Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου αναφέρεται στην "πραγματική ήττα Τσίπρα"


 
Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου
Πηγή: kathimerini.gr
 
Δυστυχώς για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύουν ότι στην κομματική τους κουλτούρα δεν έχουν μάθει να χάνουν. Η δημοκρατία, σε αντίθεση με τα ψυχροπολεμικά καθεστώτα του ανατολικού δήθεν «σοσιαλισμού», φέρνει απρόσμενες ανατροπές. Οσο εύθραυστο καθεστώς κι αν είναι το κοινοβουλευτικό, επιτρέπει στην κοινωνία, καλύτερα από οιοδήποτε άλλο, να προσαρμόζεται ταχύτερα και καλύτερα όταν υπάρχει ανάγκη.
Μια τέτοια στιγμή, κατά την οποία η πολιτική οδηγεί σε ανατροπή, είναι αυτή που προέκυψε από την κάλπη των ευρωεκλογών, σε συνδυασμό μάλιστα με τις δύο αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις. Κανείς, φαντάζομαι, δεν θα τολμήσει να πει, αυτή τη φορά, ότι οι πολίτες δεν έχουν σκεφτεί προσεκτικά την επιλογή που έκαναν: να καθηλώσουν δηλαδή τον κ. Τσίπρα και να δώσουν μια μεγάλη ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη. Οι πολίτες επιλέγουν μια νέα ισορροπία και μια νέα προοπτική.
Ο σχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαφανίζεται. Οταν οι βουλευτικές εκλογές θα έχουν επιβεβαιώσει την πολιτική αλλαγή, θα κληθεί να γίνει μια καλή αξιωματική αντιπολίτευση. Ξέρω πως οι περισσότεροι μεταξύ μας κρατούν μικρό καλάθι ως προς τις πιθανότητες μιας τέτοιας εξέλιξης. Φοβούνται ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που είθισται να έχει ένα ευρωπαϊκό κόμμα, σε ό,τι αφορά την πολιτική προοπτική για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Περιμένω από τον κ. Τσίπρα, στις ώρες που ακολουθούν, να το ξεκαθαρίσει. Τρόποι υπάρχουν.
Ο πρώτος –και αυτή τη στιγμή ο καλύτερος– είναι η σύντομη προσφυγή σε βουλευτικές εκλογές και η δέσμευση του κ. Τσίπρα ότι δεν θα εμποδίσει τον κ. Μητσοτάκη στην εφαρμογή του προγράμματός του. Υπάρχει τουλάχιστον ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό.
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα προσαρμογής. Τα μνημόνια τελείωσαν. Χρειάζεται πραγματικός μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός επιτάχυνσης της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν χρειαζόμαστε μια οποιαδήποτε αύξηση του ΑΕΠ, αλλά πολλούς σπινθήρες σε όλο το πλάτος της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με επενδυτικό βάθος, βελτίωση του εισοδήματος των μισθωτών, καλύτερες αμοιβές για τις υπηρεσίες των επαγγελματιών, υψηλότερη απόδοση για το κεφάλαιο.
Η πρωτιά Μητσοτάκη στη χθεσινή κάλπη, όταν θα έχει επιβεβαιωθεί στη Βουλή, θα πρέπει να κερδίσει ακόμη ένα μεγαλύτερο στοίχημα. Η αγαθή δύναμη της εξουσίας είναι η μετατροπή της πολιτικής ηγεμονίας σε μια συθέμελη κίνηση αλλαγής μέσα στο κοινωνικό σώμα. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, κανείς δεν θα μας σώσει. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πείσει τους πολλούς ότι μπορούν να επιτύχουν εκεί που μόνον συμφορές τους βρήκαν. Η πραγματική ήττα Τσίπρα είναι δουλειές – δουλειές – δουλειές.

Best Of

Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στην “αλλαγή γενιάς”, με τη Μαρία Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η υποψηφιότητα της Μαρίας Μπουτζέτη στο ευρωψηφοδέλτιο...

Κωστής Χατζηδάκης και Όλγα Κεφαλογιάννη σε ρόλο-κλειδί για τις ευρωεκλογές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Κωστής Χατζηδάκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη...

Μανώλης Κοττάκης: Το στρατηγικό βάθος του ελληνισμού

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr   Ακουσα προχθές το βράδυ στο...

Κωστής Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ολοκλήρωσε...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Παιδικά Χωριά SOS: Πάσχα με μια κίνηση αγάπης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς τους στα...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατομμύρια ευρώ

Στις 21:15 η κλήρωση για το μέγιστο ποσό του...

Ο Κασσελάκης ως (χρυσός) χορηγός του Μητσοτάκη

Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ...

Γιώργος Χαρβαλιάς: Ένα σκοτεινό, άθλιο και φτηνό παρασκήνιο

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: εφημερίδα "Δημοκρατία" Οσοι επιχειρούν να ερμηνεύσουν...

Είδε κανείς τον Καραμανλή να πεθαίνει;

    Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα γνώρισε στην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Παιδικά Χωριά SOS: Πάσχα με μια κίνηση αγάπης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media, τα Παιδικά Χωριά SOS στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την περίοδο της...

Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατομμύρια ευρώ

Στις 21:15 η κλήρωση για το μέγιστο ποσό του παιχνιδιού και το μεγαλύτερο έπαθλο όλων των εποχών στην Ελλάδα   Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη...

Ο Κασσελάκης ως (χρυσός) χορηγός του Μητσοτάκη

Η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι γεμάτη από οξύμωρα. Ένας νέος άνθρωπος, με επικοινωνιακές...