Ο Τσίπρας εμφάνισε τον Μητσοτάκη ως… σύμμαχό του (για να ξανακερδίσει τις εκλογές)

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Τον σημερινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη επιχείρησε να εμφανίσει ως… σύμμαχό του, προκειμένου να ξανακερδίσει τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τη Θεσσαλονίκη, ο σημερινός Πρωθυπουργός προσπάθησε να απαντήσει σε όλα έλεγε την ίδια ώρα ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Και στο περιθώριο της σκληρής κριτικής του για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τα “εχθρικά” προς την κοινωνία στοιχεία της πολιτικής και της κουλτούρας του βασικού πολιτικού αντιπάλου του.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα:

“Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα, δεν θα γυρίσουν πίσω. Απόψε, ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας δίνει την απάντησή του.

Δεν επιτρέπουμε στους απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η χώρα ζει τους πρώτους μήνες της απελευθέρωσής της από τα δεσμά της λιτότητας και των μνημονίων. Αναπνέουμε πιο ελεύθερα, χαράζουμε τον δικό μας δρόμο προς τη #Δίκαιη_Ανάπτυξη, χτίζουμε βήμα-βήμα, με σύνεση και αποφασιστικότητα, μια δημοκρατική πατρίδα.

Δεν εγκαταλείψαμε τη μάχη στα δύσκολα. Δεν παραδοθήκαμε αμαχητί στις επιταγές τεχνοκρατών, δανειστών και μεγάλων συμφερόντων. Αποδείξαμε ότι η έξοδος από τα μνημόνια είναι μια μακρά πορεία παρεμβάσεων, ακόμα και μέσα στο πιο ασφυκτικό πλαίσιο. Ανοίξαμε δρόμους και συνεχίζουμε.

Ανοίξαμε τις ντουλάπες με τους σκελετούς του παλιού πολιτικού συστήματος. Είναι πλέον στο φως το πάρτι στην Υγεία, οι μίζες μεγαλοστελεχών του φαρμάκου προς πολιτικούς, οι διαδρομές του χρήματος από τράπεζες, ΜΜΕ και κόμματα, ο κρυμμένος πλούτος των φοροφυγάδων στην Ελβετία.

Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε στη ΔΕΘ τηρήθηκαν στο ακέραιο. Έχουν ήδη νομοθετηθεί: Μείωση ΕΝΦΙΑ & ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, πρόσληψη 3.200 εργαζομένων για το «Βοήθεια στο Σπίτι», μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων κατά 1% κάτ’ έτος για την επόμενη 4ετία.

Τις πρώτες 100 μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο. Και εμείς και οι άλλοι. Οι απέναντι

Δεν αλλάξαμε στρατηγική. Δεν υπαναχωρήσαμε στιγμή από τον ύψιστο σκοπό της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν πήγε χαμένη η έκφραση της συλλογικής αξιοπρέπειας ενός ολόκληρου λαού που συντάραξε την Ευρώπη και τον κόσμο, το καλοκαίρι του 2015.

Σήμερα η ρημαγμένη, απείθαρχη, ξεροκέφαλη Ελλάδα, είναι όρθια, με υγιή δημοσιονομικά, την υψηλότερη ανάπτυξη της δεκαετίας, την ανεργία μειωμένη κατά 8 μονάδες και την κοινωνία να βρίσκει ξανά ελπίδα.

Αντίθετα, οι ιεραπόστολοι της λιτότητας και της σιδηράς δημοσιονομικής πειθαρχίας, αφήνουν πίσω τους μια Ευρώπη των κοινωνικών εκρήξεων, της ακροδεξιάς, των κλειστών συνόρων. Την Ευρώπη του Brexit, του Όρμπαν, του Σαλβίνι και της Λεπέν

Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μας γύρισαν δεκαετίες πίσω και στην εξωτερική πολιτική. Στα μεγάλα ζητήματα έδειξαν μνημειώδη ανικανότητα. Αντιμετώπισαν την τουρκική προκλητικότητα, με λεονταρισμούς. Χωρίς σχέδιο, χωρίς συμμαχίες, μόνο με κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης.

Οφείλαμε να αντιστρέψουμε τη κατάσταση. Και το κάναμε. Με μια ενεργητική, πολυδιάστατη, φιλειρηνική εξωτερική πολιτική.Αναβαθμίσαμε τις σχέσεις με ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία. Αναπτύξαμε συνεργασία με τις χώρες των Βαλκανίων & της ΝΑ Μεσογείου, ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο

Μέσα σε 3 χρόνια, η κάποτε περίκλειστη Ελλάδα, έγινε ο πρωταγωνιστής μιας νέας εποχής φιλίας και συνεργασίας στην περιοχή. Με αποτέλεσμα, στρατηγικής σημασίας οφέλη στις υποδομές, την ενέργεια, την ασφάλεια, τον πολιτισμό.

Το επισφράγισμα της μεγάλης προσπάθειας μας στην εξωτερική πολιτική, είναι η επίλυση ενός μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων

Έχει έρθει η ώρα της στρατηγικής ήττας για όλους αυτούς που πάνω στο Μακεδονικό έχτισαν πολιτικές καριέρες. Πατριδοκάπηλοι, κήρυκες του μίσους, φανατίζοντας τις κοινωνίες & αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η διαιώνιση του προβλήματος για τη σταθερότητα της περιοχής.

Η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας και την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την πΓΔΜ. Κλείνει το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων

Εμείς όλοι, η Αριστερά, σε όλες τις στιγμές της Ιστορίας και με όλες της τις εκφράσεις, έχουμε αποδείξει την αγάπη μας για την πατρίδα. Με αγώνες, όχι με τραμπουκισμούς. Με αίμα, όχι με τρίκυκλα. Με θυσίες, όχι με σπέκουλα.

Όλη η Ελλάδα παρακολουθεί τον κ. Μητσοτάκη να μετατρέπει -με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη- την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, σε κακέκτυπο του ΛΑΟΣ. Τον ακούει όλη η Ελλάδα να αναπαράγει τις αισχρότητες περιθωριακών ακροδεξιών, περί «προδοσίας στο Μακεδονικό».

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας χάσει κάθε πολιτικό στοίχημα υπονόμευσης της χώρας, καταφεύγει στο ψάρεμα στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Εθνικόφρονες, που στο εξωτερικό δηλώνουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά στο εσωτερικό διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό.

Εθνικόφρονες, που ο αρχηγός τους περιόδευσε σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, μήπως και του δώσει κάποιος διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις θα κοπούν. Που σε κάθε στιγμή της διαπραγμάτευσης, υποστήριζαν με σθένος τις θέσεις του ΔΝΤ.

Στις εκλογές του 2019, θα αναμετρηθούν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές για την Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών. Το σχέδιο αυτών που έβγαλαν την Ελλάδα από τα μνημόνια και την ύφεση. Και το σχέδιο αυτών που τη χρεοκόπησαν και την έσυραν στα μνημόνια.

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...