μήνα από τώρα το δικό μας αποτέλεσμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο και το αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ πιο κάτω. Όλα έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και η καθημερινότητα, ο κόσμος ξέρει ότι έχει μία πολύ δύσκολη πραγματικότητα και όσο και αν επιχείρησαν να βάλουν διλήμματα και διχασμούς, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν έπιασε. Δεν ξεπουλιέται ο κόσμος, δεν τρώει κουτόχορτο να θεωρήσει κανένας ότι 20 μέρες πριν τις εκλογές βελτιώθηκε η οικονομία. Το έλεγαν ευθέως, πήγαινε παντού ο κύριος Τσίπρας και έλεγε ότι αν δεν μου δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα πάρετε τα χρήματα και αυτό το έλεγε ο πρωθυπουργός της χώρας. Και θέλω να πω το εξής και νομίζω ότι έπαιξε ένα πολύ μεγάλο ρόλο, θέλω να σταθώ σε αυτό το παιχνίδι με τους θεσμούς, την ασφάλεια και την προστασία του Πολίτη. Αυτό το οποίο εξελίσσεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας με το νόμο Παρασκευοπούλου, με το γεγονός ότι κανένας δεν νιώθει ασφαλής σε όλη την χώρα. Είναι κάτι το οποίο έχει παίξει κεντρικό ρόλο, διότι ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σε όλη αυτή τη συζήτηση να πατά με δύο πόδια σε δύο βάρκες.
Μέχρι προχθές από τον ΣΥΡΙΖΑ έβαζαν το θέμα ότι κάποτε συγκυβερνήσαμε με τη Νέα Δημοκρατία και θα μας πιέσουν για να κάνουμε το ίδιο. θέλω να πω το εξής. Αυτό το επιχείρημα δεν υφίσταται πια. Θα ήθελα να μου απαντήσει η κα. Σβίγκου ή κα. Κουντουρά, θα ενταχθεί στο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς; Αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο θέλω να το ακούσω, γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον να μάθει η ευρωπαϊκή αριστερά, η οποία κατέρρευσε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές που πήραν πολύ μεγαλύτερα νούμερα απ’ αυτά τα οποία περίμεναν και σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο πήρε πολύ μικρότερα από αυτά τα οποία περίμεναν Να μάθει και η Ευρωπαϊκή αριστερά ποιους έχει βγάλει ο κ. Τσίπρας Ευρωβουλευτές.
Εμείς θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανατρέψουμε αυτό το διπολισμό τον οποίο επιχειρεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κ. Τσίπρας έστειλε τον κ. Μητσοτάκη στα όρια της αυτοδυναμίας με αυτό το αποτέλεσμα το οποίο σήμερα παίρνει. Εμείς θα είμαστε σε θέση να φτιάξουμε έναν πραγματικά προοδευτικό πόλο, με αρχές, ιδέες και αξίες. Αυτό έχει τελειώσει, αυτοί που συγκυβερνούν τώρα με δεξιούς είναι η κα. Σβίγκου και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι ευκαιρία να αναδείξουμε πραγματικά προοδευτικές προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...