Ο ουρανός την κάλεσε κοντά του, για να φωτίζει (περισσότερο) τις ζωές μας. “Αντίο”, γλυκιά Έφη…

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

 

Αυτές οι απρόσκλητες λευκές σελίδες. Που όσο μεγαλώνουμε, πολλαπλασιάζονται. Και σε καλούν να τις γεμίσεις, εκτός από δάκρυα, με λόγια που να βγαίνουν από την καρδιά, για όσους φεύγουν. Ειδικά για εκείνους που φεύγουν πρόωρα. Και ξέρεις ότι η απώλειά τους δεν περιγράφεται με λέξεις. Δεν χωρούν λευκές σελίδες που γεμίζουν, για να αποτυπώσουν την οδύνη της απουσίας.

Οι δικοί μας άνθρωποι. Όχι απλά και μόνο, ούτε απαραιτήτως η οικογένειά μας. Αλλά και εκείνοι που γίνονται “οικογένεια” κατ’ επιλογή. Εκείνοι με τη διαδρομή των οποίων συναντιέσαι και… κοντοστέκεσαι. Και έκτοτε, συμπορεύεσαι. Από κοντά, από πιό μακριά, αλλά με την καρδιά να είναι πάντα εκεί. Να ακούει. Να μοιράζεται. Να αγκαλιάζει. Να ανακουφίζει.

Ο άδικος ουρανός. Που εγωιστικά καλεί κοντά του, όσους χρειάζεται. Για να φωτίζουν περισσότερο, από εκεί ψηλά, τις ζωές όσων μένουν πίσω. Και έχουν σπαρακτική ανάγκη από περισσότερο φως. Από μεγαλύτερη ζεστασιά. Από σελίδες που δεν χρειάζεται να γεμίζουν με δάκρυα, επειδή δεν είναι λευκές.

Η Έφη Μυροθέου ήταν ένας σπάνιος και γλυκός άνθρωπος. Που δεν χρειαζόταν τις ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες της, για να μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν το ξεχωριστό προνόμιο να τη γνωρίσουν. Οι μεγαλύτεροι θα την περιέγραφαν ως “έχουσα τη δωρεά”. Τη δωρεά του φωτός, που απλόχερα σκόρπιζε σε όλους, κρατώντας λίγο και για τον εαυτό της.

Μια σπάνια σύζυγος. Για τον Βασίλη Φεύγα. Στήριγμα και συνοδοιπόρος ζωής. Το άλλο μισό που σπάνια συναντούμε οι περισσότεροι στη ζωή μας. Για να αισθανθούμε ολοκληρωμένοι. Και να μας πάει πιο μακριά. Ψηλότερα. Να πετάξουμε μαζί, ενώνοντας τα όνειρά μας.

Μια “γεμάτη” ζωή. Δυο άνθρωποι τυχεροί που αγκάλιασαν ο ένας την καρδιά του άλλου. Ο ουρανός είχε άλλα σχέδια, και η Έφη “έφυγε” νωρίς. Οι χαρισματικοί άνθρωποι ωστόσο, δεν χρειάζονται κουραστικές διαδρομές για να ξεχωρίσουν. Για να μείνουν αξέχαστοι.

Μια σπάνια μητέρα. Για την Ελένη. Μια γλυκιά φατσούλα, που θα έκανε περήφανο κάθε γονιό. Μια μικρή πριγκίπισσα που ανοίγει τα φτερά της, έχοντας προ πολλού κάνει τους γονείς της περήφανους. Από τις ξεχωριστές στιγμές που κάθε γονιός εύχεται να ζήσει, ακούγοντας την καρδιά του να ψιθυρίζει ότι… άξιζε τον κόπο. Κάθε θυσία. Κάθε έγνοια. Κάθε δάκρυ αγωνίας.

Η λευκή σελίδα δεν θα γεμίσει πότε Έφη. Όσο πλούσια και αν είναι τα λόγια.

Η γλυκιά καρδιά σου, που είχε πάντα χώρο για όλους, ταιριάζει καλύτερα στον απέραντο ουρανό. Εκεί ψηλά. Για να συνεχίσεις να τους προσέχεις όλους.

Για να λάμπεις και να διώχνεις το σκοτάδι. Για τα δάκρυα, είναι ακόμη νωρίς για να στεγνώσουν.

Αντίο… Οδυνηρό. Αχρείαστο. Άδικο. Ασήκωτο.

 

 

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Λευτέρης Κουσούλης: Τα Τέμπη είναι κρατικό έγκλημα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Άρης Πορτοσάλτε: Μια ομάδα μόνος του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Ήθελα να δω τον Πρωθυπουργό...
Μάνος Οικονομίδης
Μάνος Οικονομίδης
Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

Τρεις παραιτήσεις που προκάλεσαν (βαθιά) ρωγμή στον καθρέφτη (του πυρήνα της εξουσίας)

Στην αδιατάραχτη Δημοκρατία στην οποία συμβιώνουμε εδώ και πέντε δεκαετίες, η Προεδρευόμενη διάσταση του πολιτεύματός μας έχει πρωθυπουργικό αποτύπωμα. Ειδικά μετά τη Συνταγματική Αναθεώρηση του...

Διονύσης Μαρίνος: Κρυφός πόθος ενός συγγραφέα είναι να διαπιστώνει πως προηγούμενα βιβλία του ζουν ακόμη, αντέχουν στον καιρό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο αποτύπωμα ιδεών που αφήνει κάθε βιβλίο, αναφέρθηκε ο καλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Διονύσης Μαρίνος. Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social...

Νίκος Μπογιόπουλος: Το Βατερλό της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Νίκος Μπογιόπουλος σχολίασε όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο αλλά και στο περιθώριο...