Ο Τσίπρας τα είπε και… τα έγραψε (για να τα καταλάβουν οι “σύντροφοι”)

 

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Κάπου… τον καταλαβαίνεις. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στο δρόμο προς το Συνέδριο μετεξέλιξης του κόμματος, και παρουσίασε το όραμά του. Τις σκέψεις του. Το στρατηγικό σχέδιό του.

Ο πρώην πρωθυπουργός και σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε πολλά. Προσπάθησε να δώσει στους “συντρόφους” του να καταλάβουν τι θέλει να κάνει, και σταδιακά να εναρμονίσουν τον δημόσιο λόγο και την παρουσία τους.

Και, προκειμένου να είναι περισσότερο σίγουρος ότι… κατάλαβαν, τους τα έγραψε και στο σχετικό σύνθημα: “Αλλάζουμε, δυναμώνουμε, προχωράμε”.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

“Όπως γνωρίζετε ο κ.Μητσοτάκης βρίσκεται στη Σύνοδο του ΟΗΕ στις ΗΠΑ. Κεντρικός στόχος του ταξιδιού ήταν η συνάντηση -που δεν έγινε- με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό σε μένα, ποιοι θα ήταν οι τίτλοι των γνωστών εφημερίδων & ποια τα σχόλια στα δελτία ειδήσεων.

Για πρώτη φορά στα χρονικά Έλληνας Πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν θέτει το ζήτημα της ανάγκης άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο. Και το χειρότερο: Δεν θέτει θέμα άμεσου τερματισμού των παράνομων γεωτρήσεων.

Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε με νηφαλιότητα τα εθνικά μας θέματα. Αλλά νηφαλιότητα δεν σημαίνει και απάθεια. Δεν σημαίνει πλήρης αδράνεια. Δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, σιωπή.

Ο κ. Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη μας υπενθύμισε: Ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο φαινόμενο και ότι η τραγωδία οφείλεται στη κλιματική αλλαγή. Ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα. Ότι το προσφυγικό είναι μια ευρύτερη γεωπολιτική κρίση.

Μας υπενθύμισε, ότι η Ελλάδα με τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους που πέτυχε το 2018, έχει πλέον ένα καθαρό διάδρομο δεκαετίας. Συγχαίρω τον «Μητσοτάκη Νέας Υόρκης». Είπε αυτά που έπρεπε στη Νέα Υόρκη, αν ήθελε να τον λάβουν στα σοβαρά οι συνομιλητές του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το μοντέλο που μας οδήγησε στη κρίση: Της παρασιτικής και κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της ανασφάλειας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους.

Από το γνωστό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους» έχουν αφαιρέσει την κοινωνική πλειοψηφία. Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Έχει μείνει η ανάπτυξη και τα κέρδη για τους λίγους, τους δυνατούς, τους ευνοούμενους.

Το προσφυγικό δεν είναι ζήτημα καλής ή κακής επικοινωνίας. Το προσφυγικό δεν αντιμετωπίζεται με κόλπα. Πρόκειται για μάνες και παιδιά, ανθρώπους βασανισμένους. Δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα με εκκενώσεις κτιρίων, αποκλείοντας παιδιά από τα σχολεία και την πρόσβαση στην υγεία.

Η απόφασή μας να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, μαζικό, συμμετοχικό και δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, είναι μια απόφαση που αφορά πρωτίστως την ίδια την ελληνική κοινωνία. Τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων, των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των μη προνομιούχων πολιτών.

H σκληρότητα των πολιτικών επιλογών της νέας κυβέρνησης, υπογραμμίζουν την ευθύνη να ανασυνταχθούμε γρήγορα, να κάνουμε τα αποφασιστικά βήματα μαζί με την κοινωνία και να δημιουργήσουμε τους όρους για μια διαφορετική πορεία. Για μια κυβέρνηση, ξανά, προοδευτική.

Να μη φοβηθούμε να ανοίξουμε, να μεγαλώσουμε, να αλλάξουμε. Να εμπιστευτούμε τον κόσμο που τόσες φορές εμπιστεύτηκε τον #ΣΥΡΙΖΑ. Να εργαστούμε, χωρίς καχυποψίες και με ανοιχτή καρδιά, ώστε το 3ο Συνέδριο να είναι ιστορικό για την Αριστερά, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Αριστερά δεν βρίσκεται στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων των «πεφωτισμένων». Αλλά στους πολλούς, λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους. Ας τους πείσουμε λοιπόν να πάρουν τον #ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά μόνο αυτούς που τον στηρίζουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Best Of

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

Νατάσα Παζαϊτη: Η οικογένειά μας μεγαλώνει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Μια (Πρώτη) Κυρία, ετών 58. Η Νατάσα...

Τα γενέθλια μιας (Πρώτης) Κυρίας…

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Γεννημένη την 14η Απριλίου. Ψηλά, στην Επανομή...

Κώστας Μπακογιάννης: Η δικαιολογημένη απογοήτευση των νέων τους απομακρύνει από την πολιτική πραγματικότητα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο,...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της… μιζέριας (των 63.000 που ψήφισαν για τους ευρωβουλευτές)

Στην πολιτική κατάρρευση του Αλέξη Τσίπρα, στις δεύτερες εκλογές...

(Πολεμική) ανάφλεξη, ακρίβεια, λιτότητα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας

Η νέα πολεμική ανάφλεξη, στη... βάρδια του Τζο Μπάιντεν,...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Απεργούμε (και εμείς)…

  Τα Υστερόγραφα συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα ΜΜΕ, από τις 05.00 π.μ. της Τρίτης 16 Απριλίου...

Το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα

 ΤοEurojackpot μοιράζει 98 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Τρίτης   Το έπαθλο ρεκόρ ύψους 98 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι παίκτες του Eurojackpot στην αυριανή κλήρωση που...

Εγκλωβισμένος στα λάθη του στη διεθνή σκακιέρα

Ο Τζο Μπάιντεν παρακολουθεί... αμέριμνος από το Οβάλ Γραφείο, όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή, μετά την... ελεγχόμενη ανάφλεξη ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν. Ο...